מזונות סופחים/ממיסים שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזונות סופחים/ממיסים שומן
    סיגל
    07/11/2009

שלום רב.
    אני מבינה שאין באמת מזון שממיס שומנים, אחרת כולם היו אוכלים את זה ומרזים....
    השאלה שלי היא, אילו מזונות סופחים שומנים במידה כזו שיכולות להקל על מערכת העיכול ובכלל?....
    יש לי בעיה של אבנים בכיס המרה אך בגלל מצבי הבריאותי אסור לי כרגע לעבור ניתוח להסרת הכיס. הבעיה של האבנים בין היתר שלפעמים מזון שומני עושה לי בחילות (למרות שאני לא אוכלת אוכל שומני מדי, אבל אפילו כף טחינה בסלט עושה לי בחילה...ומצד שני איני יכולה להימנע לחלוטין משומן באוכל כי זה חשוב).
    אז אני מנסה למצוא מזונות שיוכלו להקל על תחושת הבחילה, כלומר, שיוכלו לנטרל את האפקט של השומן.. כי ברור לי שהבחילות הן מהשומן.... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ספיחת שומנים

ליטל סמואל-לוי
    09/11/2009

אכן לא קיים מזון ש"מפרק" את השומן, אך בהחלט את יכולה להוסיף סיבים תזונתיים מסיסים שיש להם יכולת לספוח אליהם חלק ממנו. סיבים תזונתיים מסיסים קיימים בשיבולת שועל (קוואקר), קטניות (שעועית, עדשים, אפונה, גרגירי חומוס) וגם ניתן להוסיפם כאבקה למזון- למשל פסיליום. העיקר הוא כמובן שהם יצורפו באותה ארוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני? כדאי לאבחן.

אהרון רזון
    09/11/2009

התופעה נגרמת לעיתים על ידי כבד שומני. במידה ויש לך עודף משקל, הרזיה תעזור. כמו כן
    הורדת רמת הכולסטרול והמנעות ממאכלים שמנים, דברי מאפה, מתוקים ושתיה ממותקת.
    כף טחינה בסלט זה יותר מדי, הסתפקי בחצי או וותרי לטובת מעט אבוקדו. סיבים תזונתיים כפי שהוצע לך מומלצים מאוד בתפריט בריא אבל אם יותר מדי, סופחים לא רק את השומן אלא גם את הוויטמינים השומניים ועלול להווצר חוסר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו