עזרה בדיאטה, מספר קלוריות ומשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בדיאטה, מספר קלוריות ומשקל
    איילה
    04/05/2009

שלום רב,

אני בת 35, גובה 1.68. עד ללפני 4 שנים שקלתי 55 ק"ג ונחשבתי רזה למדי. אכלתי כל מה שמתחשק בלי לספור, בדר"כ מדובר בכמויות אוכל גדולות ובאוכל משמין בלי חשבון.
    לאט לאט השמנתי, בעיקר בשנה האחרונה, היום אני שוקלת כמעט 70 קילו ! עדיין אוכלת כמויות גדולות, בלי חשבון, כמעט ולא עושה פעילות גופנית.

התחלתי דיאטה בשבוע שעבר לפי תפריט של 1000-1200 קלוריות ליום. בגדול, וביחס למה שאני רגילה זה כמעט כלום. למרות זאת קראתי שצריכת קלוריות ממוצעת לאישה היא 1,500 קלוריות ביום.

האם יתכן שהגוף שלי שורף ללא פעילות גופנית 2,300 קלוריות ליום לדוגמה? אני מעריכה שבעבר אכלתי סביב 2,500 קלוריות ביום ולפי שריפת הקלוריות הממוצעת לאישה הייתי צריכה כבר מזמן לשקול 100 קילו.

כמה קלוריות מומלץ לאכול ביממה בכדי להרזות מהר? כי כרגע יש לי מוטיבציה ואם לא אראה תוצאות אני מניחה שאשבר.

וגם- האם אפשר להחליט על דיאטה קפדנית בימים ראשון-חמישי, כשבסופ"ש שומרים אבל אוכלים עם המשפחה? (לא אחזיק יותר מידי זמן מעמד עם החסות, עגבניות וגבינה לבנה האלה..)

ושאלה אחרונה - מה לדעתכם על פי נתוני המשקל שאני צריכה לשאוף אליו? כי להוריד 15 קילו נראה לי לא ריאלי וחסר סיכוי מראש...

תודה רבה
    איילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השמנה, הרזיה, קלוריות

אהרון
    04/05/2009

מצבך לא נורא אבל המגמה מדאיגה, וטוב שהחלטת לעשות מעשה. כמו בכל דבר קל יותר למנוע מאשר לתקן אבל עם נחישות וכוח רצון הכול אפשרי.

התחלתי דיאטה בשבוע שעבר לפי תפריט של 1000-1200 קלוריות ליום. בגדול, וביחס למה שאני רגילה זה כמעט כלום. למרות זאת קראתי שצריכת קלוריות ממוצעת לאישה היא 1,500 קלוריות ביום.
    ==צריכת הקלוריות תלוי בנתונים האישיים, מטבוליזם, אורח חיים (יושבני, פעיל מתון, פעיל)ופעילות גופנית יזומה.

האם יתכן שהגוף שלי שורף ללא פעילות גופנית 2,300 קלוריות ליום לדוגמה? אני מעריכה שבעבר אכלתי סביב 2,500 קלוריות ביום ולפי שריפת הקלוריות הממוצעת לאישה הייתי צריכה כבר מזמן לשקול 100 קילו.
    ===בצד ימין למעלה בעמוד זה תמצאי מחשבון ותוכלי לחשב את מספר הקלוריות שאת שורפת.
    כמובן שהנתון סטטיסטי ויכולים להיות הבדלים לכל כיוון.

כמה קלוריות מומלץ לאכול ביממה בכדי להרזות מהר? כי כרגע יש לי מוטיבציה ואם לא אראה תוצאות אני מניחה שאשבר.
    ====לפחות 1200 קלוריות. על מנת לראות תוצאות מעודדות את צריכה לבצע לפחות שעה ביום פעילות אירובית בעצימות ביננונית וכל המרבה הרי הוא משובח.

וגם- האם אפשר להחליט על דיאטה קפדנית בימים ראשון-חמישי, כשבסופ"ש שומרים אבל אוכלים עם המשפחה? (לא אחזיק יותר מידי זמן מעמד עם החסות, עגבניות וגבינה לבנה האלה..)
    ===הדיאטה צריכה להתקיים 7 ימים בשבוע. אפשר לאכול עם המשפחה ולדלג על הדברים שנוגדים
    את עקרונות התזונה הנכונה (יש גם חוץ מחסות,עגבניות וגבינה לבנה). אפשר לאכול קצת יותר (אבל בריא) ולקזז למחרת בתוספת פעילות גופנית.
    ושאלה אחרונה - מה לדעתכם על פי נתוני המשקל שאני צריכה לשאוף אליו? כי להוריד 15 קילו נראה לי לא ריאלי וחסר סיכוי מראש...
    ===לא טוב לעשות תכניות גרנדיאוזיות, גם איאפשר להחזיר את הזמן אחורה. אם תגיעי ל 60 יהיה נפלא (גם אפשרי). אל תשכחי שהקצב לא חשוב אלא ההתמדה, השמירה ובעיקר הטמעת הרגלי אכילה נכונים ואורח חיים בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי איילה

ד''ר רוני חרמון
    05/05/2009

את צריכה לשקול כ- 60 קילו. דיאטה אפשרל לעשות ולהצליח רק עם שומרים על רצף בתוכנית להרבה זמן. הפסקה בשישבת פסולה.
    כמות הקלוריות שאת צריכה לאכול ביום צריכה להיות פחות מהנוסחה של משקל גופך כפול 24 כפול 0.9 . ככול שתוכלי פחות מהתוצאה הנ"ל תרדי יותר מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, ושאלה

איילה
    09/05/2009

עבר שבוע של דיאטה (ובמצטבר כבר כמה שבועות שאני שומרת אבל רק שבוע אחד עם ממש הגבלת קלוריות נוקשה). ובכן- התוצאות נהדרות מבחינת המראה, החלק העליון הרזה בצורה משמעותית, אפילו מוזר כמה מהר זה קרה וכולם שמים לב. החלק התחתון (הבעייתי יותר) נשאר עדיין ללא שינוי.

מבחינת משקל - אולי זו טעות אני נשקלת כל יום, במחצית הראשונה של השבוע כשעשיתי הרבה ספורט שקלתי קילו פחות ממה שאני שוקלת היום. איך זה יכול להיות? ועוד שיש תוצאות כ"כ בולטות לעין?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכות על התוצאות המוחשיות

אהרון
    09/05/2009

עבר שבוע של דיאטה (ובמצטבר כבר כמה שבועות שאני שומרת אבל רק שבוע אחד עם ממש הגבלת קלוריות נוקשה)
    ===ההגבלה לא צריכה להיות מקשה מדי בגלל שלמטבע יש שני צדדים, ואני
    מתכוון לסכנת השבירה , גם איבוד מוגבר של רקמת שריר
    ובכן- התוצאות נהדרות מבחינת המראה, החלק העליון הרזה בצורה משמעותית, אפילו מוזר כמה מהר זה קרה וכולם שמים לב. החלק התחתון (הבעייתי יותר) נשאר עדיין ללא שינוי.
    ===עניין של מבנה גוף. אצלך יש יותר שומן בפלג התחתון. היות שלרוב איבדת מים וברקמת השומן יש מעט מאד מים יחסית לרקמת השריר, ההקפים למטה ירדו הרבה פחות (אבדו פחות מים באופן מוחלט). בהמשך החלק היחסי של השומן בהרזיה יעלה אבל תמיד הפלג התחתון יהיה בולט יותר.

מבחינת משקל - אולי זו טעות אני נשקלת כל יום, במחצית הראשונה של השבוע כשעשיתי הרבה ספורט שקלתי קילו פחות ממה שאני שוקלת היום. איך זה יכול להיות? ועוד שיש תוצאות כ"כ בולטות לעין?...
    ==מספיק להשקל פעם בשבוע בגלל שיש תנודתיות יומית ותוך יומית באחוז המים ותכולת מערכת העיכול. מהיום למחר יכל להיות הבדלל של קילו, אפילו יותר, אבל לא מדובר על שומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו