שאלה..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה..
    רותם
    23/01/2009

נניח ואני מתאמנת 45-60 דקות ביום =פעילות אירובית +עם תפריט של 1200 קל'.. ולאחר תקופה מסויימת אני מגיעה למשקל שאני רוצה ,ואני מפסיקה לעשות ספורט אבל כמובן נשארת עם הדיאטה והתפריט, מה קורה?אני עולהבמשקל בחזרה? אני ממש לא חובבנית ספורט,ואני בכ"ז מתאמנת משום שברצוני לרדת במשקל. [סתם אם צריך= אני בת 15 עוד חודש, שוקלת 55 גובה 162] תודהה (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• 2 מצבים אפשריים

אהרון
    23/01/2009

1. אם את מפסיקה את הפ"ג בעיצומה של הירידה אבל בנקודה שהגעת למשקל הרצוי וממשיכה באותו ערך קלורי ייתכן שלא תשמיני בחזרה (אולי אפילו תמשיכי לרזות בקצב יותר איטי) אבל צריך לעקוב כל שבוע אחרי המשקל. 2. אם תגיעי ליציבות לתקופה של שבועיים ותפסיקי ספורט, תשמיני בגלל שיווצר מאזן אנרגיה חיובי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רותם

ד``ר נסטור ליפובצקי
    24/01/2009

רותם שלום,
    רוב המחקרים מראים שניתן לרדת במשקל ללא פעילות גופנית (למרות שלא רצוי כי הרכב הירידה לא אופטימלי), עם זאת רוב המחקרים מראים שכדי לשמור על המשקל אחרי ירידה, חייבים לבצע פעילות גופנית. תשתדלי במשך הירידה במשקל לבצע פעילות כזאת שאת מסוגלת להמשיך גם בשמירה על המשקל.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה לשניכם .. עוד שאלה בבקשה.

רותם
    24/01/2009

אתם יכולים בבקשה לייעץ לי בקשר לתפריט ?: בבוקר[בית ספר] 2 פרוסות לחם קל[ביחד זה יוצא 66 קל] עם כף קוטג 3% בפנים גמבה,מלפפון בינוני,חצי תפוח,קלמנטינה ו2 קוביות שוקולד[הייתי חולת שוקולדים בעבר, זה שיא מבחינתי חח] כשאני מגיעה הביתה בסביבות 3-4 בצהרים תלוי מה שאמא מכינה בד"כ 2 כפות אורז מלא,עוף או דג, וסלט. או חמין, או מרק .. באמת שתלוי במה שאמא מכינה והיא משתדלת נגיד האורז המלא בלי שמן ובד"כ לא דברים מתוגנים וכו' וכו'.. בסביבות 6-7 פעילות אירובית בין 45-60 ד'ק ומכאן השאלה שלי.. מה לאכול ישר לאחר הפעילות,ובכלל..לאכול?כי לרוב אני לא רעבה..וגם בערב אני בד"כ לא רעבה ועד עכשיו נהגתי לשתות נס קפה או פרכיות עם קוטג וכדומה. אני ממש אוהבת אפרסמון,זה מיותר להוסיף אותו ל"תפריט?אני יכולה בלי אבל למשל כשבא לי משהו מתוק זה ממש תחליף מעולה! תודה רבה רבה!! ובדרך אגב הצליח לי עד עכשיו וירדתי בסביבות 2 קילו ,לקח זמן אבל בכ"ז (: אה ועוד משהו בקשר לשאלה הקודמת שלי.. אני ממש לא רואה איך אני אמשיך להתאמן אפילו שזה ממש כולה 45 דקות זה ממש מתיש וזה אפעם לא "עורר" אותי או לא יודעת באמת שאני לא חובבנית.. אולי אני פשוט אצטרף לחוג ריקוד או משהו?זה משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות קטנה*

רותם
    24/01/2009

כשרשמתי שאני לא רואה איך אני אמשיך להתאמן הכוונה כשאני אגיע למשקל הרצוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט שלך

אהרון
    24/01/2009

בבוקר[בית ספר] 2 פרוסות לחם קל[ביחד זה יוצא 66 קל] עם כף קוטג 3% בפנים גמבה,מלפפון בינוני,חצי תפוח,קלמנטינה ו2 קוביות שוקולד[הייתי חולת שוקולדים בעבר, זה שיא מבחינתי חח] ===עדיף לחלק לשתי ארוחות: הפירות והשוקולד (אם איאפשר לוותר) בנפרד. אני מגיעה הביתה בסביבות 3-4 בצהרים תלוי מה שאמא מכינה בד"כ 2 כפות אורז מלא,עוף או דג, וסלט. או חמין, או מרק .. באמת שתלוי במה שאמא מכינה והיא משתדלת נגיד האורז המלא בלי שמן ובד"כ לא דברים מתוגנים וכו' וכו'.. ===מסתבר שאמא מבינה בתזונה בסביבות 6-7 פעילות אירובית בין 45-60 ד'ק ומכאן השאלה שלי.. מה לאכול ישר לאחר הפעילות,ובכלל..לאכול?כי לרוב אני לא רעבה..וגם בערב אני בד"כ לא רעבה ועד עכשיו נהגתי לשתות נס קפה או פרכיות עם קוטג וכדומה. ====לפני הפעילות, בננה ואחריו לחם מלא עם בשר\דג\ביצה\גבינה וסלט משפע ירקות עם כפית שמן בתור ארוחת ערב. אני ממש אוהבת אפרסמון,זה מיותר להוסיף אותו ל"תפריט?אני יכולה בלי אבל למשל כשבא לי משהו מתוק זה ממש תחליף מעולה! ====פרי בריא ומזין. אל תוותרי בעיקר שזה תחליף למתוק. נסי כארוחה לפני השינה בתוך לבן\קוטג'...מעדן אמיתי! ובדרך אגב הצליח לי עד עכשיו וירדתי בסביבות 2 קילו ,לקח זמן אבל בכ"ז (: ====ברכות על הירדה, הקצב לא חשוב בעיקר במצב (הטוב) שלך, אלא ההתמדה. אה ועוד משהו בקשר לשאלה הקודמת שלי.. אני ממש לא רואה איך אני אמשיך להתאמן אפילו שזה ממש כולה 45 דקות זה ממש מתיש וזה אפעם לא "עורר" אותי או לא יודעת באמת שאני לא חובבנית.. אולי אני פשוט אצטרף לחוג ריקוד או משהו?זה משנה? =כפי שכבר נאמר, מומלץ להמשיך (לא חייבת כל יום) כדי לשמור על ההשג לאורך זמן. גם חוג כלשהו בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

רותם
    26/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון..

רותם
    28/01/2009

כשרשמת "לפני הפעילות, בננה ואחריו לחם מלא עם בשר\דג\ביצה\גבינה וסלט משפע ירקות עם כפית שמן בתור ארוחת ערב" לחם מלא הכונה ללחם מקמח מלא או ללחם מחיטה מלאה?[או שזה אותו דבר ?>< ] ומה הכמות הרצויה?? לחם מקמח מלא שאמא מכינה בבית זה בסדר?זה גודל בינוני וזה משביע וכמעט בלי סוכר וכדומה.. ובדרך אגב זה משנה אם אני אוכלת ישר אחרי הספורט או שעה אחרי?סתם לדעת.. וזה בסדר לעשות ספורט שעה וחצי-שעתיים אחרי שאכלתי צהרים?ועוד להוסיף את הבננה לפני הספורט? ואי השאלות שלי לא נגמרות לעולם חח.. זהו אבל באמת חח שאלות אחרונות (: תודה רבה וסליחה על הטירחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון
    28/01/2009

כשרשמת "לפני הפעילות, בננה ואחריו לחם מלא עם בשר\דג\ביצה\גבינה וסלט משפע ירקות עם כפית שמן בתור ארוחת ערב" לחם מלא הכונה ללחם מקמח מלא או ללחם מחיטה מלאה?[או שזה אותו דבר ?>< ] ומה הכמות הרצויה?? ====קמח מלא או חיטה מלאה, אותו דבר. יותר נכון המונח קמח מלא בגלל שיש לחם מדגנים אחרים או תערובת. כמות רצויה: אם לחם קל, 2 פרוסות אחרת, פרוסה אחת. לחם מקמח מלא שאמא מכינה בבית זה בסדר?זה גודל בינוני וזה משביע וכמעט בלי סוכר וכדומה.. ====בסדר גמור, אבל לא חייבים סוכר בלחם. ובדרך אגב זה משנה אם אני אוכלת ישר אחרי הספורט או שעה אחרי?סתם לדעת.. ===לא חייבת מיד, גם שעה זה טוב וגם אם יהיה טיפה יותר לא יקרה אסון. וזה בסדר לעשות ספורט שעה וחצי-שעתיים אחרי שאכלתי צהרים?ועוד להוסיף את הבננה לפני הספורט? ====אם אכלת ארוחה מלאה השתדלי לא פחות משעתיים. הבננה או פרי יבש רצוי, אך לא חובה אחרי ארוחה עיקרית ואי השאלות שלי לא נגמרות לעולם חח.. זהו אבל באמת חח שאלות אחרונות (: תודה רבה וסליחה על הטירחה.. ===שאלי כמה שאת רוצה ומה שאת רוצה ותמיד תקבלי תשובה, זאת מטרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו