גרעון במאזן הקלורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרעון במאזן הקלורי
    יקי
    23/12/2009

שלום רב
    לאחר ירידה של 14 ק"ג במשך 4 חודשים , נעצרה הירידה במשקל כבר 3 שבועות, למרות שלא שיניתי מאומה ממנהגי עד כה, לא בהרגלי האכילה ולא בפעילות הגופנית .
    רציתי לשאול: מה קורה בגוף , כאשר הגרעון הקלורי כ-400 קלוריות ליום, ואין ירידה במשקל , באופן טבעי השומן נשרף , מה " נשרף" במקומו?
    ומתי תמשך הירידה במשקל?
    בברכה יקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרעון במאזן הקלורי

הוספת תגובה

• הי יקי

ד''ר רוני חרמון
    23/12/2009

ירדתה 14 קילו ואיבדת 28 ליטר מים אם לא תדאג להחזיר את המים לא תרד במשקל. הגוף שלך יבש יחסית והוא אוגר נוזלים ולא מאפשר פירוק שומן(איבוד נוזלים) עד הרגע שיגיע לאיזון חדש. בכדי לזרז את העיניין תשתה 15-20 כוסות מים ליום ותוך שבוע תחזור לרדת במשקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקי, יישר כוח

אהרון רזון
    23/12/2009

כמעט עשית את זה! לפני כמה חודשים המלצתי לך (מקווה שאתה זוכר) להגיע ל 70 ק"ג, כאשר שקלת 86, לכן עכשיו אתה רק במרחק של 2 ק"ג מהיעד וזה נפלא.
    לשאלתך אענה לך בשאלה: איך אתה יודע שהגרעון 400 קק"ל? אתה יכול לדעת פחות או יותר מדוייק כמה אתה מכניס, אבל כמות הקלוריות הנשרפות תלויה בכמה גורמים. מאז שאתה אוכל פחות, הגוף שלך שורף פחות כך שלא צריך להתייחס למה שאתה רואה במחשבונים או טבלאות
    כאל נתון מדוייק, זה הכול סטטסטי ולא בהכרח מתאים לך. יחסית לגיל שלך ירדת יפה מאוד.
    אני מודה שלא הצלחתי לרדת לסוף דעתו של המשיב הקודם. איך זה שאיבדת 28 ליטר (ק"ג) מים וירדת רק 14? בטח שלא הוספת 14 ק"ג שומן! בעניין התרומה המשמעותית בשתייה מופרזת של מים, דעתי שונה. לא משם תבוא הישועה. מבחן השתן הוא הקובע, צריך להיות בהיר, צלול וללא ריח וזאת אינדיקציה שאתה שותה מספיק ואין צורך מעבר לזה.
    כמו בעבר, אני ממליץ לך לנסות (במסגרת המגבלה הרפואית) להגביר את הפעילות הגופנית. כמו כן אני מוכן לעיין בתפריט הנוכחי שלך ולבדוק אם הוא תואם את הנתונים והמטרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהרון יקר

יקי
    24/12/2009

חן חן על התענינותך , המעקב , ותשומת הלב והאיכפתיות שאתה מקדיש!
    אשר לנושא השתן - שתייה: קטונתי להביע דעה מושכלת , אולם אני יכול לציין שאני נוטל 22 כדורים ביום אשר ודאי משפיעים על צבע השתן ריחו ועוד., מה גם שאני נוטל 4 פוסיד ליום- כדור הגורם להשתנה(למניעת בצקות). אשר לגרעון המאזן הקלורי: אין זה מהותי אם הגרעון הוא 300- 400 - 500 קל" לכל היותר ההרזייה תתעכב או תואץ.
    להלן התפריט היומי: א. בוקר :
    חומוס\טחינה\ סלט גדול כל סוגי הירקות\ 2כפות קוטג" 3%\סרדין\6זיתים\חצי גביע דנונה0%=20קל" . משבצת 1 שוקולד מריר. כוס אספרסו נטול סוכר.
    ביניים:
    פרי-אנונה\תפוח\תמר טרי\וכיוב"
    צהריים:
    עוף מבושל נטול עור\דג\מרק שעועית\עוף\אפונה\עדשים. ירקות מבושלים. ירקות טריים:שומר\סלק
    כרוב.
    משבצת שוקולד מריר. אספרסו נטול סוכר.
    ביניים:
    פרי כנ"ל
    א. ערב:
    דומה לא. בוקר.
    אודה לך אם תואיל נא להתייחס לנכתב , וכן לתפריט .
    תודה עבור תשומת הלב
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסה"כ נראה בסדר

אהרון רזון
    24/12/2009

לגבי השתייה, אינני יודע עד כמה זה יפתור את הבעיה שלך, אך בטח לא יזיק. לא הייתי מיעץ לך לשתות בכוח בכל מחיר בגלל שהתפריט שלך די עשיר בירקות ופירות שהם מוצרים עתירי מים (90-95%). עם זאת, אם אינך מרגיש ששתייה הרבה מעבר לתחושת הצמאון מהווה נטל נוסף, שתה.

לגבי התפריט, אני רואה שאתה משתמש בנשק "יום הדין" שלפעמים גם אני ממליץ (איני זוכר אם לך אני המלצתי) שהוא וויתור מוחלט על סוכר (אם כי אתה אוכל שוקולד ועליו מומלץ לוותר) ועל קמח, דגנים למיניהם ותפו"א לטובת קטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים).
    כאשר משהו נתקע, נהוג לעיתים לשנות את אופי התפריט. הייתי מציע לך, כנסיון (הרי, הנושא שלנו אינו מדע מדוייק) להחליף את הקטניות בלחם ואורז מלאים וגם דגנים טבעים מלאים אחרים למשך 2-3 שבועות ולבדוק אם זה עוזר. זה כמובן יהיה באותו ערך קלורי או פחות.
    הערות כלליות: בבוקר ואחה"ץ פירות שונים. גם ארוחות הבוקר והערב רצוי שלא יהיו זהות בגלל שלגיוון יש חשיבות. אפשר לוותר על הזיתים. אם אתה יכול להסתדר בלי קפה פעמים ביום, זה רצוי.
    דג טרי איכותי לפחות פעמיים בשבוע.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו