תזונה בריאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בריאה
    שרי
    16/11/2009

שלום רב . לפני כשבועיים עברתי לאכול תזונה בריאה . הרבה ירקות מהעליים הירוקים ,ברוקלי, סלק ,בטטה, רימון ,טחינה ,פשתן טחון ,ועד..הורדתי לגמרי את הקפה והסוכר.אודה לכם מאוד מה עוד תמליצו לי להוסיף לתפריט בכדי לחזק את הגוף. ( אני סובלת משחיקת סחוסים בברכיים ובריחת סידן .)תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בריאה

הוספת תגובה

• המשך לתזונה הבריאה

שרי
    16/11/2009

שכחתי להוסיף שאני צמחונית שלא אוכלת בשר, עוף, דגים ,ביצים . תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בריאה לצמחוניים

אהרון רזון
    16/11/2009

מזל שאת אוכלת מוצרי חלב (או ששכחת להוסיף ברשימה של "לא").
    חלב ומוצריו בכמות מספקת הוא המקור הכי טוב של סידן זמין. גם במוצרים שאת מציינת יש סידן, אפילו בכמות ניכרת בחלקם, אבל ספיגתו מופחתת על ידי נוגדי ספיגה שמלווים אותו.
    בכל מקרה , בריא לאכול מוצרי דגנים (לחם,פסטה,אורז וכו") רק מלאים ומגוון ירקות כמה שיותר רחב עם שמן זית\קנולה\טחינה\אבוקדו. גם קטניות חשובות בעיקר לצמחוניים בזכות תכולתן הגבוה.
    של חלבון . אכלי לא רק רימון אלא גם פירות העונה האחרים, לא מומלץ להיות צמוד לפרי אחד בלבד.
    בנבט חיטה ובשמרים יש הרבה וויטמינים ומינרליים חשובים, אכלי כל יום.
    הליכה נמרצת (לא ריצה, בגלל הברכיים) ממתנת את בריחת הסידן. מומלצים גם אמוני התנגדות, רצוי תחת הדרכה לפחות התחלתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו