חוות דעת לגבי תפריט הרזיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • חוות דעת לגבי תפריט הרזיה
    שילי
    26/02/2009

    היי, אני בת 22, משקלי 63.5 וגובהי 1.62. לפי בדיקות משקל ואחוזי שומן במכשיר הטניטה נמצא שיש לי 29% שומן. מעוניינת להוריד 5 אחוזי שומן ו7-8 ק"ג. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכן המקצועית על התפריט והפעילות שלי כדי שאדע אם אני בדרך הנכונה. בוקר: 2 לחם קל+ 2-3 כפות קוטג' 3% וירק. נסקפה עם רבע כוס חלב סויה ביניים: חצי גביע קוטג' 3% עם ביצה קשה וירק. אם יום מסוים אני לא אוכלת ביצה קשה אני אוכלת פרוסת לחם קל אחד עם הקוטג' והירק. צהריים: חזה עוף בגריל+ כוס של קטניות (גרגרי חומוס ואפונה) או: כוס פחמימה מלאה+ ירקות מבושלים+ כפית שמן זית+ירק טרי אחה"צ: אימון של 30-40 דק' אירובי (סקי או הליכון או אופניים)- 3 פעמים בשבוע ולאחריו אוכלת חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות. בנוסף אוכלת פרי רגיל או 2-3 פירות יבשים. 3/4 כוס חלב 3% בנוסף. ערב: 2 פרוסות לחם קל+ קוטג'+ רבע אבוקדו+ ביצה (בימים שלא אכלתי בכלל באותו היום)/טונה+סלט לעתים אוכלת פשטידה+סלט+כפית שמן זית או אופציה שלישית: פסטה (כוס וחצי בערך) עם חצי קופסת קוטג' 3% וירקות+כפית שמן זית. לילה: פרי בנוסף, בד"כ בסופי שבוע אוכלת 2 קינוחים (פרוסת עוגה, מאפה קטן...). ספורט: כפי שכתבתי, 3 פעמים בשבוע עושה ארובי של 30-40 דק' (לעתים שיעור ספינינג אחד מתוכם). בנוסף, פעמיים שיעור חיטוב ועיצוב בסטודיו סי. אשמח לשמוע את דעתכם:) ת ו ד ה ! נ.ב: הומלץ לי לקחת תוסף של אומגה 3 בכל יום. האם אכן חשוב וכדאי?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת לגבי תפריט הרזיה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפריט מאוזן ובריא

    אהרון
    27/02/2009

    אם את הרכבת אותו בעצמך, אפשר לקבוע שאת מבינה דבר או שניים בתזונה נכונה ומקווה בשבילך שגם תצליחי ליישם אותו בהצלחה. אני מעריך את הערך הקלורי כ 1400 קק"ל, שיחד עם הפעילות הגופנית ירזה אותך בקצב (נכון) של כשני קילו לחודש. זיכרי, לא הקצב חשוב אלא ההתמדה. אין לך לאן למהר בגלל שהעודף קטן יחסית וגם אחוז השומן אינו בשמיים. יש לי הצעת שיפור: בצהריים גווני את חזה העוף (אמנם דל קלוריות אבל גם צנוע תזונתית) עם ירך עוף\הודו ללא עור ושומן או בקר רזה, ועוד יותר טוב עם דג איכותי דבר שיפתור אותך גם מתוסף אומגה 3. כמו כן, אם זה מעסיק אותך כדאי לדעת שהנ"ל נמצא בצורה שונה, קצת פחות יעילה אבל בכמות גדולה גם באגוזים (הרבה קלוריות) ובעיקר בזרעי פשתן. אם נאמנים לתזונה נכונה ואין ממצאים פתולוגיים כלשהן, אין צורך בשום תוסף, שבמצבים מסויימים מעבר לנזק לכיס גורמים גם נזק לבריאות. לתוסף צריכים להתייחס כאל תרופה שאף פעם לא לוקחים ללא צורך וללא המלצת רופא מומחה בתחום הרלוונטי (ורצוי אחד שידו אינה קלה על התרופות). בהצלחה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו