טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, רציתי לדעת מה דעתכם על התפריט הטבעוני (חוץ מיוגורט אחד...) הבא, אשר עשוי לפי יחסים של תזונה ים תיכונית - 40% פחמימה 30% חלבון 30% שומן מהצומח:
בוקר: - 4 קרקרים מדגנים מלאים עם כף חומוס וכף טחינה גולמית משומשום מלא - סלט עגבניה ובצל עם כף שמן זית
צהריים: - כוס אפונה וכוס פסטה-מחיטה-מלאה - ירקות מבושלים עם שלוש כפיות שמן זית או ירקות חיים עם טחינה גולמית משומשום מלא
אחר הצהריים: שני פירות
ערב: - יוגורט עם כוס ברנפלקס - שבעה שקדים ושתי כפות זרעי פשתן טחונים - ירקות טריים חתוכים
שאלה שניה ברשותכן: עקב כמות הסיבים הגבוהה בתפריט, הגבלתי את עצמי ללא יותר מ6 ירקות ביום: 2 אדומים, 2 ירוקים, אחד כתום ואחד לבן. האם כמות זו מספקת על מנת להעניק לי את כל מכסת הויטמינים הדרושה לגוף? (אל תשכחו שאני אוכלת גם טחינה ודגנים מלאים וכו') תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הייתי מוסיף יוגורט (אם זה מוצר החלב היחידי שאת אוכלת) בשביל הסידן. את צריכה לדעת שלמרות הכמות הגדולה, הסידן שבטחינה גולמית, נספג בקושי בגלל נוכחות נוגדי הספיגה של המתכות בקליפת השומשום המלא. אותו דבר לגבי זרעי פשתן. את לא חייבת להגביל את הירקות, אפשר חופשי. אם כמות הסיבים מדאיגה אותך, דווקא באלה של הדגנים המלאים וטחינה יכולה להיות בעיה בגלל החומצה הפיטית (נוגדת ספיגת מתכות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים