טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 20 1.75 ושוקלת סביבות 56-57. אני מרוצה מהמשקל שלי ומאיך שאני נראת. אני כ-5 פעמים בחדר כושר ועושה כ-4 פעמים אימון אירובי וכפעמיים אימון כוח של כחצי שעה גג. התזונה שלי מאוזנת, לא נוגעת במאפים ולא מתפתה לשטויות. אוכלת בכל ארוחה את כל סוגי הירקות האפשריים ושותה המון מים. הבעיה שלי היא בערב, ברגע שאני מסיימת את ארוחת הערב אני מתחילה שטויות, זה מתחיל בתפוח ועובר לארטיק ועובר לבייגלה ועובר לקורנפלקסוכך הלאה. אין לי מעצורים.
אני מרגישה שאני בדרך הנכונה לשמור על המשקל אבל כל ערב יש לי קרב עם עצמי. יש לך פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בדימיוני אני סופר את אלה שמקנאות בך ברגע זה. עם זאת אני מברך אותך על המודעות. יודעים איפה מתחיל אבל לא איפה ואיך נגמר בעיקר כשיש עבר שלא רוצים לחזור אליו. בולמוס אכילה אחרי ארוחת הערב הינה תופעה נפוצה. למרבית הצער אין פתרונות קסם מלבד מודעות וכוח רצון. יכול להיות שהתפריט היומי שלך למרות היותו מאוזן ובריא אינו תואם את הנתונים שלך מבחינת הערך הקלורי. אפשרות אחרת היא שנקודת האיזון הנדרשת על ידי התכנון הגנטי גבוהה ממה שבא לידי ביטוי במשקל הנוכחי שלך, לכן הגוף משדר למוח בקשה להפעיל את המרכז האחראי לוויסות הרגשת השובע תוך העלאת הסף וכתוצאה בא לך להוסיף ולאכול. אפשרות שלישית ואולי הכי מציאותית היא רעב רגשי הנובע בין היתר מנטיה לפיצוי עצמי על ידי הסיפוק שמקבלים מאכילת יתר של מאכלים אהובים וזמינים. לרוב הסיבה היא מורכבת מכל הגורמים שציטטי ואחרים שלא. אני מציע לך לדחות את ארוחת הערב כמה שיותר קרוב לשינה (למרות שמומלץ פרק זמן מינימלי) ושתהיה מורכבת ממנה בשרית (כולל דג) ומוצר פחמימות מורבבות מלאות. אם בא לך לאכול אחר כך, המנעי מפרי ובעיקר ממוצר מתועש כמו קורנפלקס שעל ידי הסוכר שמכיל משאיר טעם של עוד והעדיפי מוצר מבוסס על חלבון שסותם את התאבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ביצה קשה ידועה כסותמת תאיבון. רצוי עם ירק.. כמו כן גבינה לבנה או פרוסת בשר רזה קר עם ירק.. בכל מקרה יש להמנע ממוצר מבוסס על פחמימות פשוטות כמו פירות ודברים שמכילים סוכר כולל קורנפלקס ו"פלקסים" למיניהם. וגם מדברי קמח לבן. עוד רעיון הוא לכרסם גבעולי סלרי, חסה, כרוב. גם שתית מים סותמת תאבון (לא אצל כולם)
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
שיקום ציפורניים. אבי מטפל בכל סוגי בעיות הציפורניים השונות, מרמת סדקים ושברים וכלה בפטרת הציפורן, וכל זאת מתוך הבנה עמוקה ויסודית של אנטומית הציפורן והעור שמסביבן, הבנת החומרים והתהליכים שנמצאים בשימו... קרא עוד