מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמרת לילהקרן15/01/2009
היי שמי קרן ואני חיילת. במהלך שירותי הצבאי יוצא לי לעשות משמרות לילה. וקשה לאזן את מס' הארוחות ביום זה של משמרת הלילה בדר"כ כאששר משמרת מתחילה ב18:00 בערב. אני קמה בבוקר ב7:00 שותה קפה בשעה 10:00 אוכלת ארוחת בוקר- כריך (2 פרו' לחם) עם כף קוטג ועגבניה בסביבות 13:30 שותה קפה והולכת לישון עד 15:00 ב-15:30 אוכלת ארוחת צהריים- 2 פרו' לחם + אבוקדו (חצי\רבע אבוקדו) ועבניה\מלפפון\גמבה. שותה שוקו (שוקולית בסיס מים ומעט חלב) אוכלת תפוח ב-17:30 וארוחת ערב בערך ב20:00 שמורכבת מ-160 גרם קוטג' 5% שומן 2 פרוסות לחם וירק. ב22:00 תפוח ומאז והלאה אני שותה תה או קפה לסירוגין ולפעמים מתפנקת במרק חם של נמס בכוס. בבוקר בשעה 10:30 כשאני מגיעה הבייתה אוכלת ארוחת בוקר. 2 פרוסות לחם גבינה\קוט'ג ומלפפון ונס קפה. יש לציין שאני לא ישנה בכל מהלך הלילה. דבר נוסף שיניתי קצת את התפריט לכן אני כבר לא שותה שוקו וכבר לא קונה קפה כפי שהייתי נוהגת לעשות בחוץ. ודבר נוסף אני חושבת להקדים את ארוחת הבוקר שלי ולאכול אותה בבסיס. כלוומר בסביבות השעה 7:30 בבוקר. וכשאני מגיעה הבייתה לאכול פרי. זה הכיוון ותאמת אני ממש לא יודעת חשבתי אפילו לאכול בבוקר מוקדם פרי וירקות ולהתחיל את הארוחות שלי מהשעה 15:00 כלומר ב15:00 תהיה הארוחת בוקר שלי ואז להמשיך את התפריט כרגיל רק לאחר אותו מעט. בכל זאת אשמח לעזרה בשינוי התפריט. יש לציין שאני לא יודעת מה מביאים לנו בדר"כ לארוחות לילה בבסיס אני מעדיפה את הקוטג והגבינה שהם רק 5 אחוז ו2 פרוסות לחם. מהשאר אני נמנעת. סך הכל אני חושבת גם להביא כריך מוכן מהבית עם כף חומוס ביצה קשה וירק. בכל מקרה אלו היו הרעיונות שלי אשמח אם תציעו לי רעיונות נוספים. בכל מקרה מצטערת אם סיבכתי אתכם עם יותר מידי פרטים רק רציתי שתדעו בדר"כ מה אני אוכלת ושתקבלו תמונה כללית. אשמח להצעות חדשות תודה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים אישיים?
אהרון15/01/2009האם המטרה רזיה, עליה במשקל, שמירה, תזונה נכונה באופן כללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתושבה לשאלתך
קרן16/01/2009כרגע המטרה היא בין ירידה במשקל לבין שמירה על המשקל. המטרה היא רק להוריד 2 קילו שהעלתי בתקופה האחרונה ולשאר הזמן פשוט שמירה על המשקל. גובהי 1.7 ומשקלי 65 אני בת 19 יש לי עבר של דיאטה בה הורדתי 15 קילו. תודה מראש קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות
אהרון16/01/2009בגלל עבר הדיאטות שלך נראה שקצב חילוף החומרים הואט מעבר לנטיה הגנטית. התפריט היומי שלך מכיל כ1000 קק"ל, אולי טיפה יותר. לפי הנתונים האישיים היית אמורה לרזות אבל מתשובתך מבין אני שאת במצב סטטי. אסור לך לצממצם עוד את הערך הקלורי של התפריט אלא לשפרו ולגוונו ואפילו להעשירו קלורית. מלבד קוטג' אינני רואה חלבון מן החי. האם את צימחונית? אם לא, את צריכה לאכול בשר (עוף\בקר) או דג לפחות פעם ביום. מתי לאחרונה עשית בדיקת דם? מה מצב ההמוגלובין? הייתי גם מציע לך לגוון גם את הפחמימות. במקום חלק מן הלחם (שבכל מקרה צריך להיות מלא) אכלי פחמימה אחרת. מומלץ לאכול יותר ירקות מגוונים בצורה של סלט עם 1-2 כפית שמן או אבוקדו. גם במקום תפוח פעמיים ביום מומלץ לגוון עם פירות אחרים. פחות חשוב מהן שעות הארוחות, יותר חשובות הכמות והאיכות. את המשקה כדאי לשתות ללא סוכר וטוב שוויתרת על השוקו על בסיס יומי וצימצת בקפה. טוב לאכול בבוקר פרי וירקות אבל הוסיפי גם חלבון. רעיון טוב להביא כריך מהבית (לחם מלא). אל תשכחי פעילות גופנית יומית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל
קרן16/01/2009חשוב לי מאוד שעות הארוחות. כיוון שאני לא יודעת איך לתזמן את הארוחות מכך שאני לא אהיה רעבה. הרי נראה לי מוזר לא לאכול במשך 12 שעות הלילה מ22:00 עד 10:00 ורק לשתות תה \קפה. עעד שאני מגיעה הבייתה ואוכלת. יש לך איזה שהיא דרך לאכול כמות מוגבלת של קלוריות משהו כמו 1500 קלוריות ולפזרם על משך היומיים הללו של משמרת הלילה. מ18:00 עד 9:00 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בלילה
אהרון16/01/2009אבל לא את הארוחה העיקרית. הבעיה היא שעבודת הלילה שלך אינה בכל ימות השבוע, אחרת היה אפשר להפוך את הלילה ליום ולהפך גם מבחינת הארוחות. השעון הביולוגי שלך אינו משתנה בן לילה במה שנוגע לעיכול והטמעת המזון. אם את רוצה להגיע ל1500 קק"ל, כלומר להוסיף 500 , המשיכי כמו עכשיו מבחינת הארוחות ביום והוסיפי בלילה 2 ארוחות קלות כמו הכריך המוזכר ועוד ארוחה, למשל פרי\סלט ולבן. כמובן שמומלץ לגוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק מצד אחד
קרן16/01/2009אבל מהצד השני אני ישנה אחרי משמרת לילה עד השעה 16:30 לפחות. ולכן יוצא שאת ארוחת הצהריים והערב שלי אני צריכה לאכול בפחות מחמש שעות כי ב22:00 בלילה אני כבר הרוגה ואני חוזרת לישון. אתה מבין ? אז אולי אפשר לאכול יותר בלילה וקצת פחות ביום למחרת או משהו בסגנון ? אתה לא חושב? לא יודעת אני רק מחפשת דרך לשנות את השיגרה של השתיה במשך כל הלילה. במקום לאכול איזה משהו. בזמן שמסביבי אנשים מזמינים פיצות, המבורגר, סושי וג'אנק אחר. תודה על כך שאתה עונה על כל שאלותיי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדע מדוייק
אהרון17/01/2009אפשר לנסות סיגנון זה או אחר ותמיד אפשר לחזור למצב הקודם. זה נקרא "ניסוי וטעיה". מה שאני מיעץ לך זה תאורטי "לפי הספר" אבל לא לכל אחד מתאים אותן דבר, את היחידה שתרגיש מה מתאים. הפרש של 5 שעות בין הארוחות העיקריות הוא סביר. מצויין שאת לא מצטרפת לחבריך לחגיגת הג'נק בלילה. את יכולה לאכול יחד אתם, אבל את הדברים הבריאים שמביאה מהבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)