טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בשמונה חודשים האחרונים אני נמצאת בתהליך דיאטה מפוקח עם דיאטנית ורופאה.. אחרי שירדתי בערך כ-23 קילו ממשקלי אני שוקלת כעט 70 והגובה שלי הוא 1.70 אני לוקחת כדורי ברזל ווויטמינים כל יום אך עדין נושר לי הרבה מאוד שיער, יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע אתזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לפי התאור שלך זאת תופעה לוואי של הדיאטה , גם אם היא מבוקרת מקצועית. אינני מכיר את סוג והיקף הדיאטה שלך, אבל מטבע הדברים ובהתחשב בירידה המרשימה, הגוף שלך מקבל פחות מרכיבים חיוניים (בין היתר לבריאות השיער) ממה שקיבל קודם. בנוסף יכול להיות שיש לך גם נטיה גנטית והשילוב בין הגורמים האלה מוביל לנשירה. מכלול החסרים והסיבות רחב מאוד. השיער בנוי מחלבון וללא הספקה תקינה של כל החומצות האמינו הדרושות לו, שמקורן באכילה מספקת של חלבון איכותי,הוא נפגע. לא רק ברזל אלא גם מתכות אחרות כגון אבץ, נחושת ועוד, נחוצות למניעת הנשירה וחידוש השיער. ויטמין A, C וקומפלקס B (בעיקר B12, חומצה פולית, ,B6 ) חשובים מאוד. אולי בגלל הדיאטה מסתמן אצלך לחץ נפשי שגם הוא סיבה לנשירת שיער. נטילת תוספים לא תמיד פותרת את הבעיה ואינה חלופה לתזונה נכונה, מאוזנת ומספקת כמותית. לתוסף ברזל יש תופעות לוואי במצבים מסויימים. יש להניח שאם חזרה לתזונה עשירה בכל המרכיבים הנ"ל יחול שיפור הדרגתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד