בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    H
    03/08/2007

שלום.. אני בת 17 והייתי רוצה להתייעץ .. בעצם לבקש עזרה..
    הגובה שלי הוא 1.65 ואני שוקלת 58 .. נכון להשבוע...והבעיה שלי היא כזו...לפני שנה הייתי הולכת לחדר כושר והתאמנתי.. שמרתי על התזונה שלי וירדתי 5 קילו (שקלתי אחרי זה 58).. הכל היה נחמד מאוד עד שבערך בחודש נובמבר -דצמבר עליתי את הכל בחזרה וגם קצת יותר..ניסיתי ללכת לדיאנית אבל לא הצלחתי לאכול כמו שהיא אמרה לי (כי חשבתי שזה יותר מדי אוכל).. וגם לא הייתי עיקבית באימונים..ככה שירדתי ממש טיפה במישקל אבל שוב עליתי בחזרה .. הגעתי למצב של 65 קילו.. בחודש אפריל אחרי פסח.. החלטתי לקחת את עצמי בידיים והבטחתי לעצמי שאני חוזרת למשקל הקודם שלי... התאמנתי הרבה.. כמעט כל שבוע.. היו שבועות שפיספסתי.. והנה היום באמת אני שוקלת 58 ככה שהשגתי את המטרה הראשונה.. כמובן שאני רוצה לרדת עוד .. אבל הבעיה שלי זה התזונה.. אני פשוט לא יודעת לאכול.. אני לא אוכלת דברים משמינים.. אפילו ביום הולדת שלי אכלתי ביס פיצפון מהעוגה כדי לא לאכזב את אמא.. עד לפני שבועיים הייתי הולכת לח"כ אבל עכשיו אני כבר לא מספיקה..עכשיו.. אני כמעט ולא נימצאת בבית ובגלל זה אני גם לא אוכלת.. וגם כשיש לי אפשרות לאכול אני מונעת מעצמי...אני מודעת לעובדה שזה לא טוב ושאני פוגעת בעצמי.. יש ימים שהאוכל שלי מסתכם בכוס נס בבוקר עם דליפקאן ועוד איזה פרי.. לפעמים אני גם אוכלת בלילה מעדן עם דליפקאן.. או שאני אוכלת הרבה אבטיח... או שאני לא אוכלת בכלל..

אני מבקשת מכם לעזור לי אולי תוכלו לעזור לי .. להרכיב לי תפריט שאוכל להתמיד בו ולהוריד במישקל.. אני לא רוצה ללכת לדיאטנית.. כי אני יודעת שאני אשמין.. אני לא רוצה עכשיו להתחיל לאכול ארוחות כי אני לא רוצה להשמין.. לקח לי הרבה עבודה ומאמץ.. כי הייתי עושה ספורט.. ואני מקווה להמשיך.. אני לא רוצה לאכול לחם כי אני לא אוהבת את זה..
    אבל אני מפחדת... אני יודעת שאני לא אוכל להחזיק ככה עוד הרבה זמן... אני אשמין את כל מה שהורדתי ואף יותר...
    אני לא נוגעת במתוקים.. אבל לפעמים יש לי חשק ואני עדיין לא נוגעת כדי לא לפגוע במה ששמרתי עליו עד עכשיו.. אני רוצה לדעת איך אוכל לשלב פעם בכמה זמן איזה גלידה או משהו בלי לפחד..להשמין..

מקווה שתענו לי ושאני אלמד משהו.. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה

מוניקה קרן
    03/08/2007

שלום,

זה נהדר שהצלחת לרדת במשקל ואת שומרת עליו, אבל נראה לי שזה עולה בבריאותך. מה שאת מתארת מאוד מתקרב להגדרה של הפרעת אכילה.

את חייבת לפנות ליעוץ מקצועי ולהענות לטיפול, קודם כל של דיאטנית וכן טיפול קוגנטיבי או פסיכולוגי שיעזור לך לקבל את גופך.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו