מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהדנה05/06/2009
שלום אני בת 24 במשקל עודף
החלטתי לחזור לכושר ולרדת במשקל. אני עושה ספורט כל יום אבל לא בטוחה מה אני צריכה לאכול כדיי לקבל תוצאות. האם נכון להמנע לחלוטין מפחמימיות??
אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות
אהרון05/06/2009אם הכוונה לעמילנים כגון קמח, אורז, תפו"א, תירס ודגנים אחרים ומוצריהם התשובה היא: כן אפשר לוותר לכמה שבועות בתנאי שתאוכלי הרבה ירקות מגוונים טריים ומבושלים ופירות (2-3) ליום.
גם הירקות פחמימות אבל בריכוז נמוך, ויחסית לערך הקלורי ערכם התזונתי אפילו עדיף. ממלאים יותר את הבטן , האינדקס ובעיקר העומס הגליקמי נמוך יותר. אינדקס גליקמי נמוך מונע לרוב את ה"טעם של עוד".
הערה: זה לא מתאים לכל אחד. יש כאלה שנשברים ללא פחמימות מרוכזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות...
דנה05/06/2009במידה ואני אכן אוכלת נכון ועושה פעילות אירובית מידי יום בין 30-45 דקות ותרגילי התנגדות
תוך כמה זמן אני צפוייה לראות תוצאות?? (אם זה עוזר אני שוקלת 78 קילו בגובה 1.58) שזה עודף משקל רציני...ומה אפשר לעשות כדיי להאיץ את תהליך הירידה??
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דנה06/06/2009אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנונימית
ליטל סמואל-לוי06/06/2009אני מבינה את רצונך לרדת במהירות כדי להגיע למשקל תקין בהקדם אולם על סמך ניסיון של מאות אנשים בדיאטה אני יכולה לומר לך בודאות שהחיפזון פה - לא תורם בכלל!!!
את צריכה לשאוף לרדת עד 1 ק"ג בשבוע כדי שהסיכוי שתשמרי על ההישג שלך בסוף (וזו הרי המשימה הכי קשה...) יהיה גבוה יותר. לפעמים בשבוע הראשון יורדים קצת יותר כי מאבדים הרבה נוזלים אך לאחר שבועיים-שלושה זו צריכה להיות המטרה.
לגבי תפריט "נטול פחמימות", זה כמעט בלתי אפשרי לביצוע כי בהמון מאכלים יש פחמימות עם חלבונים/שומנים. אגב, גם ירקות מכילים בעיקר פחמימות. אם את מסוגלת להוריד את הפחמימות הפשוטות (את כל הסוכרים למינהם והקמח הלבן, פרט ל-2-3 מנות פרי ביום) ומהכמות שלהן בכלל, יחד עם אכילה נכונה מידי 3 שעות, את תרזי בודאות. נסי לאכול את הפחמימות שלוש שעות לפני הפעילות או בשעה שמיד לאחר הפעילות האירובית - כי אז הגוף שורף אותן יותר בקלות. הקפידי לאכול פחמימות עם אינדקס גלימקמי נמוך, כפי שהומלץ לך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימות פשוטות - תיקון טעות
אהרון07/06/2009הקמח הלבן אינו שייך לפחמימות פשוטות. הוא מורכב לרוב מעמילן שהינו פחמימה מורכבת. הוא אמנם דל בסיבים תזונתיים, וויטמינים ומינרלים שסולקו יחד עם קליפת הדגנים בזמן הטחינה, אבל זה לא משפיע על מבנה שרשרת הפחמימה.
אין בהכרח קשר בין מורכבות הפחמימה לבין האינקס הגליקמי של מוצר מסויים. למשל לדובדבנים יש אינדקס גליקמי נמוך מאוד למרות ההרכב הפשוט (פרוקטוז). לעומת זאת לתפו"א אי"ג גבוה במיוחד על אף היותו מורכב מפחמימות מורכבות (עמילנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדירות הפעילות הגופנית
דנה08/06/2009אני עושה אופני כושר כל יום במשך 40 דקות ואחר כך עושה תרגילי התנגדות
האם זה מספיק??
מבחינת אוכל:
בוקר : סלט ירקות עם גבינת קוטג'
ביניים: תפוח ירוק
ארוחת צהריים: מנת בשר (בדרך כלל עוף) וירקות מבושלים או חיים.
ביניים: יוגורט 1.5%
ארוחת ערב: ביצה וסלט עם קוטג' או טונה
ארוחת לילה במידה ומתחשק : יוגורט או פרי
אני אשמח לדעת האם התפריט נכון בשבילי ואם יש הצעות לשנויים?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישביל לרזות צריך אנרגיה
אהרון08/06/2009
אני עושה אופני כושר כל יום במשך 40 דקות ואחר כך עושה תרגילי התנגדות
האם זה מספיק??
===כן, בדופק 120-140. אם את רוצה לרזות יותר מהר הוסיפי עוד אימון אירובי יומי של 30 דקות
הליכה מהירה\ריצה קלה.
מבחינת אוכל:
בוקר : סלט ירקות עם גבינת קוטג'
== גביע 3%
ביניים: תפוח ירוק
ארוחת צהריים: מנת בשר (בדרך כלל עוף) וירקות מבושלים או חיים.
====תמיד חיים כמנה ראשונה. המבושלים כתוספת. עוף ללא עור ושומן, צלוי או מבושל ללא רוטב
לפחות פעם בשבוע סלמון טרי על הגריל של התנור כך שהשומן ניגר ופעם בשר בקר טרי רזה. מנת החלבון 200-250 גר לפני בישול.
ביניים: יוגורט 1.5%
ארוחת ערב: ביצה וסלט עם קוטג' או טונה
==טונה\סרדינים מסוננים משמן
ארוחת לילה במידה ומתחשק : יוגורט או פרי
===בתנאי שעברו לפחות שעתיים
אני אשמח לדעת האם התפריט נכון בשבילי ואם יש הצעות לשנויים?
===לשתות רק מים והרבה. השקלי פעם בשבוע. אם את מתחילה עכשיו וחילוף החומרים שלך ממוצע
את צפויה לירידה של 1.5 ק"ג בשבוע הראשון (לא הרוב שומן) עם התמתנות בהמשך.
תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט...
דנה08/06/2009זה תפריט יחסית מצומצם....ואם נאמר את האמת קצת משעמם ...כרגע אין לי בעיה עם זה כי אני רק בהתחלה ואני מלאת מוטיבציה, אבל מה קורה בהמשך??
כמה זמן אנשים באמת מחזיקים עם תפריט כזה...??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזיקים בין יומיים לשנתיים
אהרון08/06/2009אם באמת רוצים לרזות צריך לוותר על דברים שאוהבים זמנית או לצמיתות וגם לעשות דברים שלא אוהבים (לפחות בינתיים) כמו פ"ג יומית למשל. לגבי גיוון התפריט זה לא רק עניין של הפגת השעמום אלא גם המלצה גורפת מסיבות בריאותיות. תמיד אפשר להחליף ולהוסיף מאכלים בתנאי שתואמים את עקרונות התזונה הנכונה. אם את חולמת (אחרי התהליך) על צ'יפס עם חמבורגר בפיתה ופשטידות עתירות שומן, עוגה כל יום, גלידות ,פיצות ופלאפל כדאי לגנוז את תוכנית ההרזיה כי חבל על התיסכולים וההשליות. דיאטה אינה מבצע חד פעמי אלא אורח חיים. האם את מכירה מישהו שעשה דיאטה ואחרי שרזה יפה חזר להרגלים הקודמים ונשאר רזה? אם היה כך מי היה מפרנס אותנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון שאלה...
דנה08/06/2009אוקיי....השאלה היא במה כן אפשר לגוון....
פירות אחרים, מרקים, גבינות??...איפה אני יכולה למצוא מידע על מה שכן טוב ורצוי לאכול
אנ י בטח לא מתכוונת למאכלים שהזכרת...כי זה באמת לא הכוונה שלי....
לא הייתי מטרידה אתכם בשאלות אם הייתי חושבת כל היום על ג'אנק פוד....זו לא המטרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אהרון09/06/2009אוקיי....השאלה היא במה כן אפשר לגוון....
פירות אחרים, מרקים, גבינות??.
==כל פרי שאת אוהבת, עדיף פירות העונה. מנת פרי היא כ-160 גר נטו למעט ענבים ובננות (פחות)
אבטיח, מלון ותות (יותר)
מרקים - יש להמנע מאבקות מרק למיניהם. רק מרק ירקות טבעי. אפשר גם מרק עוף אחרי סילוק העור והשומן.
גבינות עד 5% שומן כמו גבינה לבנה רקה, בולגרית, קוטג', קאש, ריקוטה.
יוגורט 1.5% וחלב 1%
..איפה אני יכולה למצוא מידע על מה שכן טוב ורצוי לאכול
===אין אתר מסויים, צריך ללמוד את הנושא, בינתיים אפשר להעזר בנו.
אנ י בטח לא מתכוונת למאכלים שהזכרת...כי זה באמת לא הכוונה שלי....
לא הייתי מטרידה אתכם בשאלות אם הייתי חושבת כל היום על ג'אנק פוד....זו לא המטרה
==את לא מטרידה, המטרה של הפורום היא לענות על כל שאלהץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)