טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב, אני סטודנטית שנה שנייה, ובשנה האחרונה עליתי ממשקל של 52-3 למשקל של 59-60 (גובהי 1.70). קשה לי מאוד לשמור על שגרה מסודרת ופעילה. אני נמצאת יחסית הרבה בבית, בייחוד בישיבה. אני אוכלת יותר ופחות פעילה.. (אין לי הרבה זמן לפעילות גופנית, אך אני משתדלת לעשות כפיפות בטן וקצת תרגילים לרגליים כ-3 פעמים בשבוע..). אני נגעלת משומן, ובכלל , נרתעת מהשמנה.. במשך שנים אני משתדלת לאכול רק תזונה נכונה, הרבה ירקות, לחם קל, ביצים, גבינות רזות.. מרבית התזונה שלי מבוססת על פחמימות- יש לי ימים שלמים שאני מתקיימת רק על לחם קל וגבינה / אורז וקטשופ.. (מכיוון שאני לא מתגוררת עם ההורים וכמעט ולא יודעת לבשל, אני די מוגבלת בעניין הזה.. אפרופו הורים, אני לא יודעת עד כמה זה רלוונטי, אבל שני ההורים שלי אנשים רזים- נורמליים, כלומר: אף אחד במשפחתי המצומצת לא מלא / שמן..) כשהייתי בצבא עליתי כ-10 ק"ג במשקלי, והורדתי הכל תוך כ-4 חודשים באמצעות דיאטה שקבעתי לעצמי: עד 1000 קלוריות ביום, שמקורן בנס קפה ולחם (רגיל, לא קל..) בלבד. הייתי מרוצה ומאז שמרתי על התוצאות.. עניין ההשמנה מעיק עליי, ואני מעוניינת בעצה לגבי ירידה במשקל, במסגרת שגרת החיים העמוסה שלי כרגע.. כמו כן, מעניין אותי מאוד לדעת: אם אני צורכת 1000 קלוריות ביום, האם יש חשיבות למקורן, בפחמימות או בחלבונים? או העיקר מספר הקלוריות? לתגובה מקצועית בהקדם אודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1. אני בת 24. 2. בד"כ אני אוכלת ארוחות מרוכזות, ולא מפזרת אותן על פני כל היום משתי סיבות עיקריות: ראשית- אני לא אוכלת שום דבר מחוץ לבית, ויש לי ימים שאני נמצאת רוב היום באוניברסיטה. שנית- יש לי נטייה, שבכל פעם שאני אוכלת משהו, אפילו הכי קטן, אני הופכת את זה לארוחה של ממש, ולאחר היכרות רבת שנים עם עצמי והתופעות האלה, הבנתי שהכי נכון לי לאכול כמה שפחות פעמים ביום.
הלוואי ותצליחו לתת לי טיפים אפקטיביים ואחזור למשקל 52, אני מתגעגעת לגוף שלי.. !! תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
קודם כל אינך שמנה גם עכשיו. כמות הקלוריות שאת צריכה לאכול ביום הם קצת פחות מהתוצאה שתקבלי מהכפלת משקלך ב- 24 . כמובן שיש חשיבות למקור הקלוריות ככול שהפחמימה פחות מורכבת היא יותר משמינה כך אורץ פחות משמין מפסטה פחות מתפןח אדמה פחות מלחם פחות משוקולד. כמובן תלוי במשקל.פעילות גופנית פשוטה של צעידה ברצף של שעה פעמיים בשבוע יעזרו הרבה ושתיית 15 כוסות מים ממש חובה
1. מומלץ לי לאכול עד (24* המשקל שלי) על מנת לא לעלות במשקל / על מנת לרזות? אם התשובה היא אופצייה א', אז מה כמות הקלוריות המומלצת עבורי על מנת לרזות? 2. אם מרבית התפריט שלי מבוסס דווקא על פחמימות, אוכל לרזות יחסית מהר בכל זאת? תודה רבה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פלסטיקה ווגינלית. גינקולוג בכיר בבלינסון, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, מנהל תחום הפלסטיקה הווגינלית במרכז הרפואי עתידים, הקים את מרכז לייפות. בעל ותק רב שנים בניתוחים וטיפולים בתחום הפלסטיקה הווגינלית ... קרא עוד