תת משקל ועצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת משקל ועצירות
    דניאל
    07/03/2010

שלום,

שמי דניאל, אני בת 31 , גובה 1.64 משקל 47. ברצוני לעלות במשקל אך אני בפלונטר של עצירות כרונית ותחושת שובע מהירה.

אני צמחונית למחצה (משלבת ביצים, מוצרי חלב ומעט דגים) ו משתדלת לאכול ארוחות בריאות (לחם שיפון 100% ללא שמרים, טחינה מלאה, ירקות, פירות, גבינות עיזים). אני מאוד שבעה ממזון הבריאות הנ"ל וממש לא מצליחה לעלות. מה גם שמאז המעבר למזון הבריאות יש לי תחושה שהעצירות רק החריפה וממש אין לי תיאבון.

האם תוכלו לבנות לי תפריט לדוגמא אותו אנסה 1:1 במשך מס' שבועות ואדווח בסופם?

המון תודה מראש

דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת משקל ועצירות

הוספת תגובה

• עליה במשקל

אהרון רזון
    08/03/2010

לא חייבת להיות מלווה בעצירות, זה שכיח דווקא בהרזיה.
    לא נהוג בפורום זה להציע תפריטים כי ההתאמה צריכה להיות אישית אבל תוכלי למצוא דוגמאות בשפע בכל מיני אתרים, אפשר לחפש בגוגל. אם תדפדפי אחורה, גם בפורום זה תוכלי לראות תפריטים של גולשים בתוספת הצעות שיפור.
    אני אתן לך כמה הנחיות כלליות שעשויות להקל על העצירות:
    ביצים גורמות עצירות לבעלי הנטיה, וותרי לתקופה מסויימת, זה הדין גם לגבי גבינות רזות, לכן אכלי עם מינימום 9% שומן (את יכולה להרשות לעצמך וגם יעזור לעליה במשקל).
    הגבירי את כמות הירקות,עדיף טריים ועתירי סיבים והוסיפי לסלט כף שמן זית וכף שומשום. הוסיפי לתפריט פירות יבשים, בעיקר תמרים בשפע שבנוסף לעידוד היציאות גם מוסיפים קלוריות.
    אכילה יומית של אגוזים ושקדים חשובה לשתי המטרות.
    כל יום כף זרעי פשתן טחונים.
    מרק שעועית ביתי לעיתים קרובות. אפשר להוסיך לתוכו גם חומוס.
    50 גרם שמרים טריים ליום אמורים להגביר את התאבון וגם עוזרים נגד עצירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו