דיאטה כולסטרול ובלוטת התריס...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה כולסטרול ובלוטת התריס...
    דנה שגב
    21/06/2009

שלום לכל המכובדים,

לאחרונה גיליתי שהכולסטרול שלי בשמיים.. יכול להיות שזה עקב מינון גבוה של מרפטיזול שקיבלתי לבלוטת התריס, ולכן אפרט את נתוני בדיקות הדם:
    אני בת 40 שוקלת 75 גובה 168 ס"מ,
    בבדיקות דם שעשיתי בשבוע שעבר התוצאות הן:
    כולסטרול 271.8
    TRGI/157
    HDL/57
    CALC 183.7
    NON HDL 215 ..

לפני כ-3 חודשים התוצאות היו: 251.4
    TRI 186
    HDL 54
    CALC 160.8
    NON 198

לענין בלוטת התריס, לפני כ-4 שנים היא הייתה בפעילות יתר וקיבלתי מרפטיזול 20 מ"ג ולאחר שנה חצי ותקופה ארוכה שהייתי מאוזנת הטיפול הופסק.

לפני כ-3 חוד' עשיתי שוב ב.ד והתוצאות היו : TSH 0.06 T3 6.6 T4 24.2 - והרופא אמר לי לחזור למרפטיזול 20 מ"D, שבוע אחד כדור שלם ואחכ חצי כדור ביום וכך עשיתי. (סיימתי חפיסה אחת)

עכשיו עשיתי בדיקה חוזרת ו: TSH 18.59 T3 4.2 T4 12 ... הרופא טוען שכנראה המינון היה גבוה מידי והפסקתי את הכדורים. ביקש שאחזור על הבדיקה עוד חודש ואז נחליט הלאה.

לפני כחודשיים וחצי התחלתי לעשות ספורט בערך 3 פעמים בשבוע (ספינינג) ולא ירדתי גרם!!!.

רופא המשפחה חושב שאני צריכה להתחיל לקחת מיד כדורים להורדת הכולסטרול ואני רוצה "לנצח" ולא לקחת תרופות לכל החיים, אלה לשנות תזונה ולהמשיך עם ספורט, אשמח לקבל המלצות.

תודה מראש , דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כן בשמיים, לא קטסטרופלי

אהרון
    21/06/2009

כולסטרול גבוה (LDL) הוא גורם סיכון ראשי לאירוע לבבי אבל חשיבותו מושפעת גם על ידי גורמים אחרים: לחץ דם, עישון, סיפור משפחתי של מחלות קרדיו-ווסקולריות, טריגליצרידים, פעילות גופנית, עודף משקל.
    לפני שתקבלי תשובה נוספת לא מעודדת (תלוי מי ענה אחרי) אני רוצה לעודד אותך במגמתך להמנע עד כמה שאפשר מטיפול תרופתי שבד"כ אין חזרה ממנו.
    פעילות גופנית אירובית יומית, ככול שתוכלי להרשות לעצמך, והרזיה משמעותית (לפחות 15 ק"ג)
    אמורות לקרב LDL , HDL לרמות תקינות. אני מציע כבר להתחיל עם הרבה נחישות וכוח רצון ולבדוק כל 6 שבועות, חייב לבוא שיפור.
    מומלץ תפריט של 1200 קק"ל תוך המנעות עד כמה שאפשר משומן רווי. אכלי רק מוצרי חלב נטולי שומן או עם אחוז מינימלי, החליפי את הבשר בדגים טריים מגוונים (פעם בשבוע סלמון), שפע של סלט ירקות עם שמן זית\קנולה או אבוקדו או טחינה (לא להגזים בשומנים ). פחמימות (במידה) רק מלאות בגלל חשיבות הסיבים. להעדיף לחם מלא ופסטה מלאה על אורז ותפו"א.
    התוצאה תהיה יותר מהירה ומוחשית בהורדת הטריגליצרידים (גם עכשיו הרמה תקינה).
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אהרון על תשובתך המעודדת..

דנה שגב
    22/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דנה

ד''ר רוני חרמון
    22/06/2009

בעיית כולסטרול היא בעיה גנטית ולא תזונתית גם בעיית בלוטת התריס פרט למקרים מסויימים אינה מושפעת מ אןכל ולכן לצערי את צריכה להשתמש בתחליף הורמון לבלוטה וכדור לכולסטרול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד``ר נסטור ליפובצקי
    22/06/2009

דנה שלום,
    בעניין ולוטת התריס, יש צורך לטפל תרופתית. יתכן לאחר תקופת מה שמהיפר יהפוך להיפו (כפי שכנראה קורה עכשיו) ותעברי לטיפול קבוע באלטרוקסין.
    לגבי הכולסטרול, בהחלט ניתן להוריד כולסטרול על ידי תזונה . במקרה שלך ה-LDL-CH די גבוה ויתכן שבנוסף לתזונה לצטרכי גם מינון נמוך של סטטינים. בכל זאת מומלץ לקבל יעוץ תזונתי מומחה כדי שהמינון שתצטרכי יהיה כמה שיותר נמוך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו