מפחדת לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפחדת לאכול
    רעות\אתי
    30/12/2009

אני בת 36,ירדתי בשנה האחרונה 20קילו,בזכות דיאטה שכוללת בעיקר חלבונים אבל לא רק חלבונים.
    בשישישבת אני מרשה לעצמי מעט יותר,עוגה,פחמימות,בשר וכ"ו.
    לאחרונה החלטתי שאיני רוצה לרדת עוד,כי אני גם לא צריכה,ומשלבת בערך 3 פרוסות לחם מקמח מלא ביום בנוסף לחלבונים שאני אוכלת,אבל...אני מאוד חוששת שאני יעלה במשקל.
    זה גם הגיוני שאני יעלה כי עד היום אכלתי לא יותר מ-600 קלוריות ביום שרובם 99% חלבונים ופתאום להתחיל לאכול יותר מאוד מלחיץ אותי.
    א.כמה אעלה במשקל?
    ב.מה עושים כדי למזער את העליה?
    לאחרונה שילבתי הליכות 35 דקות בכל יום בכדי שאוכל לאכול מעט יותר.
    גובהי 1.60 ומשקלי 60.5 קילו
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת לאכול

הוספת תגובה

• דיאטה צריך לדעת לעשות.

אהרון רזון
    30/12/2009

עשית שתי טעויות: היקף קלורי נמוך בהרבה מהמינימום הדרוש (הרעבה עצמית) וחוסר איזון מסוכן.
    אדם לא יכול לאכול 99% חלבונים לאורך זמן ולהשאר בריא. חלק גדול מ20 קילו הם שרירים ומים.
    אני מתנצל מראש אם אצער אותך עם הערכתי הפסימית שאחרי הדיאטה הלא מושכלת, יש כל הסיכוי להעלאה בחזרה של כל מה שהורדת, אבל עם פחות שריר ויותר שומן.
    כדי למזער את העליה את צריכה :
    1. לאזן בהדרגה את התפריט: 50-60% פחמימות (הרוב מורכבות), 10-20% חלבונים, 20-30%
    שומן (הרוב בלתי רווי)
    2. להגדיל את הערך הקלורי של התפריט היומי כל שבוע ב100-150 קק"ל עד שתגיעי
    ל 1300-1400.
    3. כשתגיעי ל1000 קק"ל להגביר את הפעילות האירובית לפחות לשעה ביום (ההליכה צריכה להיות נמרצת עם קטעי ריצה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת? נלחצתי......

רעות\אתי
    31/12/2009

ז"א שאם אוסיף 100-150 קלוריות ליום אני ימזער את העלייה?
    והאם את הפעילות ספורטיבית אמשיך כרגע?
    והיכן אוכל למצוא רשימה של מאכלים המכילים פחמימות מורכבות?
    שומנים בלתי רוויום?
    וחלבונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא אבוד. אפשר לצאת מזה.

אהרון רזון
    31/12/2009

ז"א שאם אוסיף 100-150 קלוריות ליום אני ימזער את העלייה?
    ===אחרי כל שבוע יש להגדיל את הערך הקלורי של התפריט היומי בהתאם לנאמר, לא אחרי כל יום!! בזמן תקופת ה"בצורת" הממושכת חילוף החומרים הואט, כלומר הגוף "התרגל" לתפקד (לא תקין) במעט אוכל. אם תתחילי בבת אחת לאכול נורמלי, הגוף לא יעמוד בקצב שריפת האנרגיה המסופקת על ידי המזון, ואת העודף יאכסן בצורת שומן. צריך לתת לו להתרגל בהדרגה לכמות תקינה.

והאם את הפעילות ספורטיבית אמשיך כרגע?
    ====בהחלט את חייבת להמשיך מה שאת עושה, וכאשר שתגיעי לרמה אנרגטית סבירה יש להגביר.

והיכן אוכל למצוא רשימה של מאכלים המכילים פחמימות מורכבות?
    ====חשוב שיהוי גם מלאות :לחם לסוגיו מקמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל,קינואה, פסטה מלאה ועוד. גם הירקות מכילים פחמימות מורכבות וחשוב לאכול מכל הצבעים עם כל ארוחה. יש להמנע מחטיפים ודגני בוקר מתועשים .

שומנים בלתי רוויום?
    ===דג טרי איכותי מספק שומן בריא רב בלתי רווי וגם חלבון איכותי, אבוקדו ,שמן זית\קנולה , טחינה
    מספקים חד בלתי רווי. השמן רצוי להיות מכבישה קרה (יקר בהרבה!).

וחלבונים?
    ===בשר (עוף, בקר), דג, מוצרי חלב, ביצים, קטניות. הבשר טרי בלבד ללא עור ושומן, חלב 1% וגבינות 3%.
    חלבון יש גם באגוזים\שקדים אבל גם הרבה מאוד קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,אתה מקסים

רעות\אתי
    31/12/2009

אגב,יתכן שבגלל הדיאטה הלא מבוקרת,אין לי יציאות בעצם?
    מה עליי לעשות?הרופא רשם לי אגיולקס שמאוד עזר אבל כבר הפסיק לעבוד ולהשפיע עליי.
    מה מומלץ לאכול או ליטול בכדי ל"תפעל" את המערכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא היה יכול להיות אחרת

אהרון רזון
    31/12/2009

עצירות הינה התסמין הראשון של דיאטה נטולת סיבים תזונתיים שנמצאים רק במזון פחמימתי. מערכת העיכול שלנו לא יכולה לתפקד באופן תקין עם מזון חלבוני בלבד.
    תרופה נגד עצירות אינו הפתרון האידאלי (בלשון המעטה). נטילתה הסדירה גורמת לתלות ומחלישה עוד יותר את יכולת התפקוד של המעיים. אם אין שיפור בתזונה, תרופות גם מפסיקות להשפיע, כמו במקרה שלך.
    אני מציע לך לנסות את המתכון הבא: דייסה מכף גדושה של סובין חיטה + כף סובין שיבולת שועל +
    6-7 תמרים גדולים מעוכים + חצי כוס עד כוס מים. יש להרתיח מעט תוך בחישה. זה יכול להוות ארוחת בוקר יחד עם סלט עם שמן זית. פעם נוספת כארוחת ביניים אחה"צ. צריך לשתות הרבה מים במשך היום.
    עד שיסתדר יש להמנע מביצים, וגבינות, גויבה, רימון, בננה, חבוש, אפרסמון. גם אחרי, יש להתמיד באכילת מוצרי קמח מלא בלבד (מבחינת פעולת המעיים עדיפים על אורז מלא) והרבה ירקות מגוונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר מחר אני מנסה,ומאמינה בטוב....

רעות\אתי
    01/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הכושר

רעות\אתי
    02/01/2010

כעת אני הולכת כל יום 40 דקות ובעוד מספר ימים אשלב ריצה תוך כדי.
    האם אתה מכיר ללא קשר מכשיר רטט שנקרא Dream Healther ?
    השתמשו בו בתוכנית לרדת בגדול.
    אם אתה מכיר,האם אתה ממליץ לשלב אותו 3-4 פעמים בשבוע לחיטוב ועיצוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הכסף, חבל על הזמן.

אהרון רזון
    02/01/2010

לא כל מה שמופיע בטלוויזיה כפירסומת גלויה או סמויה מומלץ בשבילך או בכלל. היצרן\המשווק שילם כנראה לא מעט כדי שישתמשו במכשיר בתוכנית הטלוויזיה. בשביל הרזיה צריך לשרוף אנרגיה, וזה קורה על ידי הפעלת אקטיבית של השרירים , לא הזזתם על ידי מערכת חיצונית. אם היה כך, כולנו היינו יכולים לרזות בכיף תוך צפיה בטלוויזיה או מול המחשב בלי ולהזיע,
    כאשר המאמץ היחידי היה הפעלת מכשיר פלא זה או אחר.
    אני בהחלט ממליץ 3-4 פעמים בשבוע חיטוב ועיצוב, אבל על ידי פעילות נכונה ומותאמת לך בחד"כ
    תחת הדרכה מקצועית (לפחות בהתחלה).
    אגב "לרדת בגדול", רוב המשתתפים מחקו מהר מאוד את הירידה. כמו תמיד,אחרי "לרדת בגדול" ללא שינוי הרגלי האכילה , בא "לעלות בענק".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי,תודה

רעות\אתי
    02/01/2010

אני אמשיך עם הליכולת מהירות כל יום 40 דקות,
    ואברר על חוג עיצוב וחיטוב כלשהוא.
    תודה ושבוע מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו