צריכה עזרה דחוף..בעיית שומן ושרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה דחוף..בעיית שומן ושרירים
    רוני
    10/04/2007

שלום קוראים רוני .. אני בת 17 שוקלת 65 וגובה 1.72
    יש לי 5 קילו שאני צריכה להיפטר מהם .. אני כבר הרבה זמן ב דיאטה - לא דיאטה - דיאטה -- נדמה לי אפילו שכבר שנתיים אני בדיאטות .. הייתי 68 לפני כמה חודשים ועכשיו רזיתי ..
    ו אמרתי לעצמי שבשבועיים האלה אני ארזה את 5 קילו .. אני לא אוכלת לחם , סוכר , (שמן רק קצת) או משהו כזה .. התזונה שלי מבוססת על ירקות בעיקרון .. וספורט כמעט כל יום 40-60 דקות .. ירדתי 800 גר בשבוע אבל לא אני מרוצה כי חשבתי שאני ארזה יותר יחסית למה שאני אוכלת ! אני חושבת שאני אוכלת 500 קלוריות ביום ובקצב הזה הייתי צריכה לרזות יותר .. !
    שמעתי פעם על משהו שקורה כשאוכלים מעט - הגוף לא מפרק את השומן אלא את השרירים וזה לא מוריד במשקל - יכול להיות שזה מה שקורה לי ??!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

מוניקה קרן
    10/04/2007

שלום רוני,
    5 ק"ג שאת רוצה לרדת, נראים לך מעטים, אך ביחס למשקל גופך זה די הרבה (כמעט 10%). המטרות שאת מציבה לעצמך הן גדולות מדי. לא מומלץ, וגם מאוד קשה לרדת 5 ק"ג בשבועיים. הקצב המומלץ הוא 1/2-1 ק"ג בשבוע. ביחס לדיאטה על פיה את אוכלת- זה נשמע לי קיצוני ואכן הגוף מתנגד. כשאוכלים מעט מדי הגוף חש בסטרס, במתח. יש מצב שהוא אינו יודע מתי ואם תבוא הארוחה הבאה והאם היא תכלול מספיק אנרגיה. לכן, הוא חוסך בהוצאות האנרגיה. בין שאר ה"חסכונות" יש חיסכון בשריפת שומנים. לכן יש האטה בירידה במשקל. פרט לכך ישנן עוד סיבות רבות למה דיאטות שמכילות מעט מדי קלוריות אינן מומלצות. בין השאר בגלל שלא ניתן להתמיד בהן לאורך הזמן הדרוש ואחרי כן יש כמיהה לאכול הרבה ובעיקר מהמזונות שאוהבים ונמנענו מהם. כך קורה שבסיום ה"דיאטה" יש אכילה מופרזת ועלייה חזרה במשקל. מאוד מומלץ שתשני את צורת האכילה שלך ועשי זאת בצורה מבוקרת עם ליווי תזונתי מקצועי מתאים.
    בהצלחה
    מוניקה קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו