שומנים באוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שומנים באוכל
    רעות
    17/09/2007

שלום שמי רעות בת 19,

ויש לי שאלה לגבי מינון שומנים באוכל .

אני לא בדיאטה ואני גם די רזה אבל אני בפיקוח מתמיד על המשקל ופעילות גופנים ובנוסף אני ב"דיאטה לעור" בגלל שאני סובלת מאקנה.

רציתי לדעת למעשה מה נחשב המינון הנכון של שומנים באוכל , כלומר על אריזת חטיפים/גבינות/לחמים/מעדנים וכו' רשום את כמות השומנים לכמות הגרם במוצר , רציתי לדעת מה נחשב כמות תקינה , זאת אומרת מה היחס שצריך להיות בין כמות הגרם לכמות השומנים....

נראה לי שסיבכתי קצת ת'שאלה ...אני מקווה שהבנתם ואוכל לקבל תשובה בעניין . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שומנים באוכל

הוספת תגובה

• שומנים במזון

מוניקה קרן
    17/09/2007

שלום רעות,

השומן צריך להוות כ- 30% מסך הקלוריות ביום. לדוגמה, אם את צורכת 2000 קלוריות, אז 600 מתוכן צריכות לבוא משומן.

עיקר השומן צריך להיות שומן בלתי רווי, שמקורו מהצומח, כלומר, שמן זית, שמן קנולה, זיתים, אבוקדו, טחינה, אגוזים וגרעינים למיניהם וכד'.

מומלץ להפחית עד כמה שניתן בצריכת שמנים רוויים שמקורם מן החי, כמו במוצרי חלב, שמנת, חמאה, גבינות שמנת, קצפת, נקניקים, ונתחי בשר שמנים. כן כדאי להפחית במזון מטוגן, חטיפים וממתקים. אלו מכילים שומן מעובד, מוקשה, שמזיק לכלי הדם ולאיברים אחרים.

מקווה שהבנתי נכונה את כוונתך.

בברכה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו