טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מאוד בעייתית עם אוכל בכללי ישנם דברים מעטים שאני אוכלת ואוהבת, ולכן כנראה שהגוף שלי לא מקבל את כל הויטמינים שנחוצים לו.
הבעיה העיקרית שלי זה עם בשר...
כולם אומרים שאישה בהריון חייבת לאכול כבד, כי יש בזה ויטמין מאוד חשוב (אני עדיין לא בהריון)
אני לא אוכלת כבד וגם לא מסוגלת לחשוב על זה
שאלתי היא: מהו הויטמין שנמצא בכבד שהוא כל כך חשוב?
ומה אני יכולה לאכול במקום בשביל לקבל ויטמין זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אשה הרה וגם שרוצה להרות זקוקה להרבה חומצה פולית לצורך התפתחות תקינה של העובר.
בין היתר בכבד נמצא ריכוז גבוה במיוחד של חומצה פולית אבל גם כמות אדירה של וויטמין A שמסוכן (במינון יתר) להריון. רווחת דעה שנשים הרות צריכות לאכול כבד באופן קבוע וזה אחד מהמיתוסים שעלולים להזיק. אפשר לקבל את המנה היומית המומלצת של חומצה פולית מירקות עלים, נבט חיטה, שמרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי שרון, חומצה פולית חשובה מאוד לנשים בהיריון ומומלץ לקחת תוסף של 400 מק"ג 3 חודשים לפני תכנון ההיריון ולאורך הטרימסטר הראשון. ישנם מקורות רבים לחומצה פולית שאינם מהחי כמו דגני בוקר מועשרים (כוס אחת מכיל בין 200-400 מק"ג חומצה פולית), עדשים מבושלות, לוביה, גרגירי חומוס, במיה, תרד, אספרגוס, שעועית לבנה, סלק, אפונה, ברוקולי ועלי בייבי. שלא כמו הרבה ויטמינים אחרים, החומצה הפולית בתוסף, נספגת טוב יותר. למרות המיתוס שכבד טוב בהיריון ולמרות התכולה המרשימה של ברזל בו, הוא אינו מומלץ לצריכה שגרתית בהיריון בגלל כמות גדולה של ויטמין A וגם לא מעט כולסטרול.... אם את בטרימסטר השני שימי לב לצריכת ברזל נאותה מקיטניות, קינואה, דגני בוקר וטחינה משומשום מלא.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים