הבה פירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבה פירות
    ליאל
    22/08/2009

אני בחורה בת 22 ,שוקלת 52 ,1.68,אני אוכלת המון פירות ,בסביבות ה- 7-9 פירות ביום ,בבדיקות דם האחרונות היה לי טגליצרידים(לא ממש זוכרת איך רושמים את זה )גבוהים בדם ,אני לא אוכלת כלל ממתקים ושטויות לכן הופתעתי לגלות זאת ,השאלה היא האם זה כתוצאה של אכילה מרובה של פירות?
    האם אכליה של הרבה פירות ביום כגו"מה שציינתי יכולה להזיק לבריאות?
    אני מאוד אוהבת פירות וסובלת מגזים ונפיחות בבטן ,האם יש לכך פיתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבה פירות

הוספת תגובה

• פירות

ליטל סמואל-לוי
    23/08/2009

הי ליאל,
    אכן אכילה מרובה של פירות יכולה לגרום לעלייה של הטריגליצרידים בדם, למי שיש את הנטייה. החדשות הטובות הן, שאם תפחיתי בכמות הפירות - מיד תיהיה ירידה בהם.
    אם את רגילה לאכול 7-9 מנות פרי ביום, תנסי להוריד לחצי מהכמות, וחזרי על הבדיקה בעוד כ-3 חודשים. אם הרמה תקינה - תמשיכי עם אותה כמות, אם עדיין גבוהה - תצטרכי להפחית עוד קצת. חשוב להדגיש שמדובר גם בפירות וגם במיצי פירות (אם את נוהגת לצרוך). ההפחתה בכמות הפירות גם תפחית את הגזים והנפיחות בבטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק פירות

אהרון
    23/08/2009

אלא גם פחמימות בכלל ופשוטות ו"מזוקקות" בפרט, מעלות את רמת הטריגליצרידים לבעלי הנטיה.
    דיאטה חלבונית עם הרבה ירקות והגבלת שומן רווי אמורה לפתור את הבעיה. אם תוסיפי גם פעילות אירובית יומית תראי תוצאות מוחשיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו