מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירה על המשקלחן31/10/2009
כבר כמה זמן שאני מנסה לשמור על המשקל הנוכחי ופשוט לא מצליחה. אני מנסה לשמור על תזונה בריאה ורזה במשך כל השבוע, אך כאשר מגיע יום שישי ושבת אני מרשה לעצמי לאכול הכל, ולכן במקום לרדת במשקל או להישאר בו, אני מרגישה שאני רק עולה..
אני מצרפת את התפריט השבועי שלי, ואשמח לדעת מה לא תקין ומה אפשר לשנות או להוסיף..
משקל- 58 (המשקל בו אני רוצה להישאר, או לרדת קילו)
גובה- 170
גיל- 18
התפריט (ימים א'-ה'):
בוקר: נס קפה (2 סוכרזית, חלב 1%), 1 קיווי, 1 פרוסת לחם שיפון, 3 כפות קוטג' 3%, עגבנייה (לעיתים גם עם כף זעתר).
ביניים (בלימודים): סנדוויץ'- 1 פרוסת לחם שיפון, כף חומוס, 1 פרוסת פסטרמה 3%. סנדוויץ'- 1 לחם שיפון או עם מרגרינה ופרוסת גבינה צהובה 5% או עם כף ממרח תמרים. ליד הסנדוויצ'ים- ירקות (מלפפון, גזר, פלפל), תפוח עץ.
צהריים [רק בימים קצרים]. השבוע אכלתי- 1 כוס עדשים מבושלים, כמה חתיכות מפשטידת קישואים (ללא גבינות), חצי חציל קלוי.
א. ארבע- נס קפה, מעדן שוקו 3%/ דגני בוקר (שוגי, פיבר וואן, גרנולה וכו') עם חלב 1% (בערך 300 מ"ל)
ערב- סלט (1 מלפפון, עגבניה, פלפל, כף מיץ לימון משומר), 1 פרוסת לחם שיפון, גבינה/ קוטג' 3% (2-3 כפות), חביתה (2 ביצים).
ימי שישי:
בוקר- נס קפה, קיווי.
ביניים- לחם עם קוטג' וסלט ירקות.
צהריים- לא תמיד יש, אבל יש נשנושים של כל מיני דברים מתוקים..
ארבע- נס קפה + נשנושים...
ערב- 2 כפות אורז, 2 כפות אנטיפסטי, 1 כרעיים, 2 כפות שעועית ירוקה מוקפצת, והשבוע גם כמה שניצלים קטנים עם בערך 3 כפות קטשופ.
אני יודעת שחסר בשר בתפריט, וזה משום שהייתצי צמחונית עד לא מזמן ולכן אני רגילה לתפריט שכזה... אני משתדלת להכניס מידי פעם בקר, קציצות עוף (קנויות) ופסטרמה.
בנוסף לתפריט- בכל יום 3 ליטר מים (בערך 1 ליטר אני שותה עם מעט תרכיז אשכוליות דיאט).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב ששכחתי להוסיף...
חן01/11/2009לאחר ארוחת הערב ביום שישי-
נס קפה + 2 חתיכות בינוניות של עוגה / גלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ח
ד''ר רוני חרמון01/11/2009לשמור על המשקל זה לא רק האוכל שאת אוכל בפרק זמן מסויים. הדבר החשוב זה משך הזמן שאת עושה את הדיאטה אם תתמידי על 3 דברים חשובים תצליחי. 1. תבני תפריט שמתאים לך מבחינה קלורית לפי משקלך גילך ומבנה גופך. 2. תתאימי את הפ"ג שלך לתפריט ולגופך. 3. תתמידיבמשך 3 חודשים לפחות ללא הפסקות אפילו של יום אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חן01/11/2009התפריט שרשמתי הוא פחות או יותר תפריט קבוע למשך המון זמן...
רציתי לדעת האם החריגה השבועית הקבועה בימי שישי גורמת לעלייתי במשקל/ האם לפי הגובה והמשקל זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון יכול לענות?
חן03/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעות שיפור.
אהרון רזון03/11/2009- מרגרינה הוא אחד המזונות המזיקים ביותר
-פסטרמה הוא בשר מעובד המכיל כל מיני חומרי ם לא בריאים. גם לא הייתי סומך שיש בו רק 3% שומן. עדיף פרוסת צלי ביתי רזה
-לחם ואורז מלא בלבד
-בלי מעדן שוקו
סוף שבוע
----------
-בלי נשנושים של דברים מתוקים
-כרעיים ללא עור ושומן
-במקום שניצלים, עוף\בקר רזה צלוי או מבושל ללא רוטב
-במקם קטשופ - רוטב עגבניות.
-קציצות עוף לא קנויות אלא מבשר נטול שומן טחון בבית.
-בלי תרכיז דיאט (מכיל אספרטיים, לא בריא)
על מנת לשמור על המשקל (הנמוך מאוד) את חייבת פעילות גופנית (כמעט) יומית , אחרת לא יילך.
אל תנסי לצמצם באופן מוחשי את ההיקף הקלורי של התפריט מעבר להמלצות, יש אולי מקום להפחתת הפחמימות (למשל לחם) לטובת ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)