דיאטת לחם??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטת לחם??
    איגי
    08/11/2009

שלום רב!
    לפני כמה זמן שמעתי, שקיים דבר שנקרא דיאטת לחם שמיועדת להרזיה. הבנתי שזה מבוסס על עקרון הפרדת הפחמימות והחלבונים, אבל לא בצורה החדה שמוכרת בדיאטה הרגילה.
    הייתי רוצה לדעת את העקרונות הבסיסיים של הדיאטה הזו וגם למי היא מתאימה (אני אחרי לידה, חייבת לרזות בדחיפות, כי כבד לי, אבל אין לי זמן להתעסק בהכנת מאכלים מיוחדים, היות ואני לבד עם תינוקת בת חצי שנה).
    בת 27, 1.65, 84 ק"ג.
    תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטת לחם??

הוספת תגובה

• דיאטה לחם - עוד דיאטה....

אהרון רזון
    09/11/2009

היא לא מבוססת על עקרון ההפרדה מאחר שמומלץ למרוח או לאכול עם הלחם גם מאכלים חלבוניים.
    היא עשירה בפחמימות . ניתן להחליף את הלחם בפחמימות אחרות בהמשך ובכל מקרה מומלץ להגביל את הכמויות . הטענה של חסידי דיאטת הלחם היא שהפחמימות מסייעות ליצירת סרוטונין במוח, שמאפשר רגיעה ושליטה בדחפים לאכילה כפייתית.
    בדיאטת לחם מותר לאכול בין 8 – 12 פרוסות לחם קל ביום, בתוספת ממרחים רצוי דלי קלוריות: רבע אבוקדו, טונה במים, ביצה קשה, פסטרמה דלת שומן, טחינה, גבינה 5%, גבינה צהובה 5%, ריבות לייט. ירקות ניתן לאכול ללא הגבלה.
    כמות הקלוריות נמוכה יחסית. חייבים לאכול כל 3 שעות ואסור לדלג על ארוחה.

חסרונות הדיאטה : עלול להיות בה חסך בערכים תזונתיים ( B12, סידן). עדיף תמיד לחם מלא עם מלוא הערכים התזונתיים של הדגנים והשיפון מאשר לחם קל מעובד. בנוסף לכך, חוסר הגיוון בתפריט יגרום אמנם לירידה במשקל בשלב ראשון, אך יקשה על התמדה ושמירה על ההישג לאורך זמן, בשל מחסור בחלבון ושומנים בריאים,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו