מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הי יש לי כמה שאלותאני19/04/2009
1) אני בת 22 עוד מעט גובה 154 שוקלת 49 כמה קלוריות אני צריכה לאכול כדי לרזות?
ואני עושה גם ספינינג 3-4 פעמים בשבוע. ואוכלת בריא
2) כשעשיתי את החישוב של ד"ר חרמון משקל כפול 24 כפול 0.9 יצא שאני צריכה לאכול 1058 קלוריות, אז אני אמורה להוריד מזה כדי לרזות זה לא יהיה מעט מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אני
ד''ר רוני חרמון20/04/2009כן את תרזי אם תלכי לפי החישוב הנ"ל את יכולה להוסיף קצת קלוריות ליום לפי הפעילות שאת עושה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לפרט בבקשה..
אני21/04/2009מה זאת אומרת להוסיף קצת קלוריות? כמה ומתי? בבקשה אני ממש רוצה לרזות קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשקל 49 את לא צריכה לרזות! תעשי
בת21/04/2009בגלל שאת מתאמנת במילא את גם מחזקת את מסת השריר שלך שגם היא מוסיפה קילוגרמים למשקל ולכן סביר שאחוז השומן מגופך הוא כל כך קטן שממש לא רצוי לא בריא ולא חכם לרזות.
אגב אם כבר בגיל כזה תגיעי למצב של לאכול פחות מ1000 קלוריות על מנת לרזות עד גיל 30 הגול שלך ייתרגל לדיאטות יויו שלא תוכלי לרזות גם אם תשקלי 80 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מפחידה אותייי
אני21/04/2009אז מה אני אמורה לעשות במצב כזה אני מרגישה לא בנוח עם הגוף שלי מה פשוט להשאר ככה? אי אפשר, ואם אפשר לשאול על סמך מה את אומרת את זה יש לך ידע מסויים? זה חשוב לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בת21/04/2009את אומרת שאי אפשר להישאר במשקל 49 לגובהך?!
אפשר גם אפשר.
אם יש משהו ספציפי שאת לא אוהבת במראה, תשני את הספורט שאת עוסקת בו, ספינינג מנפח שרירים ומוריד קלוריות אבל לא נותן אפקט של עיצוב מי יודע כמה, לעומת זאת פילאטיס מאריך שרירים, נותן מראה דקיק יותר- תלכי על פילאטיס. אם יש בטן בולטת - תקפידי להתאמן המון על הבטן, אם ירכיים או טוסיק- תרכבי על אופניים.
לרזות יותר מהמשקל שלך זה לגרום לעצמך נזק. ואני מסתמכת על כל מה שאני יודעת כבר בגילי (עשור מעלייך!) על דיאטות ועל מה שכותבים בכל מקום כולל בפורום הזה. כשאת חיה על מינימום הלקוריות האפשרי הגוף שלך נכנס למצב של אגירת קלוריות, בגללש הוא מבין שהוא נמצא תחת "רעב" הוא מתחיל לאגור יותר שומן ממה שהוא אמור והתוצאה שתקבלי תהיה הפוכה, בכל פעם שתעזי לאכול קצת יותר ממה שאת אוכלת - תשמיני מאוד. את חייבת לסגל לך תפריט שיש בו מספיק קלוריות שמתאימות למשקל ולגובה שלך ומאחר ואת כבר נמצאת במשקל מאוד נמוך אין שום סיבה לרדת מהתפריט הנוכחי, מקסימום להתאמן.
אגב, כמו שאומר אהרון ורבים אחרים בפורום, תתחילי לאהוב את הגוף שלך, כי בשלב שאת נמצאת בו אין לאן לרדת יותר. זה השלב שצריך להתחיל גם לקבל פאקים. יש אנשים שגם אם יהיו דקיקים הבטן שלהם תהיה בולטת, יש בנות רזות שלד אבל עם טוסיק רחב. זה מה יש. זו הגנטיקה ולרזות מעבר לנורמל יגרום לך להשמין פי כמה רק בגלל לחמניה או קשקוש אחר- אם תחליטי בכל זאת להרעיב את עצמך ולרדת מ49 קילו בגובה שלך זה להרעיב את הגוף (גם אם את מרגישה שבעה. זה עניין של קלוריות ותזונה בריאה שאת חייבת להכניס לגוף שלך). בהצלחה.
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
בת21/04/2009שהסיבה שבגינה אני אומרת שאת על סף הרעבה של הגוף אותה הרעבה שגורמת לגוף דווקא לאגור יותר שומן מאשר לבזבז - הסיבה היא שמתחת לכ1000 קלוריות את לא מצליחה לתת לגוף שלך את כל המרכיביםש הוא צריך, כולל ויטמינים, סידן, סיבים תזונתיים, סוכרים חלבונים וכו'.
לכן כמו שהסברתי, תפריט מתחת ל1000 קלוריות יגרום לגוף שלך להבין שהוא בסכנה שאין לו מספיק מזון ויטמינים וכו', ואז ברגע ששיהיו לך כמה ימים או יום פה יום שם שבהם תאכלי 1300 קלוריות ביום מסוים (נאמר גלידה או עוגה) - תעלי במשקל מהר מדי, כי הגוף ירצה לפצות את עצמו על הימים שבהם הוא היה רעב!
תשווי את זה לשינה, אם לא ישנת הלילה ואת הרוגה מעייפות, בלילה הבא, את תפלי למיטה מוקדם יותר ותשני במקום 7 שעות שאת רגילה, תשני 13 שעות. מבינה? הגוף מפצה את עצמו כל הזמן. לכן אל תרדי מתפריט של 1000 ואני היתי ממליצה, בגלל שאת מתאמנת אפילו להעלות את התפריט ל1200 ולשנות את הספורט. להוסיף ספורט ולגוון בפילאטיס, שחייה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית כל תודה על ההתייחסות..
אני21/04/2009אני מבינה את הדברים שאת אומרת ואין בכוונתי לרדת מ1000 קל' אבל אני עדיין מחפשת את הדרך הבטוחה לרדת עוד איזה 3 קילו שכל כך מציקים לי!ואני גם לא רוצה לקרוע את עצמי בספורט יותר מידי. אני יודעת שזה נשמע מעט 49 קילו אבל אני לא מרגישה שזה ככה את מבינה זה מאוד יחסי אני מאוד נמוכה ומרגישה רע עם הגוף שלי יש לי בטן קטנה וירכיים עבות יחסית לגוף שלי בחלק העליון אני מאוד רזה אפילו עם עצמות בולטות ובקושי נשאר לי חזה, רצוי לציין שלפני בערך שנה וחצי רזיתי 8 קילו עם ספורט ותפריט דל בקלוריות שהרכבתי לעצמי, מאז הוא קצת השתפר והעליתי את כמות הקלוריות המשקל שאליו הגעתי אז היה 45.5 קילו וזה היה לי מהמם. פשוט לא יכולתי להמשיך עם תפריט כזה כי זה לא היה בריא ולכן עליתי ל49 והצטערתי על זה. אני ממש לא רוצה לעשות נזק לגוף שלי!!!! אני רוצה רק להרגיש טוב.
, בקשר לעוגות גלידות וכאלה אין לי מושג מה הטעם שלהם כבר כשנה וחצי, בזמן הזה הפכתי למין פריקית של מזון בריאותי לא מטוגן לא ממתקים ולא כל דבר אחר שהוא לא דיאטטי, הקלוריות שלי בכללי מגיעות מ: טונה במים, לחם קל, חזה עוף/הודו , דגים, פריכיות/פריכיות דבש ,תירס,
מעדני חלב 0% וכל מיני מוצרי חלב דיאטטים, חלב 1% , פרות וירקות
המון המון ירקותגם מאודים וגם חיים , יש לזה השפעה מסויימת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירקות
נופר21/04/2009ירקות זה בריא טוב ומלא וויטמנים
אבל לא לשכוח שגם להם יש קלוריות
תמיד אנשים נוטים לאכול כמויות עצומות של ירקות בדיאטה גם בלי להרגיש רעב כי חושבים שאין בזה קלוריות
5 מנות של ירק מכל הצבעים זה מספיק בהחלט!= 100 קלוריות לפחות
בתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)