לשמור על המשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשמור על המשקל
    לי
    23/05/2009

שלום,

אני בת 20 1.75 ושוקלת סביבות 56-57. אני מרוצה מהמשקל שלי ומאיך שאני נראת. אני כ-5 פעמים בחדר כושר ועושה כ-4 פעמים אימון אירובי וכפעמיים אימון כוח של כחצי שעה גג.
    התזונה שלי מאוזנת, לא נוגעת במאפים ולא מתפתה לשטויות.
    אוכלת בכל ארוחה את כל סוגי הירקות האפשריים ושותה המון מים.
    הבעיה שלי היא בערב, ברגע שאני מסיימת את ארוחת הערב אני מתחילה שטויות, זה מתחיל בתפוח ועובר לארטיק ועובר לבייגלה ועובר לקורנפלקסוכך הלאה. אין לי מעצורים.

אני מרגישה שאני בדרך הנכונה לשמור על המשקל אבל כל ערב יש לי קרב עם עצמי.
    יש לך פתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לשמור על המשקל

הוספת תגובה

• רק שכחתי לציין

לי
    23/05/2009

לפני כ-3 שנים הייתי עם תוספת של 15 קילו בערך.
    סתם לידע כללי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרות כאלה, הלוואי על כל עם ישראל!

אהרון
    23/05/2009

בדימיוני אני סופר את אלה שמקנאות בך ברגע זה. עם זאת אני מברך אותך על המודעות. יודעים איפה מתחיל אבל לא איפה ואיך נגמר בעיקר כשיש עבר שלא רוצים לחזור אליו.
    בולמוס אכילה אחרי ארוחת הערב הינה תופעה נפוצה. למרבית הצער אין פתרונות קסם מלבד
    מודעות וכוח רצון. יכול להיות שהתפריט היומי שלך למרות היותו מאוזן ובריא אינו תואם את הנתונים שלך מבחינת הערך הקלורי. אפשרות אחרת היא שנקודת האיזון הנדרשת על ידי התכנון הגנטי גבוהה
    ממה שבא לידי ביטוי במשקל הנוכחי שלך, לכן הגוף משדר למוח בקשה להפעיל את המרכז האחראי
    לוויסות הרגשת השובע תוך העלאת הסף וכתוצאה בא לך להוסיף ולאכול. אפשרות שלישית ואולי הכי מציאותית היא רעב רגשי הנובע בין היתר מנטיה לפיצוי עצמי על ידי הסיפוק שמקבלים מאכילת יתר של מאכלים אהובים וזמינים. לרוב הסיבה היא מורכבת מכל הגורמים שציטטי ואחרים שלא.
    אני מציע לך לדחות את ארוחת הערב כמה שיותר קרוב לשינה (למרות שמומלץ פרק זמן מינימלי)
    ושתהיה מורכבת ממנה בשרית (כולל דג) ומוצר פחמימות מורבבות מלאות. אם בא לך לאכול אחר כך, המנעי מפרי ובעיקר ממוצר מתועש כמו קורנפלקס שעל ידי הסוכר שמכיל משאיר טעם של עוד והעדיפי מוצר מבוסס על חלבון שסותם את התאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    23/05/2009

אבל תוכל לתת לי דוגמה למוצר מבוסס על חלבון שסותם את התאבון.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוגמה

אהרון
    23/05/2009

ביצה קשה ידועה כסותמת תאיבון. רצוי עם ירק.. כמו כן גבינה לבנה או פרוסת בשר רזה קר עם ירק.. בכל מקרה יש להמנע ממוצר מבוסס על פחמימות פשוטות כמו פירות ודברים שמכילים סוכר כולל קורנפלקס ו"פלקסים" למיניהם. וגם מדברי קמח לבן. עוד רעיון הוא לכרסם גבעולי סלרי, חסה, כרוב. גם שתית מים סותמת תאבון (לא אצל כולם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו