טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום במשך שנים ובתקופות שונות יש לי מאכל שמורכב משילוב של דגנים וזרעונים - הכל לא קלוי.למשל פתיתי שיבולת שועל, נבט חיטה וחמניות כל זה עם ממתיק כמו סילאן ומשהו להרטיב - חלב או אפילו מים. לפני זמן מה קניתי טוחן קפה ואני מוסיף גם גרעיני פשתן טחונים. פתאום נראה שאפשר להוסיף ולגוון עם עוד כל מיני סוגי דגנים וכדו' כאשר טוחנים אותם, אלא שאין לי מושג האם המערכת שלנו מעכלת אותם? למשל - אורז, קטניות למיניהם ודגנים למיניהם, כוסמת וכו'. שאלתי היא ,אם כן, מה מבין סוגי הזרעים, הגרעינים והקטניות אכן מתעכל במצב טחון, אך לא מבושל/קלוי והאם יש יתרון לאכול אותם כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום דוד, דגנים מלאים וזרעונים עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. המעי האנושי אינו "יודע" לעכל את הסיבים התזונתיים הנמצאים במזון, ולכן רובם מופרשים החוצה (וכך גם תורמים לזירוז פעילות המעי). חלקם עוברים עיכול מסויים על ידי חיידקים "ידידותיים" ותהליך זה מסייע בהפחתת רמות כולסטרול בדם! ישנם דגנים, קטניות, המכילים סיבים מסיסים, שיש יתרון לבשל אותם (כמו שיבולת שועל, קטניות למינהן, כוסמת) כי הבישול הופך אותם "זמינים יותר" והעיכול החלקי שלהם נוח יותר. זרעים - כמו פשתן, רצוי לטחון, כי בצורתם השלמה הם גם פחות "זמינים" לגוף. אגב, רצוי לטחון בסמיכות לצריכה ולא לטחון כמות מראש, כי אז נשמרים גם יתרונות תזונתיים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ליטל שלום תודה על המידע. הייתי מבקש להבהיר מעט יותר. ניקח לדוגמה שעועית - היא מכילה, אני מניח, סיבים מסיסים ובלתי מסיסים ומלבד זה גם אבות מזון - חלבונים, סוכרים ושומנים וגם רכיבי מיקרו למיניהם. אם אני טוחן שעועית מבלי לבשלה כמה, אם בכלל, מרכיבים אלה יכול להתעכל? ולמעשה אותה השאלה נשאלת גם לגבי חומוס, חיטה (קמח/בורגול/סולת), אורז, עדשים וכו' וכו'. שוב תודה דויד
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים