מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה בסדר?מיכל26/05/2009
אני עושה עכשיו דיאטה מאוזנת אוכלת בריא הרבה ירקות ,לחם מלא ,וגבינות רזות ביצה ליום או טונה במים צהריים עוף עם סלט או קציצות הודו + חצי כוס פחממה ומשלבת הליכות מהירות לפחות ארבע פעמים בשבוע וגם קצת ריצה השבוע ירדתי רק 650 גרם האם זה קצת מדי או שזה בסדר לשבוע ולהמשיך במה שאני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העיקר להמשיך
אהרון26/05/2009קצב הירידה שונה מאדם אחד לשני עם אותם הנתונים, גם אם התזונה והפעילות הגופנית דומות.
בהתחשב בעודף שלך היית מצפה קצב מהיר יותר אבל הכי חשובה היא ההתמדה. גם קצב של 2 ק"ג לחודש בסדר. הרחבת הפעילות הגופנית עשויה להגביר את הירידה. אם שחיה מהווה אופציה בשבילך, תקבלי תמורה נאה.
יכול להיות שבקרוב תהיה עצירה אבל אין מה להבהל, זאת תופעה נפוצה בעיקר אצל נשים. אם תמשיכי באותו משטר הירידה תתחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רנין31/05/2009תודה על התגובה המהירה ועל ההסבר המדעי
רנין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רנין
מיכל31/05/2009זה נראה שאת אוכלת ממש קצת בערב את לא אוכלת כלום? כמה רזית בכמה זמן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך בשירשור חדש, רק מסבך
אהרון26/05/2009הפסקה זמנית בירידה יכולה להיות 1-3 שבועות אבל לא חייבת לבוא. אני רק רוצה להכין אותך לקראת האפשרות, וכפי שאמרתי לא צריך להתיאש אלא להמשיך.
פעילות הגופנית שלך ראויה, אבל אם תרצי לזרז את ההרזיה (לא חובה) צריך לבצע כל יום ורצוי
פעמיים ביום על מנת להחזיק את קצב חילוף החומרים גבוה. אני לא ממליץ לך בשלב זה לצמצם את
את התפריט. הורדה בערך הקלורי היומי רק תוריד את קצב חילוף החומרים בניגוד להגברת הפעילות הגופנית שתעלה אותו תוך זרוז ההרזיה.
לשעת ארוחת הערב אין חשיבות בתנאי שזה לא גורם לך לאכול יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מיכל
ד''ר רוני חרמון27/05/2009תמשיכי כך זה בסדר לדעתי תעשי הליכה ברצף במשך שעה ריצה לא חובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי תיאבון
מיכל27/05/2009היום אין לי בכלל תיאבון בכלל לאחרונה מאז שהתחלתי להתאמן ולאכול בריא פחות בא לי לאכול
היום אכלתי רק ב-12 (גם כי לא יצא לי לאכול וגם כי לא הייתי רעבה) כריך מלחם עינן עם טונה במים וחתיכת גמבה + נס חלב רזה וזהו.
אני מפחדת שאני יוכל קצת מדי ולא ימשיך לרדת מה לעשות לאכול בכח?
מה עוד כדי לי לאכול היום יש רעיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבועות
מיכל27/05/2009שכחתי לשאול חג שבועות מתקרב אלינו עוד מכשול בדרך אני מתארחת אצל אימי שנוהגת לבשל מאכלים שחבל על הזמן בקיצור אני לא יודעת מה היא מכינה ואני רוצה לדעת האם כדאי לי לא לאכול במשך היום ולאכול טוב בערב או האם לאכול קצת מכל דבר בערב ובמשך היום לאכול כרגיל מה הדרך? איך לשמור ?ואיך אולי בכל זאת אפילו גם לרדת? (אני דתיה לא נוהגת לעשות ספורט בשבתות וחגים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל27/05/2009תודה אהרון אתה מאד עוזר לי אין לי כ"כ את מי לשאול אף אחד לידי לא עושה דיאטה בעלי רזה אין לו בעיה ואת שאר המשפחה (שחלקם צריכים דיאטה )לא ממש נעים לנדנד בנושא נראה לי שנמאס להם לפעמים שאני מדברת איתם על דיאטה ואין לי עם מי לדבר ולקבל את התמייכה ואת ההכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא יש רק אחת!
אהרון27/05/2009אפשר להודיע לה שאת בדיאטה ושתכין עבורך משהו מתאים. בקשי שלא תשים רוטב בסלט ושתגיש לך פירות במקום עוגה. במנה העיקרים המנעי מתוספות מלבד ירקות טריים או מבושלים (לא מוקפצים). אם בארוחה יש דג וגם פשטידה העדיפי את הדג (לא מטוגן).
טעות לא לאכול בבית אוכל דיאטטי ביום האירוח, ההיפך הוא הנכון כדי למנוע תאבון יתר ואיבוד שליטה.
הליכה אינה מחללת שבת וחג אבל ממילא את לא עושה כל יום פעילות גופנית, כך שאין בעיה לנוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשום אופן לא לאכול בכוח
אהרון27/05/2009מה שכן, את צריכה יותר ירקות. חתיכת פילפל אינו מספיק. אם יום אחד תאוכלי פחות לא יקרה אסון
אם זה בא באופן טבעי ולא מדובר בהרעבה עצמית. בערב אכלי רגיל, אין צורך לקזז אבל שתי מים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורנפלקס
מיכל31/05/2009האם חופן קורנפלקס+חלב 1% בארוחת ביניים זה בסדר? אני יודעת שיש דברים יותר בריאים כמו פרות וכאלה אבל לא יצא לי עדיין לעשות קניות ......וכמה פרוסות של לחם מלא (עינן לצורך העיניין) מותר לאכול ביום בהנחה שאני אוכלת כריך גם לצהריים. האם בערב אני לא יכולה לאכול כריך ולאכול פתית או משהו במקום או שזה בסדר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
מיכל31/05/2009לכתוב שבבוקר גם אכלתי כריך עם חביתה בלי שמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורנפלקס ולחם
אהרון31/05/2009אני לא יודע כמה זה החופן שלך. עדיף לשקול פעם אחת תוכן של כוס ולדעת על איזו כמות מדובר.
המנה הרגילה היא 30 גר = 110 קק"ל וכוס חלב 1% = 90 קק"ל. אפשר לאכול בביניים ואם את סופרת קלוריות לקחת בחשבון היומי.
אם את אוכלת רק לחם בתור העמילן נהחידי בנוסך ל30 גר קורנפלקס, 4-6 פרוסות (לחם קל).
החלוקה במשך היום אינה חשובה, רק הכמות הכוללת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מותר?
מיכל01/06/2009שלוםן
רציתי לשאול, אני מאד אוהבת זיתים ירוקים ורציתי לדעת כמה מותר לי לאכול מהם בארוחה
ובכלל במשך היום האם הם באים במקום כפית שמן זית נאמר או במקום טחינה או שהם יכולים לבוא בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיתים
אהרון01/06/2009עתירי קלוריות 140-160 קק"ל\100 גר. קלורית 20 גר זיתים ירוקים = כפית שמן. כמובן שצריך לחשב בתפריט היומי. למי שסופר קלוריות אין בונוסים, ובטח שלא מוצר עתיר קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)