פסוריאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסוריאזיס
    אילנה
    10/05/2010

אני חולה בפסוריאזיס שכידוע זאת מחלה שאין לה ריפוי.
    רציתי לדעת הוא האם תזונה נכונה יכולה לעזור למנוע את התפרצות המחלה?
    כיום מה שאני עושה זה למרוח משחת דייבובט על הנגעים בכל פעם שיש התפרצות, היא ניתנה לי ע" רופא העור שלי שממליץ עליה כטיפול בנגעים, אבל חשבתי אולי לנסות בכלל למנוע את ההתפרצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסוריאזיס

הוספת תגובה

• התשובה איננה חד משמעית

אהרון רזון
    10/05/2010

ישנם דיווחים על הקלה עקב תזונה מתאימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל בבקשה לפרט?

מרינה
    11/05/2010

על איזה תזונה היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הוכח מדעית קשר בין תזונה למחלה

אהרון רזון
    11/05/2010

אבל כמה המלצות שעשויות להקל:
    יש להמנע מאלכוהול, מאכלים שמנים ומטוגנים, מזון מעובד, מאכלים מתובלים וחריפים.

להגביר את צריכת הסיבים התזונתיים. אכלי מזון מלא וטרי כמו דגנים מלאים, ירקות ופירות טריים או קטניות בכל ארוחה.
    הרבה מהאנשים הלוקים בספחת סובלים מחוסר באבץ או בוויטמין A. לאכול גרעיני דלעת העשירים באבץ. עבור ויטמין A, אכלי ירקות כתומים, צהובים או ירוקים.
    לאכול מזון המכיל אומגה3 כגון דגי מים קרים כמו מקרל וסלמון וכמו כן, זרעי פשתן, 1-2 כפות ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו