עזרה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה?
    חסויה
    29/05/2009

היי.
    אני יחסית רזה,ובעלת גובה ממוצע.
    הגובה שלי הוא מטר 64.
    אני בת 15.
    הבעיה שלי היא שהייתי רוצה להיות גבוהה יותר.
    פעם מישהי מכירה,שהיא במקרה דיאטנית אמרה לי שאכילה מרובה של חלבונים גורמת לצמיחה בייחוד אצל בני נוער?
    האם זה נכון?!
    האם יש מאכלים מסוימים שאוכל לאכול אותם והם ישפרו את קצב הגדילה שלי?
    מצפה לתגובה..
    תודה :))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה?

הוספת תגובה

• יש סיכוי ללא קשר לאוכל

אהרון
    29/05/2009

פוטנציאל הגביהה נקבע באופן גנטי ואיאפשר לשפרו על ידי תזונה. אין מאכלים מזרזי גביהה.
    ההיפך יכול להתרחש, כלומר ניצול חלקי של הפוטנציאל בגלל תת-תזונה כרוניית או תזונה לקויה בצורה קיצונית וגם מצבים פתולוגיים מסויימים. . לא כל מה שדיאטנית זו או אחרת אומרת זה תורה מסיני וטוב שאת בודקת גם מקורות אחרים. אכילה מוגזמת של חלבון לתקופה ממושכת לא רק שלא מעודדת גביהה אלא עלולה לגרום לחסרים ונזק בריאותי.
    לפי הנתונים שלך יש סיכוי סביר שהגביהה תמשך עד גיל 16 ואפילו מעבר אבל גם הגובה הנוכחי לא רע בכלל והמשקל יפה מאוד. עם או בלי קשר לגביהה חשוב לאכול נכון ולעשות פעילות גופנית כאורח חיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :]

חסויה
    29/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירי

ד''ר רוני חרמון
    31/05/2009

הגובה אינו תלוי בסוג האוכל שאת אוכלת הגובה שלך נקבע בעיקר גנטיטת . בזמנים של היום בתקופת השפע אין הפרעות גדילה שכיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו