טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
יש לי שתי שאלות:
א. אני יודעת למשל שגם אם לשני מוצרים יש אותו ערך קלורי, אם מוצר אחד הוא "לא בריא", למשל יש לו אחוזי שומן גבוהים, הוא יותר "משמין" ממוצר עם אותו ערך קלורי אך "בריא". השאלה שלי היא עד כמה זה משפיע? האם מוצר "לא בריא" שערכו 100 קלוריות שווה למוצר "בריא" של 200 קלוריות? איך יודעים לעשות את ההשוואה?
ב. איך יודעים אם מוצר מסויים הוא בריא או לא?
על מה מסתכלים?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
א. גם מזון בריא משמין, תלוי בכמות. מה שקובע זה הערך הקלורי. יש הבדלים בין האנרגיה הדרושה לעיכולם של מזונות שונים אבל לא משמעותיים. למשל עיכול החלבון שורף יותר אנרגיה מעיכולו של השומן אבל רק באחוזים בודדים.
ב. מסתכלים על אחוז השומן הרווי, סיבים תזונתיים (אם מן הצומח) נוכחות וויטמינים ומינרלים חיוניים
יחסית לצפיפות הקלורית, נוכחות מוגברת של מלח, סוכר ובעיקר כימיקליים למיניהם, מידת העיבוד,
איכות החלבון, נוכחות חומצה אוקסלית,טנית, קופאין (3 האחרונים נקראים מעקבי ספיגה)
זאת התורה על רגל אחת אבל יש הרבה ללמוד או לשאול בפורום שלנו.:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כולסטרול, סוג פחמימות , אינדקס ומעמס גליקמי. (בטח ששכחתי משהו, אבל תמיד אפשר לשאול)
אבל זה יחסי. עבור אנשים במצב מסויים לפעמים עדיפה הגירסה הנחשבת לא בריאה של המוצר.
למשל לאנשים במצבים פטולוגיים כרוניים או אקוטיים מסויימים ולתינוקות מומלץ למעט באכילת מזון
עתיר סיבים (בעיקר בלתי מסיסים) בין היתר להעדיף דגנים מקולפים (לבנים) ומוצריהם ולא מלאים.
כמו כן במזון אחד יכולים להיות אלמנטים בריאים ולא בריאים בריכוז גדול, כלומר אכילתם היא עסקת חבילה. למשל הכבד עתיר כולסטרול אבל בו זמנית הוא בעל ערך תזונתי רב במיוחד מביחנת וויטמינים ומינרלים חיוניים שהם זמינים וספיגים. (A, B12, ברזל, חומצה פולית ועוד)
לאור האמור מומלץ למי שלא מבין בתזונה להעזר באיש מקצוע, עדיף רופא דיאטן, לצורך התאמת תפריט בהתחשב בפרופיל הבריאותי ובצרכים האישיים.
השאלות שאת שואלת הן כה מורכבות שהפורום לא יספיק לתת לך תשובות . אנשים לומדים תזונה 3 שנים בשביל זה. מיעץ לך ללמוד קצת על דיאטה אפשר גם ברשת ולהיות קצת יותר מנוסה בתחום
זה באמת נושא מורכב אבל מאד מעניין.. אני גם בודקת כל דבר שאני מכניסה לפה ומנסה להרכיב לי תפריט הכי מאוזן שאפשר. אני נעזרת בתכנית אימון אישי (זה באתר של פתית, סורי שאין לי קישור). אני משלבת כמובן ספורט וממליצה לכל אחד, גם לך לבנות תכנית אימונים + תזונה כי זה עוזר להתמיד ולשמור על תזונה בריאה..
ואם זה באמת מעניין אותך קחי בזה כמה קורסים, זה יכול להיות מאד מעניין.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים