מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוז שומןאני13/07/2009
היי יש לי שאלה אני בת 22 כמעט 154 שוקלת 45 , לפני שבוע בערך בדקתי אחוזי שומן בחדר כושר שבו אני מתאמנת ויצא לי 8.8 אחוז שומן. זה הגיוני? זה בריא בכלל?
אני אוכלת המון פרות, ויש בהם המון סוכר(המון-זה יכול להגיע ל10)לא כולל אבטיח , וגם הרבה לחם (קל)בערך 4-6 פרוסות לא יודעת אם יש קשר אבל זה יכול להיות שיש לי אחוז שומן כזה?
וגם עושה ספינינג 4-5 פעמים בשבוע.
ועוד דבר האם הכמויות של הלחם בסדר?, אני לא אוכלת פחמימות מורכבות כמו אורז וכאלה, רק ירקות.
ואם אפשר לקבל טיפ להפסיק קצת עם הפרות, זה סוחף אותייי, אני יודעת שזה לא בריא! מה לעשות כדי להפסיק?, או להוריד כמויות לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז שומן נמוך
אהרון13/07/2009את רזה מאוד אבל BMI עדייו בטווח התקין. אחוז השומן התקין אצל נשים הוא 15-25.
תוצאת המדידה שלך מתחת לרמה התקינה (הבריאה) המינימלית. קשה לי להאמין שהיא תואמת את המציאות. הייתי מציע לך לחזור על המדידה במרפאת ספורט (תמורת תשלום). אחוז שומן נמוך מדי אצל נשים יכול לגרום להרבה צרות כולל פגיעה בפוריות.
הפרי הוא מאכל בריא בעל ערך תזונתי רב אבל 10 ביום נראה לי מוגזם, לו רק מהסיבה שזה בא על חשבון מאכלים אחרים.
כמות הלחם סבירה בהחלט ובמקרה הזה אין בעיה בהעדר פחמימות מרוכזות אחרות (אורז) בתפריט. גם בירקות יש פחמימות מורכבות אבל בצפיפות נמוכה יותר.
אם בדיקת הדם שלך תקינה (המוגלובין, טריגליצרידים, סוכר, ברזל, אבץ, B12 ) את לא צריכה להלחץ מעיניין הפירות אבל צריך מספיק מקום בתפריט היומי גם למזונות אחרים כמו בשר ומוצרי חלב במידה ואת לא צמחונית.
את אוכלת יותר מדי פירות בגלל הכמיהה למתוק וזה לא נורא לעומת אכילת עוגות, גלידות, שוקולד ועוד ממתקים, אבל תוכלי להפחית אם תגווני את התפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אהרון עזרת לי מאוד
אני13/07/2009איפה ישנה מרפאה כזאת שבה אפשר לבדוק את זה במדיוק?
אתה חושב שזה מאוד רחוק מהמציאות?
ועוד משהו אני באמת כבר לא מקבלת מחזור חודשיים, וחשבתי שזה בא מבעיה אחרת. בגלל הגלולות שהפסקתי אחרי 6-7 שנים שלקחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה בבקשה
אני13/07/2009אם ייתכן וזה באמת נכון, איך אפשר להעלות קצת באחוזי שומן מבלי לעלות במשקל.?
באמת תודה על התשובות הזריזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדידת אחוז שומן
אהרון13/07/2009מהניסיון , ההסתברות שהתוצאה היא אמיתית היא נמוכה. לפני שתפני למדידה מקצועית יותר, כדאי למדוד שוב בחדר הכושר.
במרפאת קופת החולים שלך יתנו את רשימת כל מרפאות הספורט באיזור מגוריך ו\או יפנו אותך למרפאה של קופת חולים בה מתבצעת מדידה זו. אפשרות אחרת היא מכון וינגייט בו יעשו לך ע"פ
בקשתך (וארנקך) גם בדיקות אחרות כגון הרכב הגוף, RMR ועוד. חפשי באינטרנט.
אחת התופעות של הרזיה ואחוז שומן נמוך היא הפרעות במחזור החודשי. ייתכן שזה קשור.
במידת הצורך תוכלי להעלות את אחוז השומן על ידי צימצום פ"ג אירובית והעלאת ההיקף הקלורי של התפריט, אבל במקרה הזה קשה תהיה גם עליה במשקל. (גם זה לטובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני13/07/2009אני לא רוצה לעלות במשקל אבל אם אני יראה שאין ברירה כנראה שזה מה שאני יעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל עדכון
אהרון13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יעשה זאת. ושוב תודה רבה
אני13/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר....
אני15/07/2009הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת גם מהרופאים שנמצאים כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??
אני19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אהרוןחזרתי לעדכן ולשאול..
אני17/08/2009עשיתי בדיקה שוב פעם בחדר כושר אתמול, עליתי במשקל בערך 600 גרם ואחוז השומן הראה 8.9 שבפעם הקודמת היה 8.8, יש שם עוד קצת פירוט בדף שהוציאו לי אבל אני לא מבינה בזה כלום אם תרצה אוכל לרשום לך ותסביר לי , את הבדיקה דרך קופת חולים לא עשיתי כי אני בלאומית וכנראה ששם אין כזה דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה והחשוב מכל
אני17/08/2009החמזור עדיין לא חזר...זה מלחיץ אותי, שבוע לא הייתי בחדר כושר עד אתמול, וכל מה שעלה במשקל זה 600 גרם ו8.9 במקום 8.8 באחוז שומן, להאמין לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ברירה אלא לעלות במשקל
אהרון17/08/2009אבל לא לפני מדידה נוספת של אחוז השומן ובאותה הזדמנות גם RMR ( בשירשור האחר שיזמת גם זה מדאיג אותך). במידה ולא חווית את התופעה גם לפני ההרזיה, כמעט בטוח שהפרעות המחזור קשורות לרזון ואחוז השומן הנמוך. (חוו"ד שלי לא מחליפה ביקור אצל גינקולוג).
אם הפרוטה מצויה בכיסך הכי טוב לעשות את זה במכון ווינגייט (חפשי בגוגל), אבל לאור המצב יכול להיות שגם בק"ח שלך יפנו אותך ללא תשלום, אם יש צורך למרפאת חוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)