מעוניינת להוריד 18 ק"ג עד אוגוסט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעוניינת להוריד 18 ק"ג עד אוגוסט
    נטע
    04/03/2009

שלום רב, שמי נטע, בת 29.5, גובה 1.59 מטר ובעלת משקל נוכחי של 67 ק"ג. אני כ-שנה אחרי לידה (ילדתי ב 2.4.08) ומעוניינת להשיל מעלי 18 ק"ג עודפים ומעיקים עד אוגוסט. אני הולכת בממוצע 4 פעמים בשבוע במשך שעה וחצי-שעתיים. משתדלת לעשות כפיפות בטן בכל יום (120 כפיפות- 40 לאמצע, 40 לשמאל ו- 40 לימין) כמו גם אימון לחיזוק שרירי הירכיים והישבן. כמעט ולא שותה דבר מלבד מים / סודה. רציתי לקבל הכוונה ושיפורים ובעיקר ייעוץ - איך לרדת 3 ק"ג בחודש בממוצע... אשמח לתשובה... תודה מראש, נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה שאלות

אהרון
    04/03/2009

1. משקל לפני ההריון? 2. משקל אחרי הלידה? 3. מתי שקלת 49 ק"ג? זה היה עקב דיאטה או זאת הפעם הראשונה שאת מתכוונת לרזות? 4. פירוט התפריט היומי הנוכחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

נטע
    04/03/2009

אז ככה, 1) נכנסתי להריון בעודף משקל של בערך 7 ק"ג (שקלתי 57 קילו) 2) אחרי הלידה שקלתי 70 וקצת והצלחתי להוריד רק 3 ק"ג... 3) לגבי הדיאטה - אני פשוט רוצה לחזור למשקל 50 (אני מוכנה לוותר על ק"ג אחד :-) ) פשוט כי זה היה המשקל שלי בגיל 20-22 ואז נראיתי הכי טוב!! 4) בגיל 26 עשיתי דיאטה אחת ע"פ שיטת מלי תבור (אם שמעת), בעיקרון - הבסיס היה של 6 ארוחות ביום (2 מתוכן גדולות - פחמימות + חלבונים + שומנים) והשאר ארוחות קלות (לחם עם גבינה, חטיפי אנרג'י, גרנולה, קורנפלקס וכדומה). בעיקרון הלצלחתי לרזות (ירדתי בערך קילו וחצי בחודש), כמובן שהיתה גם פעילות גופנית, אז עשיתי בעיקר ספינינג שלוש פעמים בשבוע, כפיפות בטן וקצת מכשירים. סה"כ ירדתי בערך 4 קילוגרמים אז. הבעייה העיקרית שלי היא הרעיון של לספור כמויות (נגיד לספור 6 כפות אורז, או 100 גרם חזה עוף), אני די אוהבת לאכול, אין לי בעיה להגביל את עצמי בסוגים מסויימים של אוכל, אבל לא להגביל את עצמי לכמות מאוד ספציפית... * כיום התפריט שלי בנוי בעיקר מ- חטיפי אנרג'י (אחד עד שניים ביום), מרקים (שאני מכינה - לא קנויים, מרק עוף, אפונה), אורז, עוף בתנור, מים (אם כי כנראה לא מספיק), גבינה לבנה (עם פרכיות אורז או פתית, לפעמים עם לחם לבן), בעיקרון זה נראה כך: בוקר (8:00)- חטיף אנרג'י+ כוס תה עם כפית סוכר חום בערך (11:00) - בערף 1.5 כפות של גבינה לבנה, ביצה מקושקשת, 2 פרוסות לחם לבן וירקות. 14:00 - מנה חמה - אורז, שניצל או עוף בתנור (עם רטבים -למשל - עוף בדבש או עוף בלימון), תפו"א אפויים וסלט (מתובל)ץ באמצע מנשנשת קולורבי, גזר או בייגלה (אוסם), או עוד חטיף אנרג'י ב- 17:00 - גבינה עם פרכיות או טוסט (לחם לבן - גבינה צהובה ורסק עגבניות) בערב עוד מנה חמה - פחות או יותר אותם המרכיבים כמו הארוחה של 14:00. אם כי יש לציין שקורה מידי פעם שאנחנו (אני ובעלי) אוכלים בחוץ או מזמינים פיצה הביתה... בסביבות 21:00 בד"כ שותה עוד כוס תה עם כפית סוכר חום ומנשנשת פופקורן או בייגלה... מקווה שנידבתי מספיק מידע... :-) אשמח לכל עצה, ייעוץ או עזרה , באוגוסט (ב- 08.08) ב"ה אהיה בת 30 ואני ממש רוצה להעניק לרזות עד אז... זאת תהיה המתנה הכי נפלאה שאוכל להעניק לעצמי... תודה מראש על כל עזרה, נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קל, אך אפשרי

אהרון
    05/03/2009

התחלת את ההריון במשקל סביר, אפילו לא הייתי קורה לזה עודף. את רוב התוספת היית כבר אמורה להוריד, אבל קצב החזרה החזרה שונה בין היולדות. אני מציע לך לא להציב בשלב הזה כמטרה, אלא חזרה למשקל שליפני ההריון ולכל קילו נוסף (יותר מדוייק מוחסר) להתייחס כמתנת יום הולדת. העובדה שאת לא למודת דיאטות מלבד אחת, היא חיובית וייתכן שהמטבוליזם שלך לא עבר זעזעוים והגוף לא "למד" מספיק להתגוננן בפני "שוד השומן". הדיאטה "איזון" של מלי תבור לא מתאימה לך ויורשה לי לטעון שהיא לא יותר מ "עוד דיאטה" שמושכת הרבה ביקורת בגלל המתירנות לגבי הממתקים וכל מיני חטיפים עתירי סוכר. מי שרוצה לרזות 18 ק"ג צריך להשלים אם הגמילה ממתוקים בתפריט היומי ולהסתפק לכל היותר בלוקסוס של פעמיים בשבוע בכמות קטנה ועל חשבון מאכלים אחרים. עם התפריט הנוכחי שלך יהיה לך קשה לרזות, לכן אני אציע לך שיפורים בוקר (8:00)- חטיף אנרג'י+ כוס תה עם כפית סוכר חום ====חטיף אנרגי לא מתאים לבוקר וכדאו למעט נכלל באכילתו. התה עם סוכרזית דייסה משלוש כפות שיבולת שועל\סובין שיבולת שועל עם חצי כוס חלב 1% בערך (11:00) - בערף 1.5 כפות של גבינה לבנה, ביצה מקושקשת, 2 פרוסות לחם לבן וירקות. ====גבינה 3%, ביצה על טפלון ללא שמן או ביצה קשה, לחם קל מקמח מלא 14:00 - מנה חמה - אורז, שניצל או עוף בתנור (עם רטבים -למשל - עוף בדבש או עוף בלימון), תפו"א אפויים וסלט (מתובל)ץ ====לא שניצל, לא רטבים, לא דבש. רק צלוי ללא עור ושומן, מדי פעם דג איכותי צלוי. או אורז מלא או תפו"א (רק אחד לא גדול) באמצע מנשנשת קולורבי, גזר או בייגלה (אוסם), או עוד חטיף אנרג'י =====לא בייגלה ולא חטיף ב- 17:00 - גבינה עם פרכיות או טוסט (לחם לבן - גבינה צהובה ורסק עגבניות) =====יותר מדי אוכל. מולץרק פרי או יוגורט 1.5% בערב עוד מנה חמה - פחות או יותר אותם המרכיבים כמו הארוחה של 14:00. אם כי יש לציין שקורה מידי פעם שאנחנו (אני ובעלי) אוכלים בחוץ או מזמינים פיצה הביתה... ====פיצה-מחוץ לתחום! לא להשתולל בחוץ, רק אוכל דיאטתי בסביבות 21:00 בד"כ שותה עוד כוס תה עם כפית סוכר חום ומנשנשת פופקורן או בייגלה... ===== תה ללא סוכר ובלי בייגלה. פופקורן ללא שמן ולא יותר מכוס. הוסיפי ירק. מקווה שנידבתי מספיק מידע... :-) אשמח לכל עצה, ייעוץ או עזרה , באוגוסט (ב- 08.08) ב"ה אהיה בת 30 ואני ממש רוצה להעניק לרזות עד אז... זאת תהיה המתנה הכי נפלאה שאוכל להעניק לעצמי... ======אם את רוצה לזרז את קצב ההרזיה, עשי כל מיום פעילות אירובית במינון של היום. מומלץ 2-3 פעמים בשבוע פעילות בונה שריר לבלימת איבוד מסת השרירים, דבר בלתי נמנע בהרזיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע

ד``ר נסטור ליפובצקי
    05/03/2009

שלום,

מה שאת עושה נשמע מצוין. הייתי מעדיף הליכה שעה 4 פעמים בשבוע. כמובן עליך גם לצרוך תזונה מוגבלת בשומנים ועם מס' קלוריות בהתאם לנתונים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

נטע
    05/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו