טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב אני בת 29, גובה 1.62 ברצוני לשאול שאלה לגבי היחס שבין משקלי לבין תפריט הדיאטה שלי ופעילות גופנית. אני כמספר חודשים נמצאת בתהליך דיאטה. פירוט התפריט (שהורכב על ידי דיאטנית קלינית): בוקר- פרוסת לחם מלא (במקום שתי פרוסות לחם קל שנמאסו עלי) עם גבינה, ירקות וקפה. ביניים - פרי צהריים - חזה עוף / טבעול + 4 כפות פחממה + ירקות ביניים - פרי או יוגורט 0% ערב - פרוסה + ביצה / טונה מסוננת + גבינה וירקות לילה - נס קפה + חטיף אנרגיה או עוגיה אחת בחודשים האחרונים לא עסקתי בפעילות גופנית. לפני כחודש או חודשיים ראיתי שהצלחתי להוריד כ8 ק"ג (הגעתי למשקל של 59-60 ק"ג). מאז הרפתי קצת את הדיאטה אם כי אני עדיין מנסה לשמור על שגרה של אכילה על פי התפריט הנ"ל. ובאופן כללי אני רוצה להוריד עוד כמה ק"ג. (באזורים מסוימים אני עדיין עם עודף משקל). היום נשקלתי וראיתי שירדתי עוד כ2 ק"ג (המשקל הראה 57) וזה לא נראה לי הגיוני כיוון שגם ברמה העובדתית הרפתי את הדיאטה, גם מבחינת ההערכה שלי , (אני רואה שעליתי ולא שהורדתי ממהמשקל). שאלתי היא האם יכול להיות שבגלל חוסר בפעילות גופנית אני מעלה במשקל למרות שהמשקל מראה ירידה? או האם יש הסבר לתופעה הזאת? האם נתקלתם בדבר כזה? אודה מאוד לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים