טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הבן שלי בן ה- 11 קטן מאוד לגילו, עשינו כמובן את כל הבדיקות הנדרשות וב,ה הכל תקין, צילום גיל העצמות הראה שעוד קיים פוטנציאל גדילה, כל הילדים שלנו קטנים יחסית אך לא ברמה שלו, כמו כן הוא לא נמצא בסיכון בריאותי כלשהוא והשאלה שלי היא לגבי המלצות הדיאטן שקצת מטרידות אותי הדיאטן אמר לי לטגן לו צ'יפס לפחות פעמיים בשבוע, שישתה רק מיצים ושיאכל הרבה חטיפים וגלידות, מעבר לתוספים כגון פוליקוז וסקנדישייק. ברור לי שבני צריך תוספת קלורית בכדי לעלות במשקל, אך הטיגון מאוד מטריד אותי ואיני רוצה לגרום לנזקים אחרים(אני משתדלת לטגן כמה שפחות כשאני מכינה אוכל למשפחה, למרות שאני משתמשת בשמן זית) כמו כן הבנתי שהפרוקטוז בכמויות גדולות מזיק לכבד האם בני צעיר מספיק כדי שלא יגרם לו נזק בלתי הפיך מתזונה כנ"ל? או שההמלצות הנ"ל מזיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לדעתי מישהו לא הסביר נכון או לא הבין נכון. בכול מקרה לא צריך לאכול מטוגן גם ממתקים לא צריך. אם הילד בעקומה ובדיקות הגדילה שלו תקינים מספיק לתת לו אוכל בריא לפי רצונו ויכולתו ללא ניסיון האבסה ופיטום. מתוקים מפחיתים את התאבון ולכן להמנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים