טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בת 15 ואוכלת כ-1000-1200 קלוריות ביום.
אני יודעת שזה קצת לגילי וכל הדברים האלה אבל זה לא מעניין אותי, לא זו השאלה שלי.
הינה תפריט של מה שאני אוכלת(השאלה בסוף)
בוקר- יוגורט 3%+ כף גרנולה+ רבע תפוח.
ביניים בבצפר- כריך מ2 פרוסות לחם מלא+כף גבינת שמנת 3%.
צהריים- מה שיש, לרוב- כוס כוסמת+מלפפון ועגבניה+קטשופ ורוטב 5%+ לפעמים חזה עוף אפוי ללא עור.
ביניים- קפה+מנדרינה.
ערב- יוגורט 3%+ כף אחת/שתיים גרנולה+ שליש/רבע תפוח או 2 פרוסות לחם מלא+ מגש גבינות( כף גבינת שמנת 3%, כף גבינה לבנה, קצת בולגרית+ כף קוטג' 3%)+ כף מטבוחה+ירקות ורוטב 5% או טוסט בולגרית 3%+כפית פסטו+כף קטשופ+ירקות.
לילה(שעתיים לפני שינה)- מנדרינה וקפה(רק אם לא שתיתי בביניים שאחרי הצהריים.)
* אני לא כל-כך שותה הרבה כי אני לא כל-כך צמאה אבל אני משתדלת.
*יש לי נטייה לנשנש פה ושם חצי פרוסת לחם או כף גרנולה, ולפעמים כשיש בבית סושי אני אוכלת כ2 יחידות קטנות ואני נוהגת לנשנש ירקות כמו קולורבי וגזר.
השאלה שלי היא כזו:
לפי מחשבונים וכאלה, הקלוריות באוכל שלי זה 60-70% פחמימות, 18-21% שומן וכ19% חלבונים.
מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את אחוז הפחמימות? ומה דעתכם על התפריט(לא מבחינה קלורית!)
וסיבים תזונתיים כ7%- מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
10% חלבון
60% פחמימות
30% שומן (רק שליש רווי)
סיבים לפחות 0.5 גר לכל קילו גוף
זה נכון לגבי אדם עם משקל\אחוז שומן תקין שאינו מעוניין בהרזיה ולא עושה פעילות גופנית סדירה ועצימה. התנאי הוא שעבור כל קילו גוף הוא אוכל 1 גר חלבון.
את יכולה לחשב בעצמך על בסיס משקל הגוף את החלוקה המתאימה לך. באופן כללי אפשר להעלות
את החלק של השומן (בלתי רווי) על חשבון בפחמימות. אין להוסיף חלבון מעבר לאחוז הנוכחי
אם את מקבלת 1 גר\ק"ג גוף ולא עושה ספורט
לגבי הסיבים, את צריכה לאכול רק פחמימות מלאות ולהגדיל את צריכת הירקות. אני רואה שיש לך הבנה בסיסית בעבודה עם טבלאות ומחשבון, כך שלא תהיה בעיה לסדר את התפריט בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל: אני שוקלת 50 וגובה 168, פעמיים בשבוע חוג התעמלות אמנותית במשך כשעתיים.
השאלה שלי הייתה למה יש לי בתפריט כה הרבה פחמימות ומה אני יכולה לעשות כדי לצמצם אותם במאכלים אחרים? אני הרי לא אוכלת כזה הרבה וגם אני אישית לא רואה הרבה פחמימות בתפריט.
בצהריים וותרי או צמצמי פחמימות לטובת ירקות. אל תנשנשי לחם וגרנולה, הסתפקי בירקות.
. אפשר להחליף חלק ממוצרי החלב בתפריט (גם הם מכילים פחמימות לצד חלבון) בבשר\דג.
הלחם רק קל מקמח מלא.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פריון והפריה חוץ גופית. פרופסור דוד בידר מומחה פריון והפריה חוץ גופית, בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחה בכירוגיה כללית, גינקולוגיה ופריון. מאז שסיים את התמחותו התמקד פרופסור בידר בפרי... קרא עוד