יש לי שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש לי שאלה
    נופר
    16/04/2009

בדרך כלל אני תמיד שומרת על תזונה נכונה וספורט
    תמיד ההיתי רזה משקל 50 גובה 1.65
    אחרי תקופת החג חרגתי מאוד
    אתמול והיום נשקלתי וראיתי שעליתי 2 קילו .
    על מנת לחזור קצת לשגרה אני רוצה שתגידו לי האם התפריט טוב לירידה של 2 קילו האלה
    בבוקר - 6 כפות שיבועלת שועל \ כוס קורנפלקס+ כוס חלב \ 2 טוסטים מלחם קל וגבינה צהובה לייט
    ביינים - פרי
    צהורים - חזה עוף + 2 לחם קל + סלט ירקות וכפית שמן זית
    ביינים - חטיף אנרגיה עד 100 קלוריות \ 2 לחם קל + כפית ריבה ( חיבת את המשהו המתוק הזה ) שבדרך כלל זה גם לפני שאני עושה ספורט
    ערב - 2 לחם קל + 2 כפות גבינה + חביתה \ טונה \ + סלט ירקות וכפית שמן זית
    קצת יותר מאוחר לקראת הלילה - יוגורט ביו 1 וחצי אחוז של המאה קלוריות
    רצה 4 פעמים בשבוע ו3 פעמים בשבוע תרגילי חיזוק לכל הגוף בעזרת משקולות חופשיות
    יעזור ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• עכשיו את נראית יותר טוב

אהרון
    16/04/2009

קודם היית קצת בתת-משקל אבל רצונך כבודך. כמה הערות:
    שיבולת שועל עדיפה על קורנפלקס שהוא מוצר מתועש עם סוכר, מלח, וחומרי צבע,חומרי שימור ועוד
    אם את חייבת מתוק, עדיף מיד אחרי הספורט ולא לפני.
    בערב גווני טונה בסרדינים. הם עדיפים בגלל הסידן שאין לך מספיק בתפריט.
    לחם קל מקמח מלא.
    במצב שלך עדיפה הגברת הפעילות האירובית על צימצום התפריט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

נופר
    16/04/2009

נכון שעל פי המשקל 50 לעומת הגובה זה נשמע גוף רזה במיוחד
    אבל עכשיו נוצרה לי " כרס"
    צריך לראות את זה.כי זה גם נורא תלוי במבנה גוף,מסת שרירים וכל השאר.. אתה בטח מבין יותר ממני :)
    כמה אירובי לעשות בשבוע וכמה זמן כל פעם . לדעתך ?(אני עושה רק ריצות) הליכות ממש לא מעלות לי את הדופק ואני לא מרגישה שאטני עושה משהו
    רציתי להגיד שפעם עשיתי את הדיאטה הזו וירדתי בה יפה מאוד גם שאכלתי מנה פעם אחת בשבוע של 500-600 קלוריות אני עדין ממשיכה לרדת
    אז איך אחר כך עוצרים את הירידה במשקל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

אהרון
    16/04/2009

כפי שאת כבר יודעת, "כרס" במקרה שלך הוא עיניין של מבנה גוף. התפלגות תאי השומן בין איזורי הגוף נקבע גנטית ולא ניתן לשינוי. הבורא החליט שאצלך יהיו הרבה תאי שומן באיזור הבטן ואין דרך
    בה תוכלי להפחיתם, כלומר אין הרזיה נקודתית. כאשר אנחנו מרזים תאי השומן מתרוקנים במידה זו או אחרת מהתוכן אבל מספרם לא משתנה וכשמשמינים מתמלאים וזה קורה בכל הגוף. על מנת לרזות בבטן את צריכה הרזיה כללית משמעותית שתביא אותך לתת משקל מסוכן לבריאות, ואפילו אז הבטן תהיה יחסית בולטת. תצטרכי ללמוד לאהוב את הגוף שלך.
    אני מציע לך לבצע תרגילים לחזוק שרירי הבטן שאמנם לא יורידו שומן, אבל השרירים המחוזקים יחזיקו טוב יותר את הבטן וימנעו ממנה במידה מסויימת להתבלט.

ריצה היא פעילות אירובית טובה מאוד אבל אפשר לגוון, למשל שחיה, אופניים . אני מבין שאת בכושר, לכן אין בעיה להתאמן אפילו כל יום לפחות 45 דקות וכל המוסיף הרי הוא משובח.

כפי שאמרתי קודם, אם פ"ג מתאימה, לא יהיה צורך לתסכל את עצמך בדיאטה דלה מדי שתוריד את
    הקצב המטבולי ובסופה הגוף ידרוש פיצוי שיתבטא באכילת יתר והשמנה.

כאשר תרצי לעצור את הירידה, שבד"כ מתרחשת לבד, הפחיתי בהדרגה את מינון הפעילות האירובית או, ובעיני זה עדיף, הגדילי בהדרגה את היקף התפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

נופר
    16/04/2009

דרך אגב לגבי הסידן אני חושבת שיש לי מספיק.
    כוס חלב(מעושר בסידן)! , יוגורט ביו הגדול , ופרוסת גבינה צהובה \ או גבינה לבנה
    3 מנות של חלב ביום זה מספיק אני חושבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספיק סידן?

אהרון
    16/04/2009

אם את מגיעה לפחות ל1000 מ"ג זה מספיק בעיקר שרובו בא ממוצרי חלב בהם ספיגתו יעילה. כדאי
    לחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה אחרי החג

ליטל סמואל-לוי
    16/04/2009

מסכימה עם אהרון. גם אחרי החג - את במשקל תקין על גבול הנמוך.
    אם העלייה הייתה רק בגלל החג, בדרך כלל חזרה לאכילה שיגרתית תחזיר אותך למשקל הקודם בזמן קצר, ולכן אני מציעה שלא תנסי דיאטה מיוחדת, שעלולה להכניס את הגוף לסטרס. התפריט שתיארת מכיל "רק" 1000-1100 קק"ל והוא "דל" מידי לרמת הפעילות שלך. אם את חסרת סבלנות, הייתי ממליצה לך לעשות אותו לא יותר מ-3 ימים, אבל שוב - הכי טוב והכי בריא - לחזור לאכילה נורמלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המישקל תקין

יניב
    17/04/2009

אין לך מה להילחם עם עם הגוף מילחמה מיותרת את בשלוי גדילה הגוף מאזן את עצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נופר
    17/04/2009

לגבי התשובה שלך אהרון,קודם כל תודה !
    בקשר לענין הבטן אני מודעת לכך שאי אפשר להוריד שומן נקודתי
    אך אני עוסקת בספורט כמעט כל יום כבר קרוב לשננתים ככה שאף פעם לא היה לי "כרס"
    וגם עכשיו זה לא ממש כרס פשוט ה-2 קילו האלה הצטברו בבטן
    אחרי הל החג המשמין הזה!!! ואני מעונינת לאזן את זה על ידי התפריט שכתבתי לך

ווליטל תודה גם לך :)
    אז מאיפה אפשר להוסיף קלוריות?
    אבל גם בעיקרון ביום רגיל אניא וכלת קצת יותר מהכמות הזאת אך לא ברמה קיצונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרי אך לא מומלץ

אהרון
    17/04/2009

קרוב לוודאי שתרזי, אבל מה יהיה אחר כך? זאת דיאטה דלה מדי שבעיקבותיה תבוא השמנה.
    את עוד בתהליך התפתחות והגוף שלך זקוק לאנרגיה ולכל המרכיבים שבתפריט מאוזן ומותאם לנתונים שלך. דיאטה מאוזנת ומתונה עם פעילות גופנית אפקטיווית תמיד עדיפה. עם הנתונים שלך אין לאן למהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיועדת לחסויה (תפריט יומי)

אהרון
    17/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו יותר טוב ?

נופר
    18/04/2009

בוקר - 2 לחם קל + 2 כפות גבינה 3 אחוז \ טוסט מגבינה צהובה לייט
    ביינים - פרי
    צהורים - חזה עוף + כוס תוספת של אורז מלא + סלט ירקות וכפית שמן זית \ טחינה
    ביינים - חטיף אנרגיה עד מאה קלוריות
    ערב - 2 לחם קל + 2 כפות גבינה + חביתה או טונה וכפית שמן זית לסלט
    לילה - יוגורט גדול ופרי נוסףץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין הבדל מהותי

אהרון
    18/04/2009

שניהם מאוזנים. הוספת הפרי בלילה במקומה. הגדילי את כמות הגבינה ו\או הוסיפי אפשרות של סרדינים בערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו