טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי,
אני בת 22, משקלי 63.5 וגובהי 1.62.
לפי בדיקות משקל ואחוזי שומן במכשיר הטניטה נמצא שיש לי 29% שומן.
מעוניינת להוריד 5 אחוזי שומן ו7-8 ק"ג.
אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכן המקצועית על התפריט והפעילות שלי כדי שאדע אם אני בדרך הנכונה.
בוקר: 2 לחם קל+ 2-3 כפות קוטג' 3% וירק.
נסקפה עם רבע כוס חלב סויה
ביניים: חצי גביע קוטג' 3% עם ביצה קשה וירק. אם יום מסוים אני לא אוכלת ביצה קשה אני אוכלת פרוסת לחם קל אחד עם הקוטג' והירק.
צהריים: חזה עוף בגריל+ כוס של קטניות (גרגרי חומוס ואפונה) או: כוס פחמימה מלאה+ ירקות מבושלים+ כפית שמן זית+ירק טרי
אחה"צ: אימון של 30-40 דק' אירובי (סקי או הליכון או אופניים)- 3 פעמים בשבוע ולאחריו אוכלת חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות. בנוסף אוכלת פרי רגיל או 2-3 פירות יבשים.
3/4 כוס חלב 3% בנוסף.
ערב: 2 פרוסות לחם קל+ קוטג'+ רבע אבוקדו+ ביצה (בימים שלא אכלתי בכלל באותו היום)/טונה+סלט
לעתים אוכלת פשטידה+סלט+כפית שמן זית או אופציה שלישית: פסטה (כוס וחצי בערך) עם חצי קופסת קוטג' 3% וירקות+כפית שמן זית.
לילה: פרי
בנוסף, בד"כ בסופי שבוע אוכלת 2 קינוחים (פרוסת עוגה, מאפה קטן...).
ספורט: כפי שכתבתי, 3 פעמים בשבוע עושה ארובי של 30-40 דק' (לעתים שיעור ספינינג אחד מתוכם). בנוסף, פעמיים שיעור חיטוב ועיצוב בסטודיו סי.
אשמח לשמוע את דעתכם:) ת ו ד ה !
נ.ב:
הומלץ לי לקחת תוסף של אומגה 3 בכל יום. האם אכן חשוב וכדאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אם את הרכבת אותו בעצמך, אפשר לקבוע שאת מבינה דבר או שניים בתזונה נכונה ומקווה בשבילך שגם תצליחי ליישם אותו בהצלחה.
אני מעריך את הערך הקלורי כ 1400 קק"ל, שיחד עם הפעילות הגופנית ירזה אותך בקצב (נכון) של כשני קילו לחודש. זיכרי, לא הקצב חשוב אלא ההתמדה. אין לך לאן למהר בגלל שהעודף קטן יחסית וגם אחוז השומן אינו בשמיים.
יש לי הצעת שיפור: בצהריים גווני את חזה העוף (אמנם דל קלוריות אבל גם צנוע תזונתית) עם ירך עוף\הודו ללא עור ושומן או בקר רזה, ועוד יותר טוב עם דג איכותי דבר שיפתור אותך גם מתוסף אומגה 3. כמו כן, אם זה מעסיק אותך כדאי לדעת שהנ"ל נמצא בצורה שונה, קצת פחות יעילה אבל בכמות גדולה גם באגוזים (הרבה קלוריות) ובעיקר בזרעי פשתן.
אם נאמנים לתזונה נכונה ואין ממצאים פתולוגיים כלשהן, אין צורך בשום תוסף, שבמצבים מסויימים
מעבר לנזק לכיס גורמים גם נזק לבריאות. לתוסף צריכים להתייחס כאל תרופה שאף פעם לא לוקחים ללא צורך וללא המלצת רופא מומחה בתחום הרלוונטי (ורצוי אחד שידו אינה קלה על התרופות).
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר שני בייעוץ וטיפול, הנחיית קבוצות וטיפול באומנויות. מזה 22 שנים מרצה ומנחה קבוצות ובעלת קליניקה ליעוץ אישי, זוגי ומשפחתי בשרון ובמרכז. מטפלת גם בתנועה, בקול, באנרגיות ... קרא עוד
טיפול רב תחומי בהשמנה
כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל... קרא עוד