האם זה מספיק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זה מספיק?
    עדי
    05/10/2009

היי=] אני עכשיו בדיאטת השמנה.. יש לי 8 ימים לעלות קילו (אולי קצת יותר).. כל שבוע העלתי עוד ועוד את מספר הקלוריות ביום (בעזרת דיאטנית) ואחרי שלא עליתי תקופה ארוכה מתפריט של 1600 ליום המשכתי להעלות ובימים האחרונים אכלתי בסביבות 2000-2300, האם זה מספיק כדי לעלות את מה שאני רוצה בשמונה ימים (לא יותר) כי בנתיים אני פשוט לא עולה אפילו גרם אחד ומצד שני אני לא רוצה להכביד על הבטן.. אני גם לא רעבה.. וגם ככה צורכת משקאות כמו סקנדישייק ואינשור על בסיס יומי..
    אני בת 14, שוקלת 46.5 על 1.61, אגב - אין לי שום בעיה רפואית בלעלות במשקל אבל היו לי הפרעות אכילה במשך כמה חודשים שבתהלכם הורדתי הרבה מאוד ואכלתי פחות מ-800 קלוריות ליום... האם זה קשור לקושי שלי לעלות?

אשמח לקבל תשובה בהקדם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זה מספיק?

הוספת תגובה

• שלום עדי

ליטל סמואל-לוי
    06/10/2009

בהחלט. מה שקורה לך עכשיו, קורה הרבה פעמים אצל בנות שאכלו תקופה ארוכה תפריט מאוד מצומצם ואח"כ מנסות לעלות במשקל. קצב חילוף החומרים (שריפת הקלוריות היומית במנוחה) שירד מאוד בזמן שבו אכלת מעט, מתאושש ומתחיל לעלות כתוצאה מהעלייה בצריכת הקלוריות (כלומר גופך שורף יותר קלוריות) ולכן לפעמים "קשה" לעלות במשקל. בכל מקרה, צריך להעזר בסבלנות ולהבין שבהתחלה העלייה יכולה להיות יותר איטית. היות ואת נמצאת בטיפול אצל תזונאית שמכירה אותך, אני ממליצה שתבדקי איתה לגבי כמות הקלוריות בתפריט ואם יש צורך לשנות אותה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו