טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בדיאטה ומנסה לעמוד בה.. אבל אני לומדת וכל יום יש לי לוח זמנים עמוס... ככה שיוצא לי שאין לי זמן לעסוק בפעילות גופנית.. וגם אם יוצא שיש לי זמן אז אין לי עם מי ללכת.. אבל השאלה שלי היא יש משו לעשות עם זה שאין לי זמן לעסוק בספורט מלבד פעמיים בשבוע של שיעורי ספורט בבית-ספר [45 דק']?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פינוי זמן לפעילות גופנית היא עניין של סדר עדיפויות. זה חשוב וחיוני, ולכן צריך לפנות בשביל זה זמן. למשל, לקצץ בזמן הצפיה בטלוויזיה.
ניתן לבצע גם פעילות בבית עם תכניות פעילות גופנית. או לבנות מדרגה, לקחת למשל 2 ספרים מאוד גדולים ולעלות ולרדת במשך חצי שעה למשל (מומלץ לשלב עם מוסיקה ברקע). אפשר כמובן גם ללכת לבד...
כדאי באופן כללי לחיות אורח חיים פעלתני יותר: ללכת יותר ברגל, במקום לנסוע באוטובוס/מכונית, לעלות במדרגות במקום במעלית, להתנדב להוריד את האשפה, לטייל עם הכלב, וכד'.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים