טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת-חן ואני בת 17 הגובה שלי-1.57 ואני שוקלת 46 אני אמנם נחשבת לרזה אחרי שירדתי לפני שנה וחצי קרוב ל 10 קילו בדיאטת כאסח רצחנית של 300 קל' ליום ומלא ספורט..אבל אמא שלי לקחה אותי לדיאטנית ואכלתי לפי תפריט שלה להשמנה ועליתי במשקל כי שקלתי 42. עכשיו עליתי 4 קילו ואני לא יודעת איך לעצור את עצמי מלאכול. יש לציין שאת כל התהליך של הדיאטה שהתחלתי מלפני שנה וחצי...עשיתי בגלל שלא אהבתי את הבטן שלי היא גדולה ונפוחה וממש שמנה וגם עכשיו היא ככה אולי טיפ טיפה היא ירדה אבל בהתחשב לגוף לרגליים לידיים ולפנים הרזות ,הבטן מאוד גדולה ושמנה.ואני כבר מיואשת ממנה . אני רוצה לשמור על המשקל ואני רק עולה ועולה כל שבוע אני מגלה שאני עולה כמה גרמים ואני ממש לא רוצה..האחוזי שומן שלי גבוהים אבל אני לא יודעת איך להוריד אותם..לרדת במשקל עוד אני לא מצליחה וג םאין טעם כי זה גם ככה בתת של המשקל..אבל הבטן נשארת והיא כל כך מעצבנת אותי ,אני עצובה בגללה ואז מתחילה לאכול מלא מלא מלא כאילו בכוונהה.מעצבים. אני עושה בימי שישי ושבת הליכה מהירה של שעה ורבע.ופעמיים בשבוע אני בשיעור עיצוב וחיטוב הגוף של חצי שעה. אני משתדלת לעלות רק במדרגות,ומדי פעם אני עושה כפיפות בטן(זה לא עוזר,עשיתי שנתיים במשך כל יום,אז עכשיו אני עושה אולי פעם בחודש..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אחרי הרעבה עוינת בלתי אחראית ומסוכנת, זאת התוצאה - 3000 קק"ל ליום. כצפוי, קיצוניות אחת גוררת קיצוניות הפוכה והסברים לא חסרים. לא שהנתונים הנוכחים רעים, הם אפילו טובים מאוד, אבל אם לא תעברי לתזונה נכונה, מתונה ומאוזנת אין מקום לאופטימיות. חו"ח אם מתוך יאוש בלתי מוצדק תחזרי על טעות ההרעבה. אם את סופרת קלוריות, רדי ל-1500 והכפילי את הפעילות.הוסיפי גם פעילות בונה שריר כולל חידוש תרגילי הבטן. זה לא יוריד שומן אבל ימצק ויעצב את הגוף תוך חיזוק גם של שרירי הבטן שימתנו את התבלטותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לאכול בריא וטוב והיום אפילו אכלתי יותר מ 3000 קל' ומלא מאכלים לא בריאים... אבל עשיתי שעה ורבע הליכה מהירה עם שילובים של ריצות ועליתי 4 קומות במדרגות אבל הכל מתגמד לעומת מה שאכלתי זה הורס לי הכל בבקשה עצות?? אילו מאכלים משביעים ולא משמינים?
כל מה שאנחנו אוכלים יכול להשמין, תלוי בערך הקלורי, יותר מדוייק המאזן הקלורי היומי. אם את רוצה לרזות צריך לשרוף יותר אנרגיה (קלוריות) ממה שאת מקבלת מתזונה. עם תפריט של יותר מ-3000 קלוריות ובהתחשב בנתונים שלך, הפעילות הגופנית שאת מבצעת אינה מספיקה. כפי שאמרתי אין בריריה אלא להוריד את הקלוריות ל 1500. מומלץ לאכול הרבה ירקות טרייים , פירות(2-3 ביום), גבינות 3%, דגים, בשר טרי רזה על סוגיו, רק פחמימות מלאות (לא יותר מדי). להמנע מטיגון, עוגות, גלידות, שוקולד וממתקים אחרים, דברי מאפה, רטבים עשירים. לשתות מים בלבד והרבה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים