חשבתי על שיטה שתציל אותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשבתי על שיטה שתציל אותי
    שלום
    16/10/2008

שלום וחג שמח! אני בת 15, אחרי פסח הקודם החלטתי שאני רוצה לרדת במשקל. הצלחתי לרדת 2 קילו בערך, ואז חטפתי את מחלת הנשיקה וכתוצאה ממנה ירדתי בסביבות 5 קילו, מצא חן בעיניי הרעיון והמשכתי בדיאטה דיי רצחנית ירדתי עוד 5 קילו. ההורים שלי תפסו את זה בזמן, החליטו להילחם בשטויות שאני גורמת לעצמי, אובחנתי כאחת עם הפרעת אכילה. אני עובדת על זה כרגע ועולה, החלטתי שאני עולה ל48, כרגע אני בסביבות ה43-44. אבל תמיד יפחיד אותי לעלות עוד. אני רוצה להגיע ל48 ונורא מפחדת לעלות משם-כי אני יודעת שזה יחרפן אותי שוב. חשבתי לעצמי, אחרי שאני אגיע למשקל הרצוי, לעשות יום בשבוע-מופחת קלוריות. זאת אומרת ששבוע שלם אני אוכל נורמלי לחלוטין כמו שהייתי רגילה ואהבתי, עם להרשות לעצמי פה ושם ולהיות בסדר עם עצמי, ויום אחד בשבוע לאכול עד 200 קלוריות. זאת אומרת, בוקר-תפוח/חטיף דגנים/חצי סנדוויץ', צהריים-סלט מעגבניות, מלפפונים ואם יבוא לי אז טונה סלט או קוטג', ערב-יוגורט דיאט/מרק 10. ככהף אני אהיה בגירעון של כ1000 קלוריות שבועיות, והעלייה תיעשה בקצב הרבה יותר איטי מה48 שלי. רציתי לדעת אם זה הגיוני, נכון, לא מזיק (גם חשבתי על הטיהור שזה יעשה לגוף שלי וזה יכול ממש לעזור). מה דעתך על זה? זה נורא חשוב לי. יש לי את כח הרצון לזה וזאת יכולה להיות שגרה נורא נחמדה בחיים. אני פשוט לא רוצה להגיע למצב שאני אעלה יותר מדי, אתחרפן ואחזור לכל העניין. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשבתי על שיטה שתציל אותי

הוספת תגובה

• שיטת הצלה

ליטל סמואל-לוי
    16/10/2008

שלום לך,
    במקום להיכנס שוב למעגל של ההרעבה העצמית (גם אם היא ליום אחד), שיכול בקלות גם להדרדר למצב הקודם בו היית, אני ממליצה לך לפנות לתזונאית שתרכיב לך תפריט מאוזן לעלייה איטית ומדורגת במשקל ולהיות במעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה שתציל אותי

שלום
    19/10/2008

אחח כן אני יודעת.. גם על זה חשבתי.. לעלות כרגע אני עולה בלי לדפוק חשבון, אוכלת כמה שיותר בשביל לעלות. הבעיה היא כשאני אגיע למשקל הרצוי.. אני באמת חייבת את זה. גורם מקצועי יגיד לי שזה לא מומלץ וינסה לת לי תפריטים לשמירה על המשקל הנוכחי, אבל אני לא רוצה את זה. אני רוצה לאכול מה שבא בכמות יותר מסבירה, כי אני תמיד אהיה קיצונית יחסית-לכאן או לכאן. לכן, חשבתי לטווח הארוך, אם אני אצליח לשמור על יום כזה בשבוע להרבה זמן, ואני אצליח. ואני אודא שאני לא מתדרדרת. אני פשוט אשלוט על עצמי. זה יותר טוב מרגשות אשמה על קצת יותר מדי אוכל-ושבועות של צום. אני נמצאת כרגע תחת הרבה משגיחים, ואחרי שאני אעלה אני רק ארצה לשמור. זה עד כדי כך גרוע יום אחד בשבוע? לא יכול להיות.. בבקשה תגידי לי שזה הגיוני.. ואני גם נורא פוחדת שמה שאני אוכל יהפוך למסת שומן ולא שריר.. מה כדאי לאכול כדי שייתפס בגוף בצורה חיובית ולא שלילית? לגביי החבוש, תודה רבה! כמה גרם זה חבוש בערך?:] ומה הערך הקלורי של בטטה? ומה יותר מומלץ, בטטה או תפו"אח? תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת הצלה

ליטל סמואל-לוי
    20/10/2008

הפחד העיקרי שלך, כפי שאני מבינה, הוא אבדן השליטה. עד עכשיו היית בשליטה מלאה על כמה נכנס ובאיזה קצב את יורדת וכעת השליטה הזו כבר לא בידייך. מכאן זה מאוד מובן לי שאת מחפשת דרך כלשהי להחזיר לעצמך את השליטה, אפילו דרך יום אחד בשבוע.... יחד עם זאת, אני עדיין חושבת שזה לא הדרך הנכונה והבריאה עבורך ובנוסף היא עלולה להחזיר אותך אחורה למצב הקודם . יתכן שדרכים אחרות, כמו פעילות גופנית מבוקרת ומדורגת שתגיעי למשקל תקין, היא דרך הרבה יותר טובה ויעילה. היות ואת "מוקפת" במשגיחים, כפי שאת אומרת, אני מציעה שתתיעצי אם איש מקצוע שמכיר אותך לעומק ואת ההסטוריה ויידע להמליץ לך על הדרך המתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה להצלה

שלום
    21/10/2008

מממ. אני מבינה את ההגיון שמאחורי זה. אני לא רוצה להיות תלויה רק בספורט שאני עושה, או בשמירה מסויימת כל הזמן.. זאת באמת בעיה.. אבל אני אצא מזה.... אני כבר אתייעץ עם אמא כשיגיע הרגע, ונראה אם אני אלך על יום מופחת קלוריות בשבוע. כי בת דודה שלי יצאה מזה, עלתה קצת יותר מדי (מבחינתה) והיא מתדרדרת לזה שוב. עוד פעם לסבל הזה. זה כל כך לא מה שאני רוצה. לא רוצה לתפוס את עצמי עם קילו יותר ממה שנראה לי, ופאף-החלקה מטורפת במדרון. אבל אם כבר אז כבר:] מה לדעתך כדאי לי לאכול כדי להעלות כמה שפחות מסת שומן וכמה שיותר מסת שריר, בימים האלה שאני אוכלת כדי להשמין? יש בכלל דרכים לשלוט על זה? לשלוט על לאן ואיך יגיע השומן? כי אני רוצה להתחיל בציציP: תודה רבה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ליטל סמואל-לוי
    21/10/2008

לצערי אין דרך או תזונה מסוימת שיכולה להבטיח עלייה במשקל (או לחילופין ירידה במשקל) באיזור ספציפי. ובכדי לעלות מסת שריר חייבים לשלב פעילות כוח כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו