ויטמין D כתוסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין D כתוסף
    רן
    20/10/2008

היי, כבר שאלתי פה בעבר על צריכת ויטמין D ממזונות. יש לי 2 שאלות לגבי לקיחת תוסף ויטמין D (ממולטיויטמין של לייף שכולל ויטמין D בסך של 400 יחידות). 1. אני שותה 2 כוסות חלב מועשר ביום, אוכל דג פעם-פעמיים בשבוע וכמעט ולא נחשף לשמש בצהריים - בנוסף, אם אקח תוסף כפי שציינתי - האם זה מספיק ויטמין D? 2.קראתי שויטמין D הוא אחד הויטמינים שעודף ממנו כן מסוכן. אני יודע ש 400 יחידות זה לא מסוכן אבל השאלה המרכזית שלי היא למעשה: האם הצריכה מהמזון ומהשמש מתחברת לכמות מהתוסף מבחינה של עודף (הרי לא יכול להיות הרעלה של ויטמין D מחשיפה לשמש מרובה ככל שתהיה ומהמזון בלבד). הכמות המותרת היא מתחת ל2000 יחידות. אם אני נחשף לשמש בצהריים בסביבות 40 דקות הרי אני מייצר בקלות כמות כזו (עורי בהיר) ואז האם בגלל התוסף קיימת סכנת הרעלה? תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין D כתוסף

הוספת תגובה

• לפי הפרוט שלך, התוסף מיותר

אהרון
    20/10/2008

כפי שעניתי לך בעבר, תוסף וויטמין D עלול להזיק. באקלים שלנוי אינך חייב להחשף לשמש דווקא בצהריים. התוכל להסביר ממה נובעת הדאגה שלך בנושא?. עור בהיר הוא יתרון ליצירת וויטמין D. על אף שבישראל כמעט ואין תופעות קשורות לחוסר בוויטמין, בעלי עור שחום מועדים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסביר

רן
    20/10/2008

אני נמנע מלהיחשף לשמש בגלל שלפני שנה הופיעה לי פינגוקולה בעין והסבירו לי שזה קשור לחשיפה לשמש ואני חושש שהיא תגדל או תהפוך לפטריגיום. אבל אבא שלי רופא ואמא שלי ציטוגנטיקאית והם מלחיצים אותי כל הזמן שעלול להיות לי נזק חמור מאוד בגלל מחסור בויטמין D. קל לי לא להיחשף לשמש כי אני סטודנט עכשיו ורוב היום לומד, ויותר פשוט לי לצרוך מהמזון או מתוספים ולהמנע מחשיפה מיותרת. ושוב אבא שלי אמר לי שגם לקחת תוספים זה מסוכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ועוד משהו

רן
    20/10/2008

זה לא שאני רוצה להטריד אתכם אבל פשוט המידע ברשת מבלבל - חלק טוענים שיש לצרוך 400 יחידות ומעל 2000 זה מסוכן, אחרים ממליצים על 1000-2000 ואפילו 2500!! ויש מקורות שמסבירים שאי-אפשר לצרוך מהמזון בלבד כי המנגנון מסובך ודורש גם חשיפה לשמש. אז בגלל זה עלו 2 השאלות שכתבתי למעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא שלך יסביר לך

אהרון
    20/10/2008

שהרפואה והתזונה אינם מדע מדוייק ויש מגוון רחב של גישות ודעות, לפעמים מנוגדות. איש הישר בעיניו יעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מזכיר לך

אהרון
    20/10/2008

שכתבתי שיש מספיק ומעבר לזה בדגי מים קרים בעיקר בסלמון. מספיק לך כמות קטנה 3 פעמים בשבוע (אפילו 50 גר) ואם אתה שותה גם חלב מועשר בטח לא יחסר לך. כל מרכיב נספג יותר טוב ממוצר טבעי מאשר מתוסף. תוסף וויטמין D בהחלט מיותר במקרה הטוב ומסוכן במקרה הפחות טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לאהרון אבל אשמח גם לקבל

רן
    21/10/2008

תשובה מהמומחים שמנהלים את הפורום - כפי שאהרון אמר ובצדק יש הרבה גישות שונות ואשמח לדעת מה הגישה של מנהלי הפורום. לפי מה שאני זוכר, ד"ר חרמון המליץ לא לוותר על חשיפה לשמש. אשמח לדעת מה הגישה של מנהלי הפורום לגבי התוסף של 400 יחידות, ולגבי הסכנות שבעודף (האם יכול להגרם עודף משילוב של תוסף וויטמין ממקור טבעי - כמו ממזון ומשמש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רן

ד''ר רוני חרמון
    22/10/2008

אין מקום לקחת תוסף ויטמין D אם אין סיבה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו