פחמימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחמימות
    שי
    12/11/2008

שלום, שאלתי היא אם אני אוכל פחמימות שברובן פשוטות והמאזן הקלורי השלי הוא באמצע כלומר כלומר לא חיובי ולא שלילי, האם אני אשמין או אעלה באחוזי שומן? ולעומת אם אוכל את אותה כמות פחמימות אך רובן יהיו מורכבות? (האם יש הבדל חוץ מבחינת רמת השובע וכו... בואותו מאזן קלורי). תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחמימות

הוספת תגובה

• פחמימות

ליטל סמואל-לוי
    12/11/2008

הי שי,
    בעקרון מה שקובע את המשקל בראש ובראשונה הוא המאזן הקלורי . יחד עם זאת, פחמימות פשוטות לא מספקות לגוף את מגוון המרכיבים האחרים שהגוף צריך (ויטמינים, מינרלים, סיבים) וגם נוטות להתפרק יותר מהר, לעלות ולהוריד את רמת הסוכר במהירות ופחות להשביע, כמו שציינת. כך שתפריט שמבוסס בעיקר על פחמימות פשוטות אינו מומלץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שי
    12/11/2008

כן כמובן, התפריט שלי אינו בנוי על פחמימות פשוטות אך מכיל כמות נכבדה מהן. השאלה היא האם ישתנה משקלי מבחינת אחוזי שומן גם בצריכת מאזן ניטרלי? ושאלה נוספת היא מה ההבדל בין פחמימה מורכבת בעל ערך גליקמי גבוה לפחמימה פשוטה בעלת ערך גליקמי גבוה כלומר האם זה משפיע על הגוף בצורה שונה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו