דיאטה וספורט - שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה וספורט - שאלה
    מיה
    15/08/2009

היי,
    אני בת 30. מעוניינת להוריד מהמשקל 15 קילו. אני אחרי הרבה דיאטות, ירידות, עליות, כך שהגוף שלי עבר דיי הרבה בעניין ובכל פעם לאחרונה, כשכן עשיתי דיאטה, הירידה שלי במשקל היתה מאד מאד איטית. קילו בחודש בערך (ומבלי לעשות ספורט).

התחלתי לעשות ספורט. אני כבר שבועיים מתאמנת בחדר כושר: 5 פעמים בשבוע, כשבכל פעם שעה אירובי (קרוסטריינינג) ועוד 10-15 דק' מכשירים.

איך התפריט הבא (בהתחשב בספורט שאני עושה וברצון להוריד במשקל):
    א.בוקר: 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה.
    א.ביניים: פרי
    א. צהריים: 150 גר חזה עוף מוקפץ+ירקות מבושלים? (אגב - במידה ואני לא מעוניינת לאכול כל יום בשר, מה יכול במקרה הזה להחליף את העוף?)
    א. ערב: 2 פרוסות לחם קל, ביצה, 2 כפות גבינה וסלט ירקות.

* חשוב לי לציין שלפני שנה בערך עשיתי דיאטה וירדתי בקצב מצויין (בשבילי). קילו בשבוע. מאז, לצערי הרב, לא מצליחה לחזור על ההצלחה הזו ובכל פעם נישברת ומפסיקה בדיאטה.

תודה, מיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה וספורט - שאלה

הוספת תגובה

• פרטים טכניים ששכחתי להוסיף:

מיה
    15/08/2009

גובה 170
    משקל 76 ק"ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיה

ד``ר נסטור ליפובצקי
    16/08/2009

מיה שלום,
    יכול להיות שבעקבות רבוי הדיאטות העלת את אחוזי השומן וזה אחד הגורמים להעטה שאת מרגישה בירידה במשקל. אני חושב שהתפריט הדל שאת מנסה זו דווקא הסיבה היותר בולטת להעטה זו.
    אני מציעה לך לעשות אבחון מטבולי כדי להבין בדיוק מה מצב הגוף שלך, ולאחר מכן להתאים תזונה וספורט. ניתן לעשות זאת אצלי. בכל מקרה עליך לאכול יותר אחרת את ממשיכה את מעגל הירידות ועליות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרים נתונים

אהרון
    15/08/2009

אי אפשר לתת את הדעת על התאמת התפריט ללא נתונים פיזיים, אבל אפשר לציין שבגלל ריבוי הדיאטות הגוף שיכלל את מנגנון החיסכון באנרגיה, הגדיל את אחוז השומן וזה מסביר את קצב הירידה האיטי.
    דיאטות חוזרות ונשנות מולידות (כמעט) תמיד שיאים חדשים בהשמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, לא ראיתי את החלק השני

אהרון
    15/08/2009

איך התפריט הבא (בהתחשב בספורט שאני עושה וברצון להוריד במשקל):
    א.בוקר: 2 פרוסות לחם קל+כף גבינה.
    ===לחם מלא + פילפל אדום חצי גביע גבינה\קוטג' 3%
    א. צהריים: 150 גר חזה עוף מוקפץ+ירקות מבושלים? (אגב - במידה ואני לא מעוניינת לאכול כל יום בשר, מה יכול במקרה הזה להחליף את העוף?)
    ===גם סלט חי. 200 גר חזה מבושל או צלוי. תחליף טוב לבשר הוא דג טרי איכותי צלוי
    א. ערב: 2 פרוסות לחם קל, ביצה, 2 כפות גבינה וסלט ירקות.
    ===מדי פעם וותרי על הלחם והוסיפי קופסת סרדינים או הגדילי את כמות הגבינה
    ===לילה: פרי
    * חשוב לי לציין שלפני שנה בערך עשיתי דיאטה וירדתי בקצב מצויין (בשבילי). קילו בשבוע. מאז, לצערי הרב, לא מצליחה לחזור על ההצלחה הזו ובכל פעם נישברת ומפסיקה בדיאטה.
    ===כדי למנוע שבירה נשנשי ירקות. אם יום אחד מעדת זכרי שמחר הוא יום חדש.
    ===התפריט די מאוזן והפעילות הגופנית ראויה.
    תודה, מיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צריכה אימוני כוח

מקס
    17/08/2009

שלום מיה.

אני מאמן כושר והייתי ממליץ לך לבצע יותר אימוני כוח להאלעת מאסת השריר. ככל שהשריר גדול יותר, הוא בהכרח צורך יותר אנרגיה - קלוריות.

דמייני כי מאגרי השומן הם מחסן גדול של כל מיני דברים. והשרירים הם משאית שמפנה את אותם הדברים מהמחסן. ככל שהמשאית גדולה יותר, בכל נסיעה (כיווץ של השריר) היא יכולה להכיל יותר דברים ולהוציאם מהמחסן.
    מה בסופו של דבר ימשפיע למעשה על גודל מאגרי השומן (כמות הדברים במחסן) זה הפרש בין כמות האוכל (הדברים) שאת מכניסה למחסן (אוכלת) ומהירות פינוי הדברים על ידי המשאית (פעילות גופנית ותזונה).

אצלך נוצר מצב שהמשאית מפנה את הדברים מהמחסן באותה מהירות שהדברים נכנסים אליו, ולכן אין תזוזה.

בברכה. מקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו