טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בהריוני העליתי כמעט 30 קילו...שקלתי בתחילתו 61 (שזה היה גם בתהליך של עלייה ממשקל 55)והגעתי כמעט ל90. הייתה לי רעלת הריון אז לא ברור מה מהמשקל היה נוזלים אבל אין ספק שהיתה ירידה משמעותית.
כיום אני 5 חודשים לאחר הלידה ושוקלת 68-69.
אני כל כך רוצה להוריד את המשקל העודף, אבל אני עדיין מניקה ומפחדת לפגוע בתינוקי היקר.
הייתי רוצה לדעת תפריט שאני כן יכולה לאכול כרגע ואז לראות כמה אני רחוקה ממנו אם בכלל (כי אני די מנסה לא להפריז..)
עזרו לי!!!! להתמודד עם סימני המתיחה הזוועתיים שיצאו לי בכל הגוף זה גם ככה מאוד מאוד קשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין סיבה להלחץ. 5 חודשים זה לא הרבה זמן וזה סביר לחזור למשקל שלפני הלידה תוך פרק זמן של עד שנה, אם כי יש שחוזרות יותר מהר. את לא צריכה לאכול "בשביל שניים", אבל גם לא לפצוח בדיאטה דלת קלוריות בשלב זה. מומלץ לוותר על דברי מתיקה ומאפה, מאכלים שמנים ומטוגנים ולהפחית פחמימות. את צריכה להשתדל למצוא את הזמן, רצוי כל יום, לפעילות גופנית. אפילו הליכה יחסית מהירה עם העגלה תתרום. לא נהוג להציע תפריט (לא חסרים בכל מני מקומות ברשת), אבל אוכל לראות מה אפשר לשפר במה שאת אוכלת עכשיו, אם תפרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בגדול אני אוכלת בבוקר 2 פרוסות עם חומוס או גרנולה של "מרמולייט" עם יוגורט עיזים 3%
בראנץ' לא תמיד,
צהריים בד"כ עוף / הודו עם אורז לבן או תפוחי אדמה
בערב ביצים + ירקות + לחם +קוטג'
זה באופן עקרוני, אבל כמובן שיש נשנושים שקשה לי לחשוב עליהם עכשיו, לפעמים אני ממש רעבה בערב המאוחר או בבוקר, אני יכולה לצאת לטיול עם העגלה ולקנות לי דברים..
אוף קשה לי להגיד!
אני רק יודעת שאיכ/שהו שהיה שבוע שיחסית שמרתי דווקא עליתי, ושהיה שבוע שלא שמרתי איכשהו ירדתי
בגדול אני אוכלת בבוקר 2 פרוסות עם חומוס או גרנולה של "מרמולייט" עם יוגורט עיזים 3% === רק פרוסה או 2 פרוסות לחם קל (תמיד מלא). גם פילפל אדום בראנץ' לא תמיד, ===מומלץ ביניים פרי או יוגורט אם לא אכלת בבוקר.
צהריים בד"כ עוף / הודו עם אורז לבן או תפוחי אדמה ===בלי עור ושומן. רק אורז מלא. מומלץ מדי פעם להחליף בירקות מבושלים או לוותר. תמיד סלט ירקות ====ביניים: פרי בערב ביצים + ירקות + לחם +קוטג' ===לא ביצים אלא ביצה. לגוון בקופסת סרדינים. קוטג' 3%
זה באופן עקרוני, אבל כמובן שיש נשנושים שקשה לי לחשוב עליהם עכשיו, לפעמים אני ממש רעבה ====אפשר לנשנש ירקות חופשי. אם תוסיפי פעמיים ביניים תהי פחות רעבה. בערב המאוחר או בבוקר, אני יכולה לצאת לטיול עם העגלה ולקנות לי דברים..
אוף קשה לי להגיד!
אני רק יודעת שאיכ/שהו שהיה שבוע שיחסית שמרתי דווקא עליתי, ושהיה שבוע שלא שמרתי איכשהו ירדתי ===זה גם עניין של תנודות בשמירת\שיחרור נוזלים ושריפת אנרגיה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
ב-18 שנות עבודתי ביד שרה, שימשתי בתפקידי ניהול מגוונים. מזה כ-6 שנים אני מנהלת השאלה אזורית בגוש דן וירושלים ואחראית על יותר מ-200,000 השאלות פריטי ציוד רפואי בשנה. בתפקידי אני מתעסקת רבות באיכות וסוג... קרא עוד