בעיה מוזרה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מוזרה.
    יעלי
    02/06/2009

שלום, אני בת 15, 168 ושוקלת כ-51 ק"ג.

הייתי בכל הסיפור של דיאטות, הייתי משקל 47 בערך הרזתי ל45 ואולצתי להשמין.
    מסיבה מאוד מוזרה, בהתחלה השמנתי ל48 ק"ג ונעצרתי שם ואז עליתי ל51. אין לי מושג איך אבל זה קרה. אני מפחדת להעלות שוב במשקל למרות שאני אוכלת כ1000 קלוריות ביום.

לאחרונה למדתי במדעים, שיש להכפיל ב49 את המשקל הרצוי וזוהי כמות הקלוריות שעל מתבגר לאכול בכדי להגיע למשקל זה.
    אם אני רוצה(ואני לא, זוהי רק שאלה) להגיע למשקל של 40(נגיד! חס וחלילה כמובן!) אז אני אמורה לאכול כ2000 קלוריות?! האם זה הגיוני? האם אם אני אעלה את כמות הקלוריות שלי מ1000 ל2000 אני ארד במשקל? זוהי שאלה זמאוד מעסיקה אותי והבעיה שאני מכירה שני אנשים שזה עבד.
    אישה אחת, התחילה לאכול כל שעתיים ורזתה כבר 6 קילו ואילו אחרת התחילה לאכול קצת יותר ורזתה גם היא. כמובן שאני מדברת על לאכול נכון כמו בפירמידת המזון ולא עוגות ושטויות.

אז בבקשה שמישהו יענה לי, האם אם אני אגדיל את כמות הקלוריות שלי ל2000 אני ארזה ולא אעלה במשקל?(למרות שהגוף התרגל ל1000 קלוריות)?

* השאלות שלי הוא כלליות ולא מתייחסות ספציפית אליי.

תודה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה.

הוספת תגובה

• שלום יעלי

ליטל סמואל-לוי
    02/06/2009

את שואלת שאלה שמטרידה המון אנשים שעושים "דיאטה". - האם אכילה מועטה מאטה / מעכבת את הירידה במשקל?
    התשובה היא קצת מורכבת: צמצום לאורך זמן בכמות הקלוריות הנצרכת, אכן יכול להביא לירידה בקצב חילוף החומרים - כלומר בשריפת הקלוריות היומית. ולכן אומרים שהגוף "התרגל לאכול מעט". מצד שני, אכילת "עודף" קלוריות יכולה לגרום להגברת השריפה הקלורית (עד גבול מסוים). ספציפית למקרה שלך- תפריט של 1000 קק"ל אינו יכול להתאים לך משום שקרוב לוודאי שאינו מכיל את כל מרכיבי המזון שאת זקוקה להם. לא בטוח ש-2000 קק"ל זוהי הכמות הנכונה לך (מדובר בנוסחת הערכה שמתייחסת לממוצע באוכלוסייה ולכן אי אפשר להסיק מסקנות מדויקות). סביר להניח שאם את אוכלת הרבה זמן 1000 קק"ל, ונשארת על אותו משקל, תפריט של 2000 קק"ל יגרום לעליה במשקל. אולם העלאה הדרגתית ומבוקרת של כמות הקלוריות בתפריט (כל פעם 100-200 קק"ל), עשויה לגרום לעלייה בקצב שריפת הקלוריות שלך. בשל הרגישות שלך לעניין, גילך הצעיר ומשקל הנמוך, ממליצה לך לפנות לדיאטנית להתאמה אישית ומעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו