התייעצות, הצילו!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות, הצילו!
    תמר
    02/08/2009

שלום, שמי תמר, אני בת 18, מטר 55 ושוקלת כרגע 52.
    לפני חודש שקלתי 56, ובמהלך שלושה שבועות עשיתי דיאטה מאוד רצינית, וירדתי בשבועיים וחצי ארבעה קילו.
    כשעשיתי את הדיאטה הייתי במהלך טיול באוסטרליה, והאוכל שם מאוד מאוד לא דיאטטי- כדי להגיע לתפריט של 1200 קלוריות נאלצתי לאכול ממש מעט. כמו כן עסקתי בפעילות גופנית קשה- הרבה טיולים, אופניים, הליכות.
    כיוון שטיילתי עם אנשים נוספים שלא ערכו דיאטה, במקרים מסויימים העדפתי לצום כל היום כדי לאכול בערב גלידה או ארוחה במסעדה..
    התוצאה, מלבד הירידה במשקל, היתה עצבנות ורעב, חוסר פעילות של מערכת העיכול ועייפות מתמדת.

עכשיו חזרתי לארץ, והתחלתי לאכול הרבה יותר בריא. אני אוכלת המון ירקות, קטניות, פחמימות מורכבות, מוצרי חלב וביצים.
    מה שמדאיג אותי הוא, שעל אף שהתפריט שלי הוא של 1200 קלוריות בלבד, אני לא מרגישה יותר שום תחושת רעב, ולפעמים אני מסיימת את היום בפחות מ 1100 קלוריות.
    בדקתי במחשבוני BMR וקראתי מאמרים, וקיבלתי את הרושם שצריכת הקלוריות המטבולית הבסיסית של גופי היא 1300 קלוריות, וכי אכילה של פחות מכך תכניס את הגוף למצב של סטרס שיוביל לירידה במטבוליזם.

מה לעשות? האם המטבוליזם שלי נפגע בגלל החודש באוסטרליה? האם עליי להכריח את עצמי לאכול 1300 קלוריות עכשיו או שאכילה מוגברת כרגע תוביל להשמנה בגלל הירידה במטבוליזם?
    מה לעשות????

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות, הצילו!

הוספת תגובה

• לא לעשות כלום

אהרון
    02/08/2009

מלבד להמשיך לאכול בריא ומאוזן לא מעבר לתחושת השובע. גם אם הקצב המטבולי שלך הואט, הוא יחזור לקדמותו תוך זמן סביר אחרי החזרה לשיגרה. הרבה פעילות גופנית רק תעזור.
    המצב שלך אינו מצדיק התעסקות אובססיבית בספירת קלוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו