טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הסיפור שלי הוא כזה:
אני סובלת מהפרעת אכילה כבר תקופה די ארוכה..
זה התחיל בכך שהייתי מרעיבה את עצמי ותקופת ההרעבה הזו נמשכה כ-10 חודשים רצופים בהם ירדתי 6 ק"ג ממשקלי..(ופסק לי המחזור)
כיום אני נמצאת במעקב שבועי אצל דיאטנית ומשקלי חזר לתקנו ..וגם הווסת..
<גובהי 1.64
ומשקלי הנוכחי 55.10>
הבעיה היא שבכל שבוע שאני נשקלת אצל הדיאטנית אני עולה במשקל.. פעם ק"ג אחד פעם עוד כמה גרמים, פעם עוד חצי קילו, ואני פשוט משתגעת מזה שהמשקל פשוט לא נעצר..! אני נמצאת בחוסר מודעות תמידי ..
לטענת הדיאטנית שלי, גופי עבר טראומה וכרגע הוא מחפש להתאזן וייקח זמן עד שיתייצב..
ובבוא הזמן משקלי ייעצר .
אני מאוד מאוד פוחדת שהרסתי את חילוף החומרים שלי ושכרגע הוא מואט יותר מפעם ושאעלה במשקלי לערכים שמעולם לא הייתי.שייתכן וחילוף החומרים שלי יהיה איטי לנצח..
אציין שלא הייתי בן אדם מלא לפני המחלה אך אני חוששת כי הרסתי הכל..
האם זה נכון? האם באמת הגוף לא יתאזן וחילוף החומרים השתבש לגמרי ויואט לתמיד?
<בקשר לתפריט שקיבלתי, מדובר בתפריט שמירה ואין בו משהו שאמור להעלותי במשקל באופן מיוחד..אפילו ניסינו להפחית פה ושם>
אנא אמרו לי מה דעתכם..
מיואשת :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן קצב חילוף החומרים הואט באופן משמעותי בתקופת ה"בצורת". כרגע מאזן האנרגיה שלך חיובי, לכן את משמינה בהתמדה. לא הייתי סומך על זה שהתהליך יעצר בנקודה הרצויה. לפי דעתי עכשיו את במשקל אידאלי.. החזרה לתפריט נורמלי מבחינה קלורית צריכה להיות הדרגתית ולאור ההסטוריה שלך, איטית ביותר. מומלצת מאוד פעילות אירובית להאצת חילוף החומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האחת,
אם אני בוחרת לבצע הליכה רגלית לזמן של 60 דק' כמה פעמים בשבוע זה מספיק דיו בכדי להאץ את קצב חילוף החומרים שלי?
אני יודעת שכל המרבה הרי זה משובח אך בכל זאת מה המינימום?
ושאלה נוספת,
אם אני בוחרת ברכיבה על אופניים למשך 30 דק' <במהירות בינונית> כמה פעמים בשבוע יספיקו כדי להאיץ את חילוף החומרים?
תודה
אין מספיק נתונים בכדי להתייחס ממש ברצינות. על פניו אני רוצה להמליץ לך לשתף גם את רופא המשפחה שלך ואת הפסיכולוג. כעיקרון בדיקות פשוטות יכולות לקבוע מה חילוף החומרים שלך. לא מאמין שהרסת הכול כפי שאת אומרת. גם תהליך עליה במשקל לא יהיה לנצח. יש לאזן שנית את הדיאטה ואולי להחליף דיאטנית
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד