טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני מאוד אוהב פירות וירקות וחושב שזה מצויין ובריא, הבעיה היא שלפעמיים אני מאוד מגזים עם המינון של הפירות וירקות ואוכל את זה בלי הפסקה: בבוקר, בצהריים, בערב, כתוספות, כמנות ביניים ועוד.
לפעמיים מתווצר מצב שהירקות והפירות נותנות בוסט עצום מאוד לתפריט הקלורי שלי ואני נאלץ לאכול יותר מהכמות הקלורית המותרת. השאלה שלי האם כדי להוריד במינון או שפשוט לנסות ולא להחשיב את הירקות והפירות כקלוריות בתפריט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הכל תלוי בכמות. פירות בהגבלה של 2-4 ביום, תלוי בתפריט, נתונים אישיים, הוצאת אנרגיה.
ירקות חיים אפשר לאכול כמעט בלי הגבלה מתוך הנחה שהם על חשבון מאכלים עם צפיפות קלורית גדולה (הרבה קלוריות לנפח קטן.) לירקות יש ערך תזונתי חשוב בעיקר אם אוכלים מגוון רחב. יש להגביל בנדיבות את כמות ירקות השורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שאני קצת מגזים בכמות, אני צורך יותר מי 4 פירות ליום משלל הצבעים, וירקות אני נוהג להכין לי הרבה פעמיים סלט מפנק ( אם אפשר לקרוא לזה סלט ) שכולל: 2 מלפפונים, עגבנייה, פלפל/גמבה אדומה אחת וצהובה אחת, בצל סגול, 2 צנון/צנונית, לפעמיים אני נוהג להכניס גם קצת פטריות וכמובן הרבה לימון ומעט מלח בלי שמן זית.
כמובן שהירקות והפירות באים על חשבון דברים משמינים יותר וזו המטרה בעיקרון, הבעיה היא שאני חורג מהכמות הקלורית בגלל זה וחשבתי אולי באמת להקטין את המינון אבל אני מפחד שאם אני יעשה זאת אני יאכל במקום זה מאכלים משמינים יותר מכיוון שהפירות והירקות משביע מאוד וסותם לי את תחושת הרעב.
השתדל לא לאכול יותר מ4 פירות אבל גם אם מדי פעם תאוכל יותר על חשבון פחמימות מרוכזות (עמילנים) זה לא נורא. בעיקרון תפריט עתיר ירקות ופירות הוא בריא ומומלץ.
אם אתה אוהב את זה, המשך. אלה צרות של עשירים. מקרים מדאיגים בהחלט הם המנעות או חוסר רצון לאכול ירקות.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים