טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב,
אני בהריון, סובלת מלחץ דם גבוה ונוטלת כדורים.
רציתי לדעת שני דברים:
1. כמה קופאין מותר לי לצרוך בהריון?
2. כפית קפה שטוחה שווה לכמה כפיות קקאו ולכמה קוביות שוקולד חלב?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום, מפני שאת סובלת מיתר לחץ דם, בשלב ההריון הייתי מעדיף להמנע עד כמה שניתן מקופאין. בהריון רצוי באופן עקרוני לא לעבור את ה-300 מ''ג קופאין, אבל שוב מפני שאת סובלת מיתר לחץ דם עדיף לא לשתות. אם את חייבת אז,לא יותר מכוס נסקפה או 2 כוסות תה (=100 מג' קפאין). גם ב-100 גר' שוקולד יש באיזור ה- 100 מג' קפאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה רבה לך על תשובתך.
יש לי עוד מספר שאלות:
1. בכוס קפה הכוונה לכפית קפה נמס?
2. אני לא אוכלת כמעט שוקולד אלא מעדיפה קקאו. האם גם ב-100 גר' קקאו יש 100 גר' קופאין?
3. האם מותר לקחת כדור ברזל יחד עם כדור סידן?
4. מדוע בלקיחת ברזל יש להמנע ממוצרי חלב וביצים?
תודה רבה
נאמר לי שיש להיזהר בזמן ההריון מסוגים שונים של תה צמחים. במאמר שקראתי נכתב שלמשל תה פטל יכול לגרום ללידה מוקדמת.
אני שותה כל יום תה תפוח- קינמון ותה מנגו- פסיפלורה.
האם זה בסדר?
תודה, תודה, תודה
1. בכוס קפה הכוונה לכפית קפה נמס? כן 2. אני לא אוכלת כמעט שוקולד אלא מעדיפה קקאו. האם גם ב-100 גר' קקאו יש 100 גר' קופאין? בקקאו יש חומר בשם טאוברומין הדומה במבנה לקופאין אבל רמות נמוכות של קפאין עצמו 3. האם מותר לקחת כדור ברזל יחד עם כדור סידן? רצוי לא 4. מדוע בלקיחת ברזל יש להמנע ממוצרי חלב וביצים? מוצרי חלב והביצים מפריעים לספיגה של סידן. בראשון עקב תחרות של הסידן בדברי חלב, בשני עקב חומר בביצה שקושר את הברזל. 5. לא ידוע לי על מחקרים רצינים שמספרי על עניין התה. לא רואה כל בעיה בכך שתשתי תה צמחים מדי פעם.
בהצלחה
ממליצה לך מניסיון של אם שמניקה, עדיף לך להימנע כבר בשלב ההריון מקפה. הקפאין והחלב לא ממש מטיבים עם הגוף שלך (הדבר נכון גם להמשך החיים, לפני ואחרי ההריון). ממליצה לך בחום לעבור לתה, וכגמילה למהול אותו עם חלב, עדיף חלב סויה. מלבד זאת, ממליצה לך לבקר באתר של ויסוצקי כדי לקבל רעיונות לטעמים חדשים או ישנים שיחליפו לך את הקפה. הריון קל.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד