טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בס"ד מוניקה שלום! יש לי שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן ואני אשמח אם תסבירי לי את התופעה אני מאוד משתדלת לשמור על תפריט קבוע כי יש בבית נטייה להשמנה ואני ירדתי בשנתיים האחרונות כעשרים קילו. בבוקר {די מוקדם} אני אוכלת כוס של קרנצים עם חלב דל שומן וכוס שתייה חמה בעשר וחצי בערך אני אוכלת מנה של שני סוגי פרות כמו תפוח ואפרסק. כשאני חוזרת מהעבודה בערך שתיים וחצי אני אוכלת בעצם את המנה העיקרית שזה כולל לחמניה מקמח מלא מוצרי חלב וירקות או ביצה או דגים.....מה שקורה לי שאחרי הארוחה הזו יש לי שעה של רעב בלתי נשלט ואחרי שעה אני נרגעת וממש מרגישה מלאה יש לציין שבערב כמעט איני אוכלת כי אין לי תאבון פרט לשתייה חמה כיצד את מסבירה זאת ולמה אני ממש לא רעבה בערב אפילו לפרי או חטיף. אגב התפריט שלי דל מידי? אני בת 29 במשקל 53 והגובה 1.69 תודה ענקית וגמר חתימה טובה רלי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הבעיה שאת מתארת מוכרת, היא מופיעה בד"כ אצל אנשים לאחר ניתוח באיזור מערכת העיכול או אצל חולי סוכרת. זה נקרא היפוגליקמיה (ירידה ברמת הסוכר בדם) לאחר ארוחה. אם אינך נמנית על מקרים אלו, אז אולי זה נובע מהעובדה שהתפריט שלך הוא דל מאוד בקלוריות. לפי חישוב גס שלי הוא מכיל פחות מ- 1000 קלוריות.
אני ממליצה לך להוסיף עוד מזון, תשתדלי לאכול בערב למרות שאינך מרגישה רעבה במיוחד. תנסי אולי להחליף את הפירות שאת אוכלת ב- 10, בכריך עם ממרח וירקות.
אשמח אם תעדכני אותי.
בברכה מוניקה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים