מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיבולת שועל.זיו21/01/2010
אהרון, אני עוקב אחרי הפורום הזה הרבה מאוד זמן ושמתי לב שאתה ממליץ לאנשים לאכול כארוחת הבוקר או בכלליות שיבולת שועל.
עכשיו נכנס בי גוק והחלטתי לנסות את זה למרות שבעבר ניסתי קוואקר עם כל מיני טעמים אבל זה לא הייה לטעמי. החלטתי היום לקנות שיבולת שועל מהסופר שזה בא בשבבים ( ממש זול, שקית יחסית גדולה עלתה 2 ש"ח ) האם זה השיבולת שועל הנכונה?
בסופר אמרו לי להכין את זה עם כוס חלב על כף וחצי של שיבולת שועל וזה יצא קצת מימי אז שמתי עוד 2-3 כפות שיבולת שועל, האם תוכל להגיד לי כיצד אפשר להכין זאת בצורה הנכונה? והאם עדיף עם מים מאשר חלב וגם אם לאכול את זה שזה מחומם או אפשר גם קר.
קראתי על הרבה מתכונים באינטרנט שלהוסיף לזה דבש או קינמון צימוקים וכל מיני דברים - אבל הדברים האלה מוסיפים ערך קלורי רב ואני יחסית מסתכל על זה ופוחד למשל למזוג לתוכו כף דבש או קצת אגוזים למרות שזה בריא מאוד.
בנוסף לזה וסליחה ששיגעתי אותך, האם תוכל להסביר ולהרחיב לי קצת על השיבולת שועל כי לא כל כך הבנתי מה הערך התזונתי שלו כגון: ויטמנים, קלוריות, חלבונים וכ"ו.
תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל
אהרון רזון21/01/2010הבחירה שלך נכונה. תמיד עדיף מוצר לא מעובד וללא תוספות.
שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים מססים (טוב נגד כולסטרול), ברזל, מגנזיום, אבץ, וויטמין B1 ועוד.
אם אתה רוצה לעשות את זה "מדעי", עדיף לבשל במים בלבד ולא בחלב. כמו כל הדגנים המלאים, המוצר מכיל כמות ניכרת של חומצה פיטית שקושרת את המתכות ומפחיתה את ספיגתן.
החום של הבישול שובר את הקשר ועושה את המתכות זמינות לספיגה. כידוע, החלב עשיר בסידן
שמתחרה בברזל ומפחית את ספיגתו, לכן עדיף לאכול בנפרד. הבישול גם מנפח את הדגן ונותן יותר הרגשת שובע. אפשר להוסיף גם תמרים חתוכים שימתיקו את הדייסה. מבחינה תזונתית עדיפים על
הדבש והצימוקים, אבל בשביל הטעם מותר להוסיף גם כפית דבש ( 20 קק"ל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל...
אבי22/01/2010רק אם תוכל לענות לי על שאר השאלות שבתוכן ההודעה אני מאוד ישמח.
אני מעדיף לעשות את זה כראוי מאיש שמבין בזה מאשר לקרוא על זה סתם באינטרנט שיש הרבה מאוד דרכים וזה קצת מבלבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלת את מידע הכללי המעשי
אהרון רזון22/01/2010אם אתה בכל זאת רוצה לעשות "דוקטורט" בנושא, קבל את ההרכב המלא של שיבולת השועל
(מתוך ההנחה שהאנגלית שלך מספיק טובה, אם לא, יש מילון)
Nutrient Units Value per
100 grams
Water g 8.22
Energy kcal 389
Protein g 16.89
Total lipid (fat) g 6.90
Fatty acids, total saturated g 1.217
Fatty acids, total monounsaturated g 2.178
Fatty acids, total polyunsaturated g 2.535
Carbohydrate, g 66.27
Fiber, total dietary g 10.6
Calcium, Ca mg 54
Iron, Fe mg 4.72
Magnesium, Mg mg 177
Phosphorus, P mg 523
Potassium, K mg 429
Sodium, Na mg 2 2
Zinc, Zn mg 3.97
Copper, Cu mg 0.626
Manganese, Mn mg 4.916
Vitamins
Thiamin mg 0.763
Riboflavin mg 0.139
Niacin mg 0.961
Pantothenic acid mg 1.349
Vitamin B-6 mg 0.119
Folate, total mcg 560
Amino acids
Tryptophan g 0.234
Threonine g 0.575
Isoleucine g 0.694
Leucine g 1.284
Lysine g 0.701
Methionine g 0.312
Cystine g 0.408
Phenylalanine g 0.895
Tyrosine g 0.573
Valine g 0.937
Arginine g 1.192
Histidine g 0.405
Alanine g 0.881
Aspartic acid g 1.448
Glutamic acid g 3.712
Glycine g 0.841
Proline g 0.934
Serine g 0.750
USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 22 (2009)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש התכוונתי לזה
אבי22/01/2010אבל בכל מקרה תודה על הפירוט. יותר התכוונתי מהי הדרך הנכונה להכין את זה...
חלק אמרו לי שצריך לשים על כל כוס חלב/מים ככף שיבולת שועל וחלק אומרים הרבה יותר.
גם זמן ההכנה וכ"ו יש בכל מיני דרכים, ולכן שאלתי אותך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
אהרון רזון22/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: בישול בריאות, מתכוני בריאות.
======================* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)