סויה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סויה
    מאיה
    27/10/2007

שלום רב,

אני צמחונית מזה 3 שנים ( בלי בשר ודגים , רק חלב וביצים). אני נוהגת לאכול תחליף בשר מסויה כפעם בשבועיים .קראתי לאחרונה, שאסור לאכול יותר מדי סויה. האם זה נכון, ואם כן, מדוע?
    תודה ולילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סויה

הוספת תגובה

• סויה

אהרון
    28/10/2007

לגביה הדעות חלוקות ואין מסקנה חד משמעית (כמו בהרבה סוגיות הקשורות בתזונה ובגוף). אני מכיר אנשים עם תופעות שליליות שנעלמו עם הפסקת אכילת מוצרי סויה. יחד עם זאת לצימחונים מומלצת סויה במינון מתון. מחקרים מסויימים מראים שסויה יכולה לגרום בעיות חורמונליות, אבל זה קורא רק לאנשים מסויימים ותלוי גם בכמות. הבעיה של הסויה היא רמת העבוד והתיועש תוך שימוש בחומרים כימיים העלולים להזיק לבראיות. חיסרון נוסף זה העדרו המוחלט של וויטמין B12 והערך הקלורי.
    אם את אוכלת מספיק מוצרים מן החי מלבד בשר ודגים, ולא מאוד אוהבת סויה, אפשר גם לוותר עליה, אם כי פעם בשבועים בכמות מתונה זה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה

ד''ר רוני חרמון
    28/10/2007

צריך לאכול מנה חלבון ליום לפחות ולכן כדאי לאכול סויה לעיתים יותר קרובות מפעם בשבועיים. אכילה של סויה באופן לא מבוקר ובכמויות גדולות יכולה באמת לא להיות בריאה. בנוסף יש להשלים את כל התוספות שצמחונים חסרים כולל ויטמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מאיה
    28/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו